JO13-4 trekt weer aan kortste eind bij DSO JO13-8

FC Rijnvogels JO13-4 trekt weer aan kortste eind bij DSO JO13-8 (2-0) 3-1

Vandaag 28 januari een vroege wedstrijd om 8.30 bij het Zoetermeerse DSO. Vele wedstrijden zijn door de vorst afgelopen week afgelast maar aangezien wij op kunstgras gepland waren ging de wedstrijd gewoon door.

Met bijna compleet gezelschap werd er dus afgereisd naar Zoetermeer, helaas Rian bleef achter in Katwijk ivm nog steeds vervelende slepende voetblessure.
DSO JO13-8 voor deze wedstrijd op de 6e plek en helaas wij zijn de hekkensluiter in deze klasse.

De thuiswedstrijd werd in een spannende pot verloren met 3-5 en hoewel we de hekkensluiter zijn, iedere tegenstander dusver in deze klasse is niet zoveel sterker dan wijzelf alleen wij moeten het hebben van hard werken. Technisch zijn de tegenstanders vaak wat verder en helaas hebben we ook moeite om te scoren.

Hopelijk staat het vizier vandaag wat scherper bij de mannen.
Opstelling vandaag doel Mark, Verdediging Yoran, Tim, Wesley, Feddi Middenveld Thijs, Daan, Jordan en Stefan, voorin Andries en Arres. Reserves Stef en Thomas. Er werd door Roland en Jan gekozen voor een wat zwaarder middenveld en hopend door een snelle omschakeling de tegenstander lastig te maken in een 4-4-2 systeem.

Onder droge ietwat koude maar prima omstandigheden werd er om 8.30 afgetrapt en DSO dringt Rijnvogels direct terug op eigen helft zonder in de eerste paar minuten gevaarlijk te worden.

Wel probeert DSO Rijnvogels op te sluiten doordat de keeper vlak voor de middenlijn al probeert de bal op te vangen mocht Rijnvogels eruit komen. In de thuiswedstrijd wist Rijnvogels namelijk goed van die ruimte te profiteren.

DSO blijft dus pressing uitvoeren op Rijnvogels mar telkens weten de mannen nog goed het doel schoon te houden. Soms met wat geluk doordat de scherpte bij DSO ontbreekt en maar ook door gewoon goed verdedigen en er bovenop zitten.

Toch weet DSO uiteindelijk na zo’n kwartier de ban te breken en de 1-0 te maken. Een bekeken pass valt net tussen Mark en de verdediging en een speler van DSO weet hem daarna hard achter Mark te schieten.

Rijnvogels weet hierna met een aantal prima uitvallen gevaarlijk te worden, de grootste kans krijgt Arres op prima aangeven van Andries maar helaas wordt de bal net naast de paal getikt. Ook door het vooruit verdedigen van de keeper brengt hij zichzelf af en toe flink in de problemen door doorjagen van de voorhoede.

Zo golft het spel op en neer en ja DSO maakt dan toch nog voor de rust de 2-0, de bal wordt vanaf de zijkant van het strafschopgebied hard ingeschoten en zeilt net langs de kansloze Mark. Mooie goal en viel weinig aan te doen.

Met deze 2-0 achterstand wordt de rust bereikt in een wedstrijd waarbij we wederom niet de mindere zijn maar de tegenstander gewoon net ff wat slimmer in het afronden. Zonde maar het is een bekend gegeven dit seizoen. Maar goed er volgt nog een helft en de wedstrijd is zeker nog niet gespeeld.

De eerste 10 minuten kan ik eigenlijk kort over zijn want Rijnvogels wordt volledig weggespeeld en DSO krijgt behoorlijk wat kansen om de score te vergroten maar verzuimd het te doen. Goed keeperswerk van Mark en het keihard werken van Rijnvogels voorkomt erger.

Na deze fase blijkt Rijnvogels fysiek sterker dan DSO en komen er kansen van ondermeer Arres en Andries en ook een foutje van de keeper die de bal probeert de stoppen met z’n voet wordt op de lijn gered. Zo wordt het net als in de 1e helft net geen wedstrijd en ja ook hier wordt de bekende voetbalwet weer van kast gehaald want als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel.

Bij een aanval van Rijnvogels wordt de bal veroverd door DSO en weet de bal snel naar voren te krijgen in de ruimte die ontstaan was en scoren de 3-0. Wedstrijd gespeeld, zou je zeggen……….

Niet veel daarna weet Daan in de bal te komen op het middenveld en weet de bal mee te nemen, vlak buiten het strafschopgebied beproeft ie maar eens de keeper van DSO en die heeft alleen maar ‘zoef’ gehoord denk ik want de bal vliegt keihard tegen de netten!!! 3-1!

Met nog zo’n 10 minuten op de klok wordt DSO de duimschroeven aangedraaid, Rijnvogels weet de laatste krachten uit te persen en met z’n allen wordt geprobeerd om een resultaat te halen.

Kansen volgen voor Andries, Thijs, Jordan, Arres maar allen hebben het vizier niet op scherp of niet de juiste keuze om de wedstrijd nog spannend te maken. Ontzettend zonde want zoals eerder gezegd je bent echt niet minder dan de tegenstander alleen dat scoren valt voor de mannen soms niet mee. Ook het overzicht houden en niet proberen zelf te scoren als je ploeggenoot er beter voor staat is vaak een probleem. Vandaag waren er minimaal 2 situaties als men die beter uitspeelt scoor je gewoon nog minimaal 2 goals en dan is het gewoon een wedstrijd.

Resultaat moet je SAMEN halen en niet ten koste van anderen proberen te scoren want dat heeft geen zin en maakt je ook niet beter/minder bij je ploeggenoten, iedereen heeft namelijk ook vandaag weer keihard gevochten voor het resultaat, ieder op z’n eigen positie met z’n eigen kwaliteiten en dat is gewoon harstikke goed gedaan door de mannen.

Nu nog wat slimmer worden aan de bal en overzicht houden in bepaalde situaties dan moeten we toch eens wat punten kunnen gaan halen, de mannen verdienen het zeker maar ja je moet er wel wat voor doen en dat als TEAM!!!!

Volgende week weer lekker trainen en dan wacht ons HVV, een belangrijke pot aangezien ze 1 plekje hoger staan dan ons.