JO15-1 speelt derby tegen Quick Boys

FC Rijnvogels JO15-1 – Quick Boys JO15-4

Het is 21 januari en de derby tegen Quick Boys staat op het programma. Vrienden tegen vrienden en dat levert altijd een leuke pot voetbal. Geert is terug van een blessure. Alleen Simon is afwezig en daarom doet Dieneke uit de JO15-2 een helftje mee.

Om kwart over 10 is de aftrap en onze jongens beginnen niet zo lekker aan deze wedstrijd. Quick Boys laat zien dat ze de punten mee willen nemen naar “Nieuw Zuid”. Zij hebben de betere kansen en het is onze doelman Danny die voorkomt dat de thuisploeg tegen een achterstand aan loopt. De bal komt wel voorin, maar er ontbreekt een stukje gretigheid. Dan is daar is Rian die mooi vrij komt voor de keeper en de bal gemakkelijk in het doel kan plaatsen, 1-0.

In de tweede helft wordt er beter gevoetbald. Er mag een corner genomen worden door Rijnvogels en de keeper tikt de bal aan. Arco staat er bij en schiet de bal snoeihard in de touwen, 2-0. Bij een volgende corner kan Arco de bal koppen, maar deze wordt maar net van de lijn gewerkt en het schot van Luc wat volgt wordt geblokt. Door een goeie samenwerking tussen Luc en Arco, weet Luc de 3-0 op het scorebord te zetten. De keeper van QB heeft nog een knappe redding en Julian kan een voorzet bij de tweede paal net niet bereiken. Nico probeert een schot van afstand en die belandt fantastisch in de kruising, 4-0. Een schot van Rian, op aangeven van Bart, gaat aan de verkeerde kant langs de paal. Het laatste doelpunt deze wedstrijd komt op naam van Leroy. Hij krijgt de bal mee en schuift hem langs de keeper, 5-0.

Luc heeft goed gecommuniceerd en dat heb je nodig bij een goeie samenwerking. Het zou fantastisch zijn als iedereen daar een voorbeeld aan nam. We hebben een leuke wedstrijd gezien en het kan nog beter worden als jullie praten en oog hebben voor elkaar, binnen en buiten het veld.