JO15-1 gaat volle bak

Noordwijk JO15-2 – FC Rijnvogels JO15-1

Vandaag staat de inhaalwedstrijd op het programma tegen Noordwijk. De laatste voor de winterstop. Noordwijk staat derde en moet 3 punten halen om de aansluiting te houden. Onze mannen zijn al winterkampioen, maar willen uiteraard de 3 punten zelf meenemen naar “de Kooltuin”. Geert heeft een blessure en Alex uit de JO15-2 is zijn vervanger.

De wedstrijd begint om kwart voor 9 en Rijnvogels start goed. Bij een mooie aanval geeft Leroy voor, maar Rian komt een teenlengte tekort om de bal te raken. Vlak daarna staat Rian 1 op 1 met de doelman van Noordwijk en ook nu is het net niet. Noordwijk voetbalt ook goed en een schot van hun gaat voorlangs. We zijn 12 minuten onderweg als Luc alle ruimte krijgt om, buiten de 16, te schieten en zijn schot geeft de doelman het nakijken, 0-1. 4 minuten later verovert Nico de bal van Noordwijk, speelt de bal naar Leroy, hij tikt door naar Luc en loopt, langs Luc, door en krijgt hem weer mee van Luc. Leroy geeft voor en Rian kan eenvoudig binnen te tikken, 0-2. Heerlijk zo’n aanval. Noordwijk krijgt ook kansjes, maar komen niet voorbij, onze doelman, Danny.

De tweede helft begint en Rijnvogels gaat verder waar het gebleven was. Bij een genomen corner van Rijnvogels wordt de bal weggewerkt, komt voor de voet van Arco, de keeper blokt en Alex kan de bal op de slof nemen en laat de keeper kansloos, 0-3. We krijgen heel wat kansen, maar de bal gaat net naast of de paal staat in de weg. Ook Danny heeft een paar knappe reddingen moeten doen om Noordwijk op enige afstand te houden. Hij kan niet voorkomen dat Noordwijk vanaf de achterlijn de 1-3 maakt. Bij een rush van Leroy, die vandaag tot op het bot is gegaan, komt zijn voorzet bij Julian. Zijn schot gaat net naast. Luc probeert een afstandsschot, maar ketst op de kruising het veld weer in. In de 28e minuut is het Rian die een terugspeelbal op de keeper van Noordwijk onderschept, voorbij de keeper gaat en heel beheerst binnenschiet, 1-4. Uitbundig viert hij zijn goal en werkt de cornervlag naar de grond. Hij mag het veld met een gele kaart verlaten. Noordwijk zet aan en Rijnvogels voelt even de druk. Noordwijk maakt hier gebruik van en na een goeie aanval maken ze er 2-4 van. Er wordt gestreden om de punten en dat is heerlijk. We zien goed voetbal, ook als Simon de bal naar Leroy schiet, hij voorgeeft en Julian die weer net naast schiet. Danny voorkomt nog dat Noordwijk de aansluitingstreffer kan maken en tikt met zijn vingertoppen de bal naast. De corner die genomen wordt goed verdedigd, Arco geeft de bal mee met Noah, hij speelt diep op Leroy en hij schudt 2 verdedigers van zich af en schiet langs de keeper, 2-5. Als Rian naast heeft geschoten en Arco tegen de keeper, volgt het verlossende fluitsignaal, einde wedstrijd.

Het was soms spannend, maar jullie mogen je terecht winterkampioen noemen. Geniet van de paar weekjes rust. Kijk uit met vuurwerk, denk om je ogen, handen en voeten. Je hebt ze allemaal weer nodig als 14 januari de competitie weer start.