HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO14-3 schiet het dozijn vol

Op zaterdag 17 november mochten de jongens van de JO14-3 opdraven tegen Zinkwegse Boys JO14-1. Wie?! Zinkwegse Boys JO14-1! Dit is een team uit Oud-Beijerland want door alle hervormingen in de competities is onze JO14-3 veroordeeld tot het spelen van “internationale” wedstrijden. Dat kan soms zo z’n charmes hebben. Aangezien er al om 8.30uur afgetrapt werd, had onze tegenstander naar alle waarschijnlijkheid in een hotel nabij Katwijk overnacht. Echter een uitgeslapen indruk maakten zij niet.

Al snel in de wedstrijd kwam de JO14-3 op voorsprong. Het was nieuwkomer Tyrell die na een indrukwekkende solo de keeper kansloos liet. Dat hier een goede combinatie aan voorafging was wellicht het mooiste van deze goal. De jongens laten steeds vaker het balletje rond gaan en dat is nou net de manier waarop je een tegenstander moet verslaan. Dat Tyrell een aanwinst is voor het team bleek niet veel later. Arres, vaak aanspeelbaar in de punt, passte diep achter de verdediging. Tyrell, veel sneller dan alles en iedereen, ging er achteraan en rondde beheerst af, 2-0! Tussendoor was Zinkwegse Boys nog gevaarlijk geweest, maar Wessel kwam uitstekend zijn goal uit en stopte de Beijerlandse aanval. Een belangrijke redding, want de wedstrijd had zomaar anders kunnen lopen bij een treffer van de tegenstander. Nog vóór de rust kwam de thuisploeg op 3-0. Nu waren de rollen in de aanval omgedraaid en was Tyrell de aangever. Een panklare voorzet werd koeltjes afgerond door Arres. Een aanval uit het boekje. Er werd gerust met een mooie 3-0 voorsprong.

Zinkwegse Boys kwam slecht uit de kleedkamer. Wessel hoefde alleen op het eind van de wedstrijd nog handelend op te treden. Toen was het pleit echter allang al beslecht. Dit kwam niet alleen door de machteloosheid van onze tegenstander. Integendeel! Onze defensie stond als een blok waar, zonder anderen te kort te doen, Jesse oppermachtig was. Overal zat hij bij en kreeg hij wel een teentje ergens tussen. Het bezorgde onze keeper een koude ochtend, hoewel hij toch nog een keertje moest vissen. Onachtzaamheid bij Fcr leidde de tegengoal in. Die werd door onze tegenstander als een overwinning gevierd. Toch niet helemaal voor niks dat hele eind gereisd. Rijnvogels had voor die goal alweer zes keer het net gevonden en leidde comfortabel met 9-1

Opvallend was dat men goed bleef overspelen. Slechts een enkele keer ging men voor eigen succes, maar meestal was men niet zelfzuchtig aan de bal. Bovendien werden er her en der felle duels gespeeld wat het plaatje van een goede match compleet maakte. Michiel maakte snel in de tweede helft aan alle illusies van de tegenstander een eind. Er viel niets te halen voor ze deze ochtend op De Kooltuin. Michiel werd goed vrijgespeeld, kwam alleen voor de keeper en rondde rustig en bekwaam af, 4-0. Daarna ging het snel. Jelle knalde binnen vanaf randje zestien, 5-0. De verdediging van Zinkwegse Boys had steeds meer moeite om de bal weg te krijgen. Fcr zette “hoog druk” en pakte de tegenstander bij de spreekwoordelijke lurven. Mede daardoor kon Michiel zijn tweede binnen schieten, 6-0! Tyrell wist nog twee keer op bijna identieke wijze te scoren. Een lange bal van achteruit. Sprintkanon Tyrell erachteraan. Twee maal keeper kansloos latend. Tussendoor pakte ook Arres nog een goaltje mee waardoor het op 9-0 kwam. Toen kwam de eerder omschreven tegengoal waardoor Fcr weer even wakker geschud werd. Dania ging op solotour op zoek naar zijn doelpunt. Het lukte zowaar ook nog allemaal en hij schoot de bal binnenkant paal binnen, 10-1. De zo gewilde dubbele cijfers stonden op het bord. Maar de eindstand was nog steeds niet bereikt. Nog twee spelers schoten zich op het wedstrijdformulier. Eerst was het gelegenheidsspits Nick die een goaltje mocht meepikken. Hij komt niet vaak in de voorste gelederen, maar mocht nu Arres vervangen in de punt van de aanval. De 11-1 kwam van zijn pantoffel. Het slotakkoord was voor Sem. De technische middenvelder had er twee pogingen voor nodig, maar met binnenkantje voet was zijn schuiver van randje strafschopgebied onhoudbaar voor de keeper van Zinkwegse Boys, 12-1. Verder leed werd hem bespaard, want niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. Een klinkende overwinning voor onze JO14-3.

Volgende week een pittige tegenstander uit de hoogste regionen. Als er weer goed samengespeeld word als vandaag, zou ook daar een mooi resultaat gehaald kunnen worden.

WIK JO14-2 – FC Rijnvogels JO14-3
aftrap 11.30 uur
sportpark Zuiderpark, Den Haag

18/11/2018


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media