JO15-1 krijgt niet wat het verdiende

Gr.WII VAC. JO15-5 – FC Rijnvogels JO15-1

Op 5 november speelde JO15-1 hun tweede competitiewedstrijd tegen GR. WII VAC JO15-5.

De bal rolt om kwart voor 12 en FCR heeft het even lastig. We worden overrompeld door een fel GWV ( ik kort ze maar even af). De verdediging doet hun werk prima en na 10 minuten wordt het tij gekeerd. GWV komt nauwelijks meer op onze helft en het is wachten op het eerste doelpunt. Pas in de twintigste minuut in het Simon die met een droog, maar geplaatst schot, de doelman het nakijken geeft, 0-1. Op slag van rust geeft Arco de bal diep op Rian, hij kapt en schiet heel netjes de 0-2 binnen.

De tweede helft zijn we voetballend veel en veel beter dan de tegenstander. Voorin wordt helaas te veel op eigen houtje gewerkt en het afronden laat te wensen over. De verdediging met Daan, Geert, Noah en Tristan staat als een blok en onze doelman Danny doet mee waar nodig., maar bij een communicatiefoutje achterin kan GWV de aansluiting maken, 1-2. We blijven echter voetballen en GWV kan niks anders doen dan hopen op een misser. Deze komt, maar wel van de scheidsrechter. Een speler van GWV laat zich over een verdediger van ons vallen (naar eigen zeggen was het show) en de scheidsrechter, alleen de scheidsrechter, trapt er in. Een penalty is het gevolg. Deze wordt vervolgens tegen de paal geschoten, komt weer terug het veld in en alsnog binnen geschoten door de penaltynemer en dat mag dus niet. Die regel kent de scheidsrechter niet en hij maakt er 2-2 van. Er wordt nog hard gewerkt om toch de volle drie punten mee te nemen, maar dat lukt niet meer.

Bestolen, hoe wil je het noemen? Een scheidsrechter die de regels niet kent is wel bizar. Aan de andere kant hadden jullie het zelf af moet maken en die kans hebben jullie gehad. Op naar volgende week, waar Noordwijk op jullie wacht. Een vroegertje, dus zorg dat je fit bent.