JO14-3 niet bestand tegen Zuidwest 10

Zaterdag mocht worden aangetreden tegen VELO JO14-3 uit Wateringen. Zij hadden hun eerste wedstrijd gewonnen, dus het kon wel een lastig worden voor onze JO14-3. Vanachter de ramen zag het weer er ogenschijnlijk lekker uit. Een zonnetje scheen over De Kooltuin en de temperatuur lag rond de 8 graden. Niets mis mee zou je zeggen, maar zodra je het hoofd buiten de deur stak, wist je wel beter! Een loei harde storm raasde over het sportpark en dan weet je al dat het nog lastiger voetballen zou worden. Het was voor de supporters langs de lijn al afzien. Verstopt onder mutsen, dikke jassen en capuchons werd de wedstrijd aanschouwd. Onze helden liepen in dunne shirts en korte broek!
Vooraf werd de tactiek bepaald. De tosh moest gewonnen worden waarna er in de eerste helft voor windje mee gekozen zou worden. Dan een stuk of zes keer scoren en hopen dat het genoeg was voor de overwinning. Zo gezegd, zo gedaan. De tosh werd gewonnen en vol goede moed werd de wedstrijd gestart. Wederom een tegenstander met jongens die (bijna) allemaal ouder en groter zijn. De JO14 competitie is door de KNVB bedacht om juist deze verschillen uit te bannen, maar het tegendeel is waar! Nog nooit waren de verschillen zo groot. Tel daarbij de afstanden die naar de nieuwe tegenstanders afgelegd dienen te worden én de (zeer) kleine competitie en ik kan concluderen dat er hier een plank volledig misgeslagen is.

Afijn, de wedstrijd van zaterdag dus.
Eigenlijk meteen vanaf het startsignaal werd duidelijk dat we met een sterke tegenstander te maken hadden. Ondanks de orkaan in de rug kwamen onze jongens nauwelijks van eigen helft af. Elke diepe bal die normaal wel goed zouden vallen, werden nu gedragen door de wind het achterliggende weiland in geblazen. Normaal voetballen was amper mogelijk. Maar deze wind voorkwam wel dat onze tegenstander tot scoren kwam. Ook zij hadden duidelijk last van de weersomstandigheden en lange tijd bleef de brilstand op het bord staan. Tot er vlak voor rust een corner te nemen viel voor de onzen. En deze keer bleek de stevige bries een bondgenoot, want de bal van Tijn waaide pardoes zonder dat iemand er aan zat de goal in, 1-0! Tegen de verhoudingen in, maar daardoor niet minder lekker. Ook het tijdstip zo vlak voor rust was ons gunstig gezind. Helaas voor onze jongens had de scheidsrechter kuren met zijn stopwatch. Een onbedoelde blessuretijd van zo’n 8 minuten was het gevolg. En juist in die extra tijd werd de gelijkmaker gemaakt. Zuur, en dus met een 1-1 stand werd de ruisvrije kleedkamer opgezocht.

De tweede helft gebeurde waar iedereen eigenlijk al bang voor was. De Zuidwester én VELO hielden onze Kooltuinstrijders op de eigen helft. Het was pompen of verzuipen, maar het was onvermijdbaar dat VELO ging scoren. Dat deden ze de tweede helft vier keer waardoor er een eindstand van 1-5 werd bereikt. Tegen deze tegenstander was het al lastig spelen en de stormachtige wind maakte het voetballen verder onmogelijk.

Met nul pnt uit twee wedstrijden staat de JO14-3 met nog twee teams onderaan. Twee tegenstanders dus waar misschien wel wat valt te halen. De eerste komen we aanstaande zaterdag al tegen. SVH JO14-1 uit Den Haag. Aanvang 14.00 uur! Op sportpark Wateringse Veld.