JO15-1 moet diep gaan

JO15-1 – VVSB JO15-2

Op 10 december staat de wedstrijd tegen VVSB op het programma. Twee zwagers die met hun team de strijd aangaan om de punten. Wie kan dit weekend met een smile op z’n gezicht bij de familie komen? We gaan het zien. Geert heeft een scheurtje in zijn enkelbanden en is enige tijd uitgeschakeld, Luc heeft een spierblessure, dus zijn Alex en Levi uit de JO15-2 er bij gehaald.

We zijn nog maar net 3 minuten op weg, als notabene het neefje Toon van VVSB, zomaar een schot op doel mag lossen en deze net onder de lat doorgaat, 0-1. De eerste helft is wat rommelig. De ballen komen niet lekker bij medespelers aan. Na een kwartier voetballen speelt Simon de bal naar Leroy, hij gaat z’n man voorbij, geeft voor en Rian kan er net met z’n tenen bij en de schiet de gelijkmaker binnen, 1-1. Onze jongens komen wat beter in het spel en dan ziet Bart zijn schot op de paal belanden. Onze doelman Danny heeft niet 1x hoeven ingrijpen, dus doet de verdediging z’n werk goed.

Rijnvogels komt beter uit de kleedkamer. Het spel speelt zich vooral af op de helft van VVSB. Nu de doelpunten nog. Er wordt keihard gewerkt en iedereen maakt gebruik van elkaar. Bij een corner voor Rijnvogels komt de bal voor de voeten van Nico. Hij schiet en het is de keeper die de bal naast tikt. Als Daan met de bal oploopt en naar Bart op het middenveld speelt, tikt hij door naar Julian. Die ziet Rian vrij staan en hij zet Rijnvogels op voorsprong, 2-1. Gewoon in de voeten spelen, niet zelf gaan lopen, heerlijk. Een aanval waar toeschouwers blij van worden!!Nog geen twee minuten later gebeurt hetzelfde. Tik- tik en Julian mag het afmaken, 3-1. Twee minuten later is het weer raak. Noah speelt Rian in, hij geeft voor en daar staat Leroy helemaal vrij en heeft het voor het uitzoeken en rondt prachtig af, 4-1. Alle remmen gaan los, wederom worden ballen goed aangespeeld en is het Rian die de 5-1 maakt. Net voor het eind van de wedstrijd mag VVSB nog een corner nemen en deze wordt bij de tweede paal het doel ingelopen, 5-2.

Moeizaam, maar verdiend de punten op “de kooltuin” gehouden. Ik heb (en ik denk vele met mij), zeker de tweede helft, genoten!!
Volgende week een lastige wedstrijd tegen Noordwijk. Ik hoop lekker fel vanaf het begin. Ik kijk er naar uit.