JO15-1: Een goed begin…….

U.D.O. JO15-1 – FC Rijnvogels JO15-1

Het is feest in Katwijk aan de Rijn, maar de bekerronde gaat ook van start. Wij, ouders, hebben er zin in, na een paar nuttige oefenduels willen we nu wel voor het echie. We gaan naar Oegstgeest, waar U.D.O. de eerste tegenstander is in de, zo oogt het, loodzware poule. Voor deze eerste wedstrijd zal ik de namen even noemen, keeper Danny, Nico, Geert, Noah, Tristan, Arco, Bart, Luc, Daan, Rian, Leroy, Simon en Julian.

Om half 11 is de aftrap en U.D.O. zet direct druk. Dat levert, al in de eerste minuut een doelkans op, maar Danny kan nog voorkomen dat U.D.O. op voorsprong komt. Een corner is het gevolg en deze wordt door een onbewaakte aanvaller van U.D.O. het doel ingekopt, 1-0. Vooral Danny weet in het eerste kwartier de schade beperkt te houden met een paar knappe reddingen. Na een genomen corner van Bart, komt de bal op de slof van Geert, maar een knie van U.D.O. voorkomt de gelijkmaker. In de zestiende minuut is er een vrije trap voor Rijnvogels. Geert achter de bal, hij legt hem prachtig op de middenstip, daar is Leroy die, zij het met een beetje geluk, de 1-1 op het scorebord zet. U.D.O. is sterker en sneller en wandelt met grote regelmaat door de verdediging heen. Met de rust is de stand bereikt van 5-1.

In de tweede helft weten onze jongens U.D.O. wat meer van ons doel af te houden. Soms verslapt de aandacht en daar maakt U.D.O. dan ook gebruik van en wordt het 6-1. Simon krijgt de bal van Leroy en wipt hem over de keeper. Helaas is er een attente speler van U.D.O. die de bal van de lijn haalt. Ook de kleinste tegenstander kan gemakkelijk het veld over en gaat een aantal spelers voorbij en lobt de bal over Danny het doel in, 7-1.

Een goed begin is het halve werk en een minder goed begin…..het hele, mag ik hopen!!! Het is gelukkig de eerste wedstrijd en er zullen nog vele volgen. Ik hoop alleen dat er bij de volgende wedstrijden meer STRIJDLUST is dan vandaag. Dat zou al heel veel gewonnen zijn. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd.