JO15-1: doelpuntenregen op “de kooltuin”

FC Rijnvogels JO15-1 – FC Lisse JO15-5

Eindelijk, de eerste wedstrijd van de competitie. Hoe starten we in de derde klasse? We zijn benieuwd!

Het is vanaf de aftrap eenrichtingsverkeer. Rijnvogels krijgt veel ruimte om te voetballen en tikt er lustig op los. Ik ga niet alle kansen benoemen, dan wordt het verslag te lang. Het eerste doelpunt valt na 12 minuten. Arco geeft een steekpass door het midden naar Leroy, die alleen op de keeper afgaat en de 1-0 scoort. Na wat kansjes gehad te hebben wordt Bart door Rian aangespeeld. Ook hij komt oog in oog met de keeper van Lisse. Het eerste schot is voor de keeper, maar de herkansing is voor Bart niet te missen, 2-0. Rian zet de teller op 3-0 na goed combinatiespel. Als Leroy op links voorbij zijn man komt, komt er een voorzet die via Rian bij Luc komt en hij maakt er 4-0 van. Danny pakt twee knappe ballen, waardoor Lisse op 0 blijft staan.

De tweede helft heeft onze doelman Danny niet veel te doen. Daan verovert de bal van een verdediger en geeft voor, Rian zet druk en vindt het doel, 5-0. Simon heeft de bal, ook hij vindt Rian in het midden en in de kluts rolt de bal tergend langzaam het doel binnen, 6-0. We zijn nog maar 11 minuten onderweg als Rian alleen op de keeper af mag en via de binnenkant van de paal is het 7-0. Soms vergeten onze jongens het samenspel en willen ze zelf dat doelpuntje pakken, soms ook niet en wordt een doelpunt aan een ander gegund, maar dan lukt het net weer niet. Bij een corner, genomen door Bart, schiet een speler van Lisse snoeihard in zijn eigen doel, waarvoor hij toch vriendelijk werd bedankt door onze jongens, 8-0. De 9-0 is in de maak, als Arco de bal naar Rian speelt en hij het doel weer weet te vinden. In de laatste minuut heeft Julian de bal op de achterlijn, Simon vraagt, krijgt en schiet de bal naar de tweede paal. Daar staat Bart om de dubbele cijfers op het scorebord te zetten, 10-0.

We gaan het niet hebben over alle gemiste kansen. In de hele bekerronde zijn er geen 10 doelpunten door jullie gescoord. Nu in 1 wedstrijd wel. Als jullie elke wedstrijd 10 doelpunten maken, dan garandeer ik dat jullie winnen. Dus wat maken die andere kansen dan nog uit.