HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO13-4: Wel de complimenten maar niet de bloemen

Wel de complimenten maar niet de bloemen voor Rijnvogels JO13-4 tegen HVV JO13-9 (2-1) 3-1

Vandaag de eerste zaterdag in februari een uitpot bij De Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging.

Een statige club in het net zo statige deel van Den Haag waar dus zowel gevoetbalt als gecricket wordt door HVV en HCC, de oorsprong van de club is cricket en is opgericht in 1878 en de huidige benaming waarbij ook voetbal werd toegevoegd bestaat sinds 1893.

De shirtkleuren zijn de originele kleuren (en nee niet groen-geel) van de gemeente Den Haag en een leuk weetje is dat men op het shirt als enig amateurclub in Nederland net als PSV, Ajax en Feyenoord een ster mogen dragen vanwege 10 of meer landskampioenschappen. Overigens de laatste de 10e is van 1914.

Maar goed terug naar het heden, een belangrijke pot vandaag want HVV staat 1 plek boven ons op de 1 na laatste plek op 2 punten afstand. Bij winst zouden we van die hatelijke laatste plek afkomen. Hoewel er de laatste tijd helemaal niet onaardig gespeeld wordt worden er geen punten gehaald en de enige overwinning dateert alweer van november thuis tegen Blauw Zwart.

Vandaag alleen Wesley afwezig, opstelling Doel Marc, Verdediging Yoran, Tim, Stef, Rian, Middenveld Thomas, Jordan, Feddi. Voorin Arres, Thijs en Stefan. Reserves Andries en Daan.
Onder prima omstandigheden werd om 10.45, wegens gebrek aan een scheidsrechter door de begeleider van HVV, gefloten voor de start van de wedstrijd.

Beide partijen proberen via snelle uitvallen de aanval te zoeken en het spel golft wat op en neer zonder echte gevaarlijke momenten. HVV blijkt zoals al bij meer tegenstanders wel iets beter in de combinatie maar verdedigend geeft Rijnvogels geen krimp. Ook de tegenstander weet Rijnvogels goed van het doel te houden door kort te verdedigen waardoor men geen tijd heeft om de bal goed door te spelen. Ook opvallend is de vele verkeerde uitworpen bij met name de tegenstander waardoor telkens de bal weer naar de andere partij gaat.

Toch weet Rijnvogels bij een snelle uitbraak op voorsprong te komen, een hoge bal wordt door Feddi uitstekend doorgekopt op Thijs en die blijft koel in de afronding en schiet in de korte hoek raak achter de kansloze keeper. 0-1!!! Een prima uitgangspositie voor de mannen van Rijnvogels.

Helaas begint HVV dan wat meer te drukken en bij een corner, die uitstekend ingedraaid wordt tast Marc net naast de bal en draait de bal in de goal, 1-1. Rijnvogels heeft dus helaas maar enkele minuten mogen genieten van de voorsprong.

Eigenlijk vlak na die 1-1 een vrijwel identieke situatie, wederom een corner voor HVV en nu weet Stefan hem niet goed weg te werken en de bal gaat ongelukkig via hem in de goal. 2-1

Zo sta je voor en zo sta je in nog geen 5 minuten achter met 2-1…….maar goed Rijnvogels geeft niet op en krijgt onder meer door Andries en Jordan nog mogelijkheden om te scoren maar de keeper weet van geen wijken en weet de ballen te pareren. Ook Marc laat zich niet onbetuigd en weet zich ook nog een keer met al z’n krachten op een bal te duiken voordat de 3-1 gescoord kon worden.

Uiteindelijk wordt de rust met die 2-1 achterstand bereikt maar gezien het wedstrijdbeeld kan het zeker nog alle kanten op. Een leuke open wedstrijd van beide kanten.

Toch slaat opnieuw het noodlot toe voor Rijnvogels in de 2e helft, Rian kan een diepe bal door z’n terugkerende blessure niet meer halen en een HVV speler kan de diepte ingestuurd worden. Tim probeert hem met alle macht nog bij te halen en het lukt hem net niet.

De speler weet de bal langs Marc te tikken in het doel en de marge is nu 2. Iets waar de trainers al een beetje bang voor waren want we hebben al veel moeite met scoren en nu met een marge van 2 is het voor HVV wat makkelijker geworden.

Maar net als in voorgaande weken blijft Rijnvogels het proberen alleen ontbreekt soms een beetje geluk of een juiste eindpass. Toch had de leidsman van dienst, die overigens voor de rest prima floot, een pingel moeten geven voor Rijnvogels bij een 100% handsbal van een speler van HVV die de bal met de arm blokkeert in het strafschopgebied. Een misschien wel cruciaal moment omdat de marge dan misschien weer op 1 had gekomen. Maar goed het gebeurd niet en ook HVV krijgt nog een enorme kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar gelukkig wordt dat goed opgelost.

Het spel blijft op en neer gaan maar echte grote kansen kan Rijnvogels niet meer creëren en de krachten vloeien uit het spel, zo’n groot offensief als een week geleden tegen DSO kan er niet meer uitgeperst worden en zo eindigt wederom een wedstrijd van de mannen in een 3-1 verlies.

Na afloop krijgen de mannen dan ook volledig terecht de complimenten van Roland voor het vertoonde spel en de wil om te werken voor elkaar. Alleen zoals gezegd in de titel de bloemen gingen naar HVV in een leuk onderhoudend pot voetbal.

En zo blijven de mannen dus vast op die laatste plek staan en ze verdienen het gewoon om eens de punten te pakken. Ik gun het zo ook van harte maar ik mag ze er niet voor ze inschieten dus ze moeten het echt zelf doen. Gelukkig stralen de mannen ook plezier uit in het spelletje en dat is ook belangrijk, hopelijk kunnen ze in de komende weken eens een keer een mooi resultaat gaan halen, ze verdienen het zeker.

Volgende week zal die missie moeilijk, niet onmogelijk, worden tegen de onbetwiste koploper RCL thuis op de Kooltuin. Uit werd er geflatteerd verloren met 8-2.

Tot volgende week als Koning Winter niet dwars gaat zitten.
Erik van Beelen

 

 

05/02/2017


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media