JO15-1 komt moeizaam langs A.S.C.

FC Rijnvogels JO15-1 – A.S.C. JO15-2

Het is 14 januari en na een korte winterstop gaat de competitie weer verder. Het is een winterse dag met af een toe een hagelbui. Onze mannen trotseren deze buien en moeten vol aan de bak om de koppositie te behouden. Geert is nog geblesseerd en daarom doet Alex weer mee.

De wedstrijd is nog maar net begonnen en de eerste kans is voor Leroy, maar zijn schot is voor de keeper. A.S.C. breekt uit en zijn gevaarlijk. Hun inzet gaat voorlangs. De teams zijn aan elkaar gewaagd en zodra het doel in zicht komt is het behoorlijk gevaarlijk. Nico legt de bal over de verdediging en Bart is daar rap bij en maakt de 1-0. A.S.C. gaat op zoek naar de gelijkmaker en die komt al 2 minuten later. Danny kan het eerste schot nog tegenhouden, maar een oplettende speler van A.S.C. loopt door en het is 1-1. Bart pakt de bal van de tegenstander af , speelt de bal tussen twee verdedigers naar Leroy. Zijn schot gaat net naast. Als de bal verkeerd op de voet komt, komt deze bij een aanvaller van A.S.C. Danny blokt het schot, vervolgens schiet A.S.C. op de lat. A.S.C. loert op een counter en weet hun tweede treffer te maken, 1-2. A.S.C. zet druk en proberen vaak van een afstand te schieten., tot 2x toe moet Danny ingrijpen en doet dat voortreffelijk. Leroy speelt de bal door 2 man, Bart loopt door, speelt de keeper handig uit en maakt de stand weer gelijk, 2-2. Aan het eind van de eerste helft, komt er een voorzet van Rian, maar Julian komt een teenlengte tekort om de bal in het doel te schuiven.

De tweede helft begint en het is knullig balverlies door de verdediging, waardoor A.S.C. in balbezit komt. Een vrije man bij de tweede paal zet A.S.C. weer op een voorsprong, 2-3. Bart dribbelt zich handig vrij en schiet, mooiste doelpunt van vandaag, de bal in de kruising, 3-3. Bart, die een kei goeie wedstrijd speelde, krijgt de bal bij Leroy, die oog in oog met de keeper komt te staan. Het schot is een gemakkelijke prooi voor de doelman van A.S.C. Een foutje achterin wordt gelukkig niet afgestraft door A.S.C. die de bal over het doel schiet. Met nog geen 10 minuten meer op de klok gaat het enorm hagelen, dat weerhoudt Rian niet om nog even aan te zetten en de bal mee te nemen naar de achterlijn, de bal voor te geven, waar Leroy aanneemt en de doelman het nakijken geeft, 4-3. Er volgt een flits en een klap onweer, direct wordt het veld verlaten en gaan de jongens even naar de kleedkamer, om een paar minuten later met een zonnetje de wedstrijd uit te spelen. De druk is hoog, langs de kant wordt menig billetje dichtgeknepen, maar dan klinkt uiteindelijk het verlossende eindsignaal.

Een moeizame start na de winterstop. Ik hoop dat jullie snel de felheid terug hebben die er voor de winterstop was. Volgende week de derby tegen Quick Boys. Altijd leuk, ontmoetingen met vrienden, wij zien er naar uit.