JO15-1 beslist in de eerste helft

FC Lisse JO15-5 – FC Rijnvogels JO15-1

Inhalen op dinsdag, dat is wat het is. De wedstrijd van afgelopen zaterdag is verplaatst naar 18 april. Rijnvogels gaat op bezoek bij Lisse. Een team dat het zwaar heeft in deze competitie. De koploper ( Rijnvogels) tegen de laatste. We zijn weer compleet, Leroy mag vandaag zijn comeback maken, al is het 10 minuutjes.

Vanaf het begin van de wedstrijd is het duidelijk dat Rijnvogels de voetballende ploeg is. Lisse komt niet aan bod. De score wort in de achtste minuut geopend. Julian geeft een lange bal op Bart en hij kan de 0-1 op z’n naam zetten. Rijnvogels krijgt kansen, maar de keeper van Lisse verricht goed werk. Rian komt op aan de linkerkant en vindt Bart die op de spitspositie staat. Hij verschalkt wederom de keeper, 0-2. Op slag van rust is het Rian die vol in de kruising schiet, 0-3.

Lisse komt sterker uit de kleedkamer en zet Rijnvogels onder druk. Onze verdediging is scherp en Lisse komt dan ook niet door onze muur heen. Na 10 minuten komen onze mannen weer in hun eigen spel en stapelen de kansen zich weer op. Helaas wordt met grote regelmaat de keeper van Lisse gezocht, i.p.v. de ruimtes naast de doelman. Julian weet Rian te vinden en hij gebruikt goed zijn lichaam komt vrij voor het doel en het is 0-4. Leroy komt binnen de lijnen en het ziet er goed uit. Een schot van hem komt op de paal, een poging van Simon gaat recht op de keeper af, een pracht schot van Noah wordt uit de kruising getikt, een 1 op 1 kans van Rian wordt ook tegen de keeper geschoten en een genomen corner wordt door Leroy voorlangs gekopt. Allemaal grote kansen die er dan net niet ingaan. Leroy mag het nog een keer proberen, alleen op de keeper af, het eerste schot is voor de keeper, maar in de rebound is hij onverbiddelijk, 0-5. De rechtsbuiten van Lisse komt voorbij en kan een voorzet plaatsen die, snoeihard, het doel wordt binnengeschoten, 1-5.

Het blijft spannend!! Volgende week zaterdag wordt er een kampioenswedstrijd gespeeld. Ik roep een ieder op om onze jongens te komen aanmoedigen, 9 uur thuis. Ze zullen de aanmoedigingen hard nodig hebben. We hopen op een sportief weerzien met U.D.O., de hindernis die als laatste genomen moet gaan worden.