JO13-4 veel te sterk voor DOCOS JO13-6 (4-0) 6-1

Rijnvogels

Na het gelijke spel doordeweeks tegen Oegstgeest werd er vandaag om 8.45 aangetreden tegen DOCOS JO13-6, vorig jaar hebben we niet tegen deze tegenstander gespeeld. We hebben wel eens als E team tegen een team van DOCOS gespeeld maar voor de rest een vrij onbekende tegenstander.

Vandaag traden we aan zonder Wesley en Rian, Rian moest helaas afzeggen i.v.m. een vervelende hielspoor blessure. Vanaf deze kant natuurlijk veel beterschap en hopelijk weer snel op het veld.

Opstelling : Doel Marc, Verdediging Daan, Tim, Stef, Yoran. Middenveld Jordan, Andries, Thomas en voorin Stefan, Arres en Thijs. Reserve Robin.

Onder leiding van Sander Rietveld werd er afgefloten onder heerlijke omstandigheden, en deze keer jawel op echt gras op ons eigen Kooltuin. In deze 1e helft werden de intenties snel duidelijk, de mannen van Rijnvogels zetten snel druk op de tegenstander waardoor Docos nauwelijks van de goal afkwam, zeker in de beginfase.

Na wat aftasten en kleine speldenprikjes weet Arres de score te openen via een zeer bekeken lob. De bal leek gewoon naast te gaan maar zeilde zo over de keeper prachtig in de goal. 1-0!!!!

De druk blijft naar voren blijft hoog en onder meer Thomas, Jordan en Andries proberen de doelman te verschalken maar met wat kunst en vliegwerk weet de goalie nog de schade te beperken.

Maar in korte tijd weet Rijnvogels de score verder op te voeren door een diagonaal schot in de verre hoek buiten bereik van de keeper van Arres 2-0 en het goed doorvoeren van een actie door Andries die na de bal aangenomen te hebben hem ook het laatste zetje in de goal kan geven 3-0!!!!

Ook Docos krijgt nog 2x een kans(je) waarbij 1 keer Marc de bal gemakkelijk kan vangen en bij de 2e kans de bal wordt naast geschoten. Vlak voor het einde van de 1e helft weet Arres zich raad met een buienkansje na een scrimmage voor de goal, de bal komt voor z’n voeten en hij ramt hem binnen, hattrick voor Arres!!

Vlak erna fluit de prima leidende scheids voor de rust.
Spelers zijn helemaal door het dolle, want 4-0 met de rust wat een weelde. Roland zet ze even weer terug op aarde want concentratie is nodig, zullen de eerste en ook zeker de laatste ploeg niet zijn die knullig nog zo’n wedstrijd weggeven.

2e helft blijkt al snel dat de rust bij de mannen van Rijnvogels niet echt in het voordeel geholpen heeft, men lijkt wat afwezig en het oogt wat stroperig in zeker de eerste 20 á 25 minuten.

Docos krijgt ook wat mogelijkheden om de score te verkleinen, uiteindelijk moet er een penalty aan te pas komen om daadwerkelijk te scoren. Dit na een handsbal van Robin in de 16. Docos weet hier prima raad mee en ramt de bal kansloos in de kruising achter de kansloze Marc. 4-1

Na dit moment begint Rijnvogels langzamerhand weer uit z’n schulp te kruipen en begint men weer te voetballen net als in de 1e helft. Onder meer Thijs en Arres krijgen goede kansen om de marge weer op 4 te brengen maar het lukt vooralsnog niet.

Tot er een ware kansenregen ontstaat bij de goal van Docos met onder meer een schot van Jordan, geblokt door de keeper, daarna nogmaals van de lijn gehaald door een speler. De bal wordt hierbij weggewerkt voor de voeten van Thijs en die krult hem heerlijk richting verre hoek, een heerlijke goal. Na Andries ook voor hem de 1e van het seizoen!!! 5-1.

De 6-1 valt vlak erna door een opkomende Arres die de bal prima aangespeeld krijgt via Robin en hij weet prima raad met dit buitenkansje en scoort de 6-1.

De wedstrijd kabbelt wat voort richting het einde beide ploegen hebben alles gegeven en het tempo gaat dan ook drastisch omlaag. Helaas moet de scheidsrechter nog even ingrijpen, bij een flinke overtreding op Andries vind een speler (niet eens de overtredingsmaker) van Docos er daar het zijne van en uit z’n frustratie richting scheidsrechter waarbij de scheidsrechter niet anders dan geel kan geven. Als ie het vlak daarna nodig vind om even duidelijk de middelvinger op te steken richting diezelfde scheids is er maar 1 kleur nog mogelijk, rood!!!

Jammer in de voor de rest sportieve wedstrijd. Sterker nog na een lichte overtreding van Daan net in het strafschopgebied geeft de scheidsrechter Docos nog de mogelijkheid om de stand nog wat dragelijker te maken maar Marc weet de hard ingeschoten bal uitstekend te pareren en tikt de bal via de lat net buiten de goal.

Zo eindigt de wedstrijd met een mooie eindstand van 6-1 voor de Rijnvogels, jammer van de periode vlak na rust maar dat is iets wat de mannen moeten leren, c geconcentreerd blijven welke stand het ook is.

Komende week komt er een nieuwe speler bij het team, die vanaf maandag mee komt trainen, volgende week wacht ons tegenstander ASC JO13-6 uit Oegstgeest aanvang 8:30 op het terrein van ASC.