JO13-4 wint op karakter 1e wedstrijd van het seizoen

FC Rijnvogels JO13-4 wint op karakter 1e wedstrijd van het seizoen. (0-1) 4-2

Vandaag 12 November een vroege thuiswedstrijd van de mannen van FC Rijnvogels JO13-4, en meteen ook de 1e na 2 uitwedstrijden die helaas werden verloren.

Op het programma tegenstander Blauw Zwart JO13-5, een tegenstander die in de winning mood is met 2 overwinningen uit evenveel wedstrijden. Winst werd behaald tegen UDO en HVV.

Helaas moet Rijnvogels nog op de 1e overwinning wachten na verlies tegen Graaf Willem II/VAC en Meerburg.
Vandaag afwezig Wesley en nog steeds Rian maar die hoopt komende week weer mee te kunnen trainen, na advies om met aangepaste zooltjes te gaan voetballen. Daan begint als wissel omdat hij ook wat problemen heeft met z’n voet.

Opstelling Doel Marc, Verdediging Feddi, Tim, Stef, Yoran, Middenveld Thijs, Thomas, Stefan, Voorin Arres, Jordan en Andries.

Onder winterse omstandigheden, glad wit veld en graad of 2 á 3 hooguit werd er afgetrapt onder leiding van Sander Rietveld.

De heren werd op het hard gedrukt om goed te beginnen en de focus op het voetbal te houden maar helaas blijkt al na 2 minuten dat Marc met een fantastische redding moet zorgen dat het nog 0-0 blijft en zo duurt dat ongeveer een minuut of 10 voordat Rijnvogels echt onder de druk van Blauw Zwart begint uit te voetballen.

Langzaam maar zeker zoekt men ook naar de voorwaartsen maar wordt net niet de juiste keuze gemaakt of Blauw Zwart weet het goed op te lossen. Helaas weet Blauw Zwart na zo’n 15 minuten de score te openen, de bal wordt vanaf de zijkant goed doorgegeven aan de rechterspits van Blauw Zwart die hem onhoudbaar in de verre uithoek weet te plaatsen 0-1. Ontzettend jammer omdat Rijnvogels net een beetje beter in de wedstrijd kwam.

Blauw Zwart kan zelfs bijna een mogelijkheid opzetten om op 0-2 te komen maar worden ten onrechte buitenspel gegeven, scheidsrechter en grensrechter zagen niet dat de bal caramboleerde via een Rijnvogels speler. Nou iig geluk bij een ongeluk.

Rijnvogels daarintegen begint steeds gevaarlijker te worden en weet regelmatig via Arres en Andries door de verdediging te komen, helaas tot echte grote kansen lijdt het, nog, niet. Wel mogen Rijnvogels een behoorlijk aantal corners nemen maar ook die worden niet tot goals omgezet.

Wel is duidelijk dat Rijnvogels het heft in de wedstrijd heeft overgenomen en wordt Blauw Zwart dicht op de huid gezeten, uiteraard moet men oppassen voor de enkele uitval want bij 0-2 wordt het allemaal natuurlijk een stuk lastiger maar gelukkig komt het zover niet. Evenmin weet Rijnvogels te scoren dus wordt de rust bereikt met een 0-1 achterstand maar zeker met perspectief voor de mannen!!!!

2e helft worden een aantal kleine aanpassingen gedaan en gaat Andries meer in de spits spelen, Thijs aan de rechter buitenkant en Arres zakt wat meer in naar het middenveld. Jordan pakt op zijn beurt de linker buitenkant.

Of dit nou ineens DE oplossing is weten we niet maar feit is wel dat de 2e helft net begonnen is en Rijnvogels al de 1-1 in het doel heeft liggen. Bij de 1e de beste aanval weet Andries de bal goed richting doel te schieten en verdwijnt met timmermansoog tussen de paal en de handen van de keeper door in de goal!!! En beter begin van de 2e helft kan je je haast niet wensen!!!

Rijnvogels pakt opnieuw het sterke spel van voor de rust op en geeft Blauw Zwart haast geen ruimte op het inmiddels spekgladde veld. Verdedigend geef men nauwelijks meer wat weg en vanuit het middenveld wordt combinerend gezocht naar de juiste oplossingen. Uitblinker in deze blijkt onder meer Daan die ondanks z’n blessure uitstekend staat te spelen!!!!

Bij een afgeslagen aanval van Rijnvogels blijkt de aanvoerder na zo’n 10 minuten geblesseerd en moet er even af. Helaas heeft Blauw Zwart geen wissels dus moeten de Wassenaarders het even met 10 man doen. Daar weet Rijnvogels uitstekend van te profiteren want bij een ogenschijnlijk te harde trap naar voren blijkt de bal in niemandsland tussen keeper en verdediging te vallen en Arres reageert er zeer adequaat op en weet op meesterlijke wijze de bal over de keeper onder de lat de goal in te tikken. Wat een goal!!!!!! 2-1……..de voorsprong is er.

Inmiddels is de aanvoerder weer in het veld gekomen en moet Blauw Zwart wat meer risico nemen maar echte kansen krijgen ze niet door het verdedigingsblok achterin.

Rijnvogels weet enkele minuten later een corner te forceren en ipv dat we ze afgelopen wedstrijden tegen kregen bij een corner weet nu Andries de bal in te tikken en de marge te verdubbelen!!! 3-1

Vlak daarna krijgt Thijs een goede kans om de wedstrijd helemaal te beslissen maar de bal beland helaas op de paal. Rijnvogels speelt in deze periode zeer sterk en iedereen gaat voor de bal en voor het resultaat, mooi om te zien.

Toch weet Rijnvogels de wedstrijd niet veel later in het slot te gooien, met nog ongeveer 10 minuten op de klok weet Andries z’n hattrick te scoren door nr. 3 achter de goalie te tikken na een afvallende bal. Was niet de moeilijkste maar je moet er wel staan als spits en dat deed Andries uitstekend!!!! 4-1

Rijnvogels gelooft het daarna wel en probeert de wedstrijd onder controle uit te spelen waardoor Blauw Zwart nog enkele kleine kansjes krijgt maar Rijnvogels laat het niet zover komen dat het nog een wedstrijd zou worden. Vlak voor tijd weet Blauw Zwart nog de 4-2 te scoren na een goed schot in de verre hoek maar dat was meer voor de statistieken.

Rijnvogels wint in een leuke sportieve wedstrijd van Blauw Zwart in een competitie waarbij ogenschijnlijk de verschillen klein zijn en je dus met hard werken het verschil kan maken!!!

Dat hebben de mannen vandaag iig uitstekend gedaan, een dikke pluim voor ze. De eerste 3 punten zijn binnen, dat smaakt naar meer. Op naar volgende week, opnieuw een thuiswedstrijd en nu tegen DSO JO13-8.