JO14-3 heeft er de wind onder!

Woerden JO14-3 – FC Rijnvogels JO14-3
ruststand 2-1
eindstand 2-2

Zaterdag werd er afgereisd naar Woerden voor de wedstrijd tegen de JO14-3 van de lokale SV aldaar. Eerder dit seizoen werd er op eigen veld al een kansloze nederlaag (1-6) geleden. Omdat er ook deze week weer de nodige zieken en geblesseerden waren, hadden de trainers uit voorzorg al een extra mannetje geregeld. Martijn wilde wel een keer meedoen, waarvoor dank. Zaterdag bleek echter dat alle kwaaltjes en pijntjes verdwenen waren. Het had wijwater geregend klaarblijkelijk. Alleen Rand was nog steeds afwezig, maar derhalve toch een reservebank gevuld met 4 spelers. Beter te veel dan te weinig en alleen Jesse had aangegeven het genoeg te vinden voor 1 helftje.

Daarom waren er wat kleine omzettingen voor de ploeg van G en J. Yoran en Jarno stonden centraal achterin en speelden daar alsof ze nooit anders gedaan hadden. Kalm en beheerst zorgden zij ervoor dat Woerden de eerste helft nauwelijks voor gevaar konden stichten bij Wessel. Op de flanken werden zij bijgestaan door Thijs en Nick. Deze verdediging stond als een huis. Martijn mocht het centraal op het middenveld proberen met Thijn en Dania aan zijn zijde. Voorin stonden Michiel, Arres en Tyrell. De rest begon op de bank.

Al snel in de wedstrijd bleek dat de wind (lees storm) die dwars over het veld loeide een grote duit in het zakje ging doen bij deze wedstrijd. Het stuwde de 22 hoofdrolspelers veelal naar 1 zijde van het veld. Vooral Woerden had het er moeilijk mee en FC Rijnvogels kwam verrassend sterker voor de dag als de medekoploper. Het was al in de tweede minuut zelfs dat de Kooltuinstrijders op voorsprong kwamen. Arres werd goed vrijgespeeld in het midden. Hij koos voor de bal breed op Tyrell waarna hij vlak voor de goal de bal terug kreeg van de rappe rechtsbuiten. Makkie voor onze spits en de 0-1 was een feit! De grote supportersschare van FCR keek elkaar maar eens aan. Wat gaat dat worden hier?
Geen moment kon je zien dat er hier een koploper op het veld stond. Het waren de Katwijkers die de kansen kregen. Schoten van Arres, Michiel en Martijn werden helaas steevast door de keeper gepareerd. FCR vergat zichzelf te belonen terwijl onze verdediging goed de gelederen gesloten hield. Vaak werd de bal onderschept en middels een terugspeelbal op Wessel ervoor gezorgd dat verder gevaar uitbleef. Maar het is een ongeschreven wet in de voetballerij. Als je zelf niet scoort, valt ie aan de andere kant. En zo geschiedde het ook. De eerste de beste keer dat Woerden voor de goal kwam, zat ie er in. Buitenspel werd opgeheven doordat 1 van onze backs achter de laatste man stond. Wessel was kansloos, 1-1. Ongeloof op de gezichten. Het had wel 3 of 4-0 moeten staan. Maar het veranderde niets aan het spelbeeld. FCR speelde sterk en gedisciplineerd en creëerde kansen. Sem probeerde vanuit de tweede lijn. Zijn schot daalde sterk, maar verdween net óver de lat. Arres was tot tweemaal toe dichtbij, maar zijn schoten waren recht op de keeper af. Het was Woerden die nog voor de rust op voorsprong kwam. FCR werkte na een corner de bal weg, maar deze kwam op de rug van de scheidsrechter. Woerden pikte de bal op en scoorde de 2-1. Tja, dat is ook voetbal. Hier kregen de jongens van onze JO14-3 een lesje in effectiviteit. Met een 2-1 stand werd ondanks het uitstekende spel toch lichtelijk teleurgesteld de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft gebeurde er aan zienlijk minder op de Woerdense speelhelft dan vóór rust. Nu was het FC Rijnvogels die de bal niet weg kreeg en worstelde met de wind. Het spel speelde zich voornamelijk af voor de ogen van onze grensrechter. Dit keer had de vader van Jelle de vlag ter hand genomen. Hij en de vader van Yoran nemen geregeld de honneurs waar langs de lijn waarvoor dank. Zonder hen kunnen we niet.
Het is te danken aan het wazige vizier van Woerden dat de stand lange tijd 2-1 bleef. Nog maar zeer spaarzaam kwamen we op de helft van de tegenstander en het was wachten tot de goal viel. Dat gebeurde wonderwel niet en de JO14-3 streed voor wat het waard was. Het goede spel en mooie combinaties waren al ver van het park af gewaaid en nu kwam het op strijd aan. Iets wat de jongens dit seizoen al vaker hadden laten zien. Met deze magere marge op het scorebord bleef FC Rijnvogels hoop houden op een goede uitslag. Tyrell werd de diepte ingestuurd op rechts. Het gebeurde ca 5 minuten voor tijd. Hij was sneller dan zijn directe tegenstander en ging het strafschopgebied in. Zijn tegenstander duwde Tyrell met beide handen naar de grond waarop de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Pingel!! Net zo resoluut was het Renzo die de bal opeiste. Onberispelijk en onhoudbaar werd de bal binnen geschoten, 2-2! Met nog een paar minuten op de klok werd er op het scherpst van de snede nog gevoetbald door beide partijen voor de volle winst. Gescoord werd er niet meer waardoor FC Rijnvogels terecht een punt mee terug nam naar Katwijk.

Volgende week speelt de JO14-3 thuis tegen de andere koploper WIK. Uit werd er met 4-2 verloren. Kunnen de jongens nog eens stunten?
Aftrap 10.00uur. Mochten de omstandigheden het toelaten krijgen we wellicht weer een kans om een nieuwe elftal foto te maken.