JO15-1 houdt het heel spannend!

A.S.C. JO15-2 – FC Rijnvogels JO15-1

Zaterdag 18 maart gaat de JO15-1 de confrontatie aan met A.S.C. JO15-2. De thuiswedstrijd werd met een nipte zege binnen gehaald. Na de offday van vorige week, is het belangrijk om de 3 punten mee te nemen naar “De kooltuin”. Leroy werkt hard aan zijn herstel en is vandaag ook weer toeschouwer op de bank.

Al vanaf de aftrap is te zien dat onze mannen met een andere insteek aan de wedstrijd beginnen dan vorige week. Dat houdt in dat er met veel inzet wordt gevoetbald. De tegenstander wordt op eigen helft vastgezet en komt een enkele keer over de middellijn. Rijnvogels combineert er lustig op los, maar tot een serieus schot komt het slechts 1 keer, van de voet van Bart, maar zijn inzet belandt op de paal. Als er voorin wat meer overzicht gehouden wordt, zijn de kansen op een doelpunt veel groter.

In de tweede helft vinden er wat schuivingen plaats. Daan gaat naar voren om fysiek wat meer power te brengen. We zijn een minuut onderweg als door een prima samenwerking de bal bij Rian komt en hij de score opent, 0-1. Twee minuten later is het weer raak, Tristan speelt de bal diep op Daan, hij trekt sterk door naar de achterlijn, er volgt een voorzet op Rian en hij schiet de bal in de touwen, 0-2. Tien minuten later is de stand alweer gelijk, A.S.C. kon 2x alles en iedereen passeren, 2-2. Onze jongens blijven gewoon doorgaan met waar ze mee bezig waren. Het is weer Daan die een voorzet op maat geeft op Rian, die als een echte vogel naar de bal vliegt en koppend Rijnvogels op een voorsprong brengt, 2-3.

Deze overwinning werd nog lang gevierd in de kleedkamer en terecht. Dit was samenwerken! Heerlijk, jullie keiharde werken werd beloond met 3 kostbare punten. We hebben strijd en inzet gezien, de ingrediënten voor een leuke pot voetbal.