JO14-3 koukleumend ten onder tegen koploper WIK

Drie kwartier voor de aftrap liep ik op De Kooltuin naar de achterste twee velden om de hoekvlaggen alvast neer te zetten. Een ijzige koude poolwind stoof over het park. Op veld 4 moest ik eerst de pinguïns uit de doelgebieden jagen. Het was koud! Maar er moest wel gevoetbald worden. WIK uit Den Haag was naar Katwijk afgereisd. Met de volle buit uit 7 wedstrijden staan zij bovenaan en zij wilden dolgraag ook die 8e wedstrijd winnend afsluiten. Eerder dit seizoen verloren de onzen al eens van de zwartwitten, maar beten in die wedstrijd fel van zich af. Ook vorige week werd er goed en dapper gestreden tegen hoogvlieger Woerden, dus vandaag waren de verwachtingen hooggespannen.

Voor de wedstrijd werd er nog even een nieuwe teamfoto gemaakt. Ons sterrenensemble is met drie spelers uitgebreid dus die oude foto mag wel van de site! Na de aftrap bleek dat WIK erg uitgeslapen was. Vrijwel op iedere positie in ’t veld werden we overklast en de 0-1 kwam dan ook niet bepaald uit de lucht vallen. We waren slechts een minuut of 4 onderweg toen Wessel een bal hoog over zich heen zag vliegen. Kansloos! Het was een wake-up call, want vanaf dat moment beten de Kooltuinstrijders wat feller van zich af. Er werden kansen gecreëerd, maar deze waren helaas niet besteed aan Arres en Tyrell. Hun vizier ging waarschijnlijk schuil onder een laagje ijs dus gescoord werd er niet. Maar er werden wel goede duels gespeeld en er werd netjes gecombineerd. Echter als de goals niet aan de ene kant vallen, gebeurt dat wel vaak aan de andere. WIK breidde de score nog vóór rust uit naar 0-3. Toen de scheidsrechter voor de rust floot, kon iedereen zich even heerlijk opwarmen in de koek en zopie.

De tweede helft gaf eigenlijk eenzelfde beeld als de eerste. Heel snel kwam WIK op 0-4. De meeste toeschouwers waren nog bezig om de skies onder te binden en hadden die snelle goal dus gemist. Als FCR nog iets wilde, dan werd dat meteen door de koploper de kop ingedrukt. Gaandeweg de wedstrijd slopen de krachten uit het team van G en J. De kou deed een flinke duit in het zakje en dan ook nog zo’n tegenstander die niet voor niets ongeslagen bovenaan staat. Het is te danken aan de slordigheid bij die tegenstander dat de score niet verder werd uitgebouwd. Ook het met man en macht verdedigen wierp z’n vruchten af waardoor een grote afstraffing uitbleef. Sterker nog. Michiel mocht de eretreffer voor zijn rekening nemen. Buitenspel of niet, hij mocht op de keeper aflopen en rondde zeer rustig en kalm af, 1-4. Een prima goal en de hatelijke nul was van het bord. Na deze actie leek het wel alsof FCR er al klaar mee was. Er werd niet meer scherp verdedigd en de Hagenezen kregen net teveel vrijheid om lekker te voetballen. WIK gaf nog even gas aan het eind van de wedstrijd en de 1-5 en 1-6 lagen binnen no-time in het mandje. FCR snakte naar het eind. Met nog zo’n 3 minuten op de klok vond ook de scheidsrechter het wel genoeg. Met een 1-6 nederlaag kluunde men rap naar het praathuys.

Terugkijkend op 2018 mogen we stellen dat er een hoop strijd en beleving in deze groep zit. Er word gespeeld als een vriendenteam en het is erg leuk om naar te kijken. En zoals trainer Jimmy Simons van het eerste al zei: In 2019 gaan we oogsten! Vanaf deze plek wens ik iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en sportief 2019.