JO15-1: Een spetterende slotfase!!

FC Rijnvogels JO15-1- Oegstgeest JO15-1

Het is zaterdag 3 september en de tweede wedstrijd in de bekerronde staat op het programma. Oegstgeest is de tegenstander.

Danny en Arco hebben een blessure en Noah is een weekend weg. Emiel en Simon uit de JO15-2 zijn er bij gehaald.

Om kwart voor 9 is de aftrap en de eerste kans is voor Rijnvogels. Een schot van Rian belandt in het zijnet. Het spel gaat heen en weer, beide doelmannen hoeven nauwelijks in actie te komen. Bij een counter van Oegstgeest gaan 3 man op de keeper af, 100% kans, zou je denken, maar niet als Daan gas geeft en de bal van de voeten van de aanvaller speelt. Er wordt gerust met een 0-0 stand.

De tweede helft begint met een bliksemstart. Leroy krijgt de bal op de middellijn aangespeeld, trekt door naar de achterlijn, geeft voor met links en Rian tikt resoluut binnen, 1-0. Oegstgeest krijgt ook een kans, maar ziet de bal net naast gaan. Inmiddels is Simon Hoek in het veld gekomen, hij geeft een goeie pass op Leroy. Helaas gaat zijn schot net over. Er wordt hard gewerkt, tot tegenstelling met vorige week, en dit is zoveel beter en leuker om naar te kijken. Leroy kan de bal nog net tussen twee spelers meegeven aan Luc, die voorgeeft op Rian. Zijn schot is net te zacht en voor de keeper. Knullig balverlies op het middenveld en voorin een vrije man, levert Oegstgeest de gelijkmaker op, 1-1. Dan weer een mooie kans voor Leroy. Geert neemt een vrije trap, deze komt op het hoofd van Leroy. De bal landt op het dak van het doel. Oegstgeest krijgt een corner, een grote speler van Oegstgeest wordt vrijgelaten en kan de bal binnen koppen, 1-2. Dit met nog 10 minuten op de klok. Er wordt wat van posities gewisseld en de opdracht luidt 1 op 1. De druk wordt opgevoerd en Oegstgeest is het even kwijt. Rijnvogels tikt er op los en wij zien een spannend slot. Een schot van Rian gaat recht op de keeper af, maar de bal floept onder zijn lichaam door en de stand is gelijk, 2-2. De combinaties lopen vloeiend en zo wordt de bal (weet niet meer van wie, excuses)weer voorgegeven en daar staat Rian om zijn  derde deze wedstrijd te maken. Tot slot krijgt Oegstgeest nog 1 kans om de stand recht te trekken. Een vrije trap, maar deze gaat maar net over de lat. Dan klinkt het verlossende eindsignaal.

Verdiend gewonnen en wat hebben we genoten. Volgende week de derby tegen Quickboys. Dat zal een lastige opgave worden, maar met dezelfde inzet als van vandaag, wil ik het nog wel eens zien. Emiel en Simon, bedankt voor jullie nuttige invalbeurt!