HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO14-3 toont dapper verzet in Den Haag

Wik JO14-2 FC Rijnvogels JO14-3

Ruststand: 5-1

Eindstand: 7-2

 

Nadat er vorige week flink werd uitgehaald tegen Zinkwegse Boys (12-1) volgde nu de confrontatie met koploper Wik. Dat het een zware kluif zou worden, was helder. Wik won namelijk al haar wedstrijden met ruime cijfers. Het verhaal rondom de reis naar Den Haag zullen we iedereen maar besparen (verschrikkelijke vuilniswagen op de weg, koopjesgekte bij de Boogaard). Bij aankomst werd het er al niet veel beter op. Wik, een team wat leek te bestaan uit twee teams stond ontspannen een balletje te trappen in afwachting van de wedstrijd. Onze hoop dat dit een JO15 team betrof, vervloog binnen luttele seconden. Na veel gehaast stonden onze mannen klaar om de clash aan te gaan met de meest gevreesde tegenstander uit de competitie.

 

De ploeg uit Katwijk toonde echter lef in de beginfase en er werd lichtelijk druk naar voren gezet. De oplossing werd vooral gezocht op de voetballende manier. Wik toonde aan over meer kwaliteit te beschikken, maar daarnaast ook messcherp te zijn in de tegenaanval. Het waren drie ongelukkige momenten waaruit de thuisploeg koelbloedig wist toe te slaan. Er heerste teleurstelling in de ploeg, die desondanks best knap overeind wist te blijven. Yoran speelde ijzersterk op de voorstopper positie. Ook Arres toonde aan de fysieke duels niet uit de weg te gaan. Jelle bood zich aan als aanspeelpunt, maar ook Sem probeerde de rust in het spel te houden. Wik schroomde er niet voor om zelf ook een flinke duit in het zakje te doen kijkend naar de schoppartijen en het felle aanjagen. De scheidsrechter had vooraf aangegeven dat hij er bewust voor koos om geen kaarten te geven. In de rust zijn we met hem de discussie aangegaan dat dit voor een hoop jongens als een vrijkaart gold om er eens flink in te gaan. Met name Wik maakte hier gebruik van. Tyrell moest het veld verlaten nadat hij een aantal keer flink werd geschopt. Het antwoord daarop kwam van de gebroeders Rashid die op hun beurt lieten zien dat Rijnvogels ook van zich af kon bijten..

 

Was het dan zo kansloos als de tussenstand deed vermoeden? Nee. Jelle knalde een vrije trap prachtig achter de keeper: 3-1. Het zorgde voor een fase waarin Rijnvogels met de borst naar voren speelde en het Wik aardig lastig wist te maken. Nick liet zich niet de kaas van het brood eten, maar ook Jarno ging puur voor de voetballende oplossing aan de rechterkant. Het was jammer dat juist in deze fase Wik weer twee keer het net wist te raken: 5-1. Bliksemsnelle uitbraken met een effectieve afloop voor de thuisclub, alsof het een atletiekwedstrijd betrof, zo snel ging het. Met gemengde gevoelens werd de kleedkamer opgezocht. Ondanks de flinke achterstand was er met de gewenste bezieling gevoetbald.

 

Knap dat de jongens de tweede helft ook bleven strijden. Kort na de aftrap was het smullen voor de bezoekers. Yoran kwam goed voor zijn man, onderschepte de bal en stuurde de razendsnelle Renzo (die zijn officiële debuut maakte) weg aan de rechterkant. Na een schitterende één-twee met Arres, rondde Renzo de prachtige aanval feilloos af: 5-2. Een betere start van de tweede helft kon men zich niet wensen. Het elftal kreeg een boost en speelde haar beste fase van de wedstrijd. Het leidde tot spanningen en opstootjes in het veld. De huid werd zo duur mogelijk verkocht en dat is iets wat we ook hadden afgesproken. Gastkeeper Damian (Wessel was geblesseerd) blonk in de tweede helft uit met een paar sterke momenten, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg nog twee keer het net vond: 7-2. Damian bewaarde het beste voor het laatst en wist tot driemaal toe de inzet van de Wik spits te keren. En dat allemaal in nog geen halve minuut. Alsof hij zojuist de winst had binnengehaald werd hij terecht omhelsd door de overige spelers. Het kenmerkte de dappere vechtlust van dit team. Ondanks de tegenslag volhouden en doorzetten tot het eind. We zijn op de goede weg, maar kunnen ook constateren dat er nog een hoop slordigheden zijn in de ploeg waar we aan moeten werken (opschuiven in balbezit, breed maken, simpel communiceren, opeisen, meelopen met je mannetje enz).

 

Onze tegenstander was in dat opzicht al een behoorlijk stuk verder en heeft ook terecht gewonnen. We hebben het geluk dat de KNVB heeft besloten (in deze verschrikkelijke competitie) dat er twee ploegen zijn waar we tweemaal tegen mogen aantreden. Dat zijn de nummer twee en de nummer één. Iets waar letterlijk niemand op zit te wachten, maar ons anderzijds wel de mogelijkheid bied om ons te revancheren. En dat is ook waar we voor gaan. Aanstaande zaterdag komt RKDEO op bezoek. Zoals verwacht een weer een uitverkocht veld 5, dus wees er snel bij!

 

Guilliano

27/11/2018


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media