JO15-1 slaat de tweede helft pas toe

VVSB JO15-2 – FC Rijnvogels JO15-1

Het is 4 maart en vandaag staat de inhaalwedstrijd uit tegen VVSB op het programma. Omdat er 3 met vakantie zijn en Leroy een pittige blessure opgelopen heeft tijdens het oefenduel, vorige week, tegen SJC, worden er 4 spelers uit de JO15-2 meegenomen.

De wedstrijd heeft kansjes en foutjes voor beide teams. Er wordt goed over links en rechts geprobeerd langs de verdediging van VVSB te komen. In de 20e minuut speelt Bart de bal diep op Rian, hij is koelbloedig en passeert handig de keeper van VVSB en kan gemakkelijk de bal binnen schieten, 0-1. Ook VVSB komt soms gevaarlijk op over de flanken, maar de scherpte ontbreekt of onze doelman Danny staat in de weg of de verdediging doet zijn werk goed. Het spel gaat op en neer en een schot van Rian is voor de keeper en de rebound belandt in het zijnet. Een vrije trap, genomen door Geert schampt de lat aan de bovenkant.

De tweede helft begint VVVSB matig, waar onze jongens gretig gebruik van maken. Er wordt veelal op de helft van VVSB gevoetbald en de thuisclub komt er nauwelijks uit. Al snel is daar combinatievoetbal tussen Noah en Bart. Bart schiet op doel en het is 0-2. Dan is het Owen die de bal handig naar Bart speelt, er volgt een voorzet richting tweede paal, waar Simon de bal er alleen maar hoeft in te lopen, 0-3. Dan zijn we 12 minuten onderweg in de tweede helft als Noah een voorzet geeft en een speler van VVSB de bal in eigen doel kopt, 0-4. Nu komt VVSB wat beter in het spel en de rechtsbuiten van VVSB stoomt op. Zijn schot wordt nog geblokt door Danny, maar de speler loopt door en kan de 1-4 aantekenen. Een corner van VVSB kan niet worden weggewerkt en het is Noah die een inzet van de doellijn haalt. Aan het eind van de wedstrijd komt de bal bij Rian en in de draai volgt een schot op doel en deze verrast de keeper, 1-5.

Jullie hebben gedaan wat jullie moesten doen, winnen. Ruben, Alex, Owen en Coen, hartstikke bedankt voor jullie goeie invalbeurt. Leroy willen we namens spelers, begeleiding en ouders heel veel sterkte wensen en we hopen dat je er zo snel mogelijk weer bij kan zijn.