JO13-4 strijdend ten onder tegen DSO.

Rijnvogels JO13-4 strijdend ten onder tegen DSO JO13-8 (2-4) 3-5

jo13-4-1 jo13-4-2 jo13-4-3 jo13-4-4 jo13-4-5 jo13-4-6

Vandaag onder koude omstandigheden wederom een thuiswedstrijd op de Kooltuin, nu tegen DSO JO13-8 die nog ongeslagen zijn na 3 wedstrijden, met 2 gelijke spelen en 1 overwinning. Rijnvogels wist vorige week de 1e winstpartij te behalen.

Bij winst zou Rijnvogels dus goede zaken kunnen doen.
Helaas blijkt Rijnvogels het minimaal aantal spelers te hebben vandaag aangezien Wesley en Stef ziek in bed lagen en Rian nog niet inzetbaar is.

Opstelling Doel Mark, Verdediging Jordan, Tim, Feddi, Yoran. Middenveld Daan, Thomas en Stefan. Voorin Arres, Andries en Thijs.

Onder leiding van Sander Rietveld werd er afgetrapt en DSO blijkt over een paar leuke technische spelers te beschikken maar Rijnvogels is fysiek wat sterker dan hun tegenstander.

Ingrediënten voor een leuke wedstrijd. DSO start i.i.g. sterk en weet snel druk te zetten op Rijnvogels, en de 1e goal wordt dan ook logischerwijs gescoord door DSO (0-1). Nu zou je zeggen dat
Rijnvogels dus wederom zwak start maar niets is minder waar want enkele minuten later staat de gelijke stand alweer op de borden door een prima goal van Arres (1-1)!

Het spel golft op en neer waarbij DSO gokt op de technische vaardige spelers voorin en in de omschakeling weet DSO door de verdediging te glippen en kan men net niet corrigeren (1-2).
DSO voetbalt wat makkelijker maar Rijnvogels laat zich niet weg spelen en knokt stevige duels uit m.n. op het middenveld. Beide krijgen kansen op meer waaronder een prachtige combinatie van Rijnvogels waarbij Arres de bal voor het intikken heeft maar de keeper van DSO met een uiterste krachtsinspanning de bal uit de hoek weet te tikken.

Toch brengt DSO het verschil op 2 door na een wat rommelige situatie voor het doel de bal in het doel te werken omdat de verdediging de bal niet weet weg te werken (1-3)!

Helaas nog wat meer tegenslag voor de Rijnvogels want Daan blijkt erg veel last van z’n voet te hebben, en wordt noodgedwongen naar de spits gezet zodat ie wat minder hoeft te lopen. Andries neemt z’n plek over op de linkshalfpositie. Wel grote klasse dat hij i.i.g. doorzettingsvermogen toont om door te gaan, klasse!!

Rijnvogels blijft gewoon prima voetballen ondanks de 1-3 achterstand gaat men op zoek naar de aansluiting en dat lukt ook!! Na een corner van Daan weet Andries de bal op een mooie manier het doel in te werken, zo is het toch weer spannend (2-3)!!!

Met nog enkele minuten op de klok proberen beide ploegen er voetballend uit te komen wat bij Rijnvogels wat meer kracht kost dan de tegenstander, helaas weet DSO dan ook vlak voor de rust nog ff een psychologisch tikkie te geven door een afvallende bal hard in de goal te schieten (2-4)!!

Ontzettend jammer want Rijnvogels is absoluut niet minder dan DSO. Vlak na deze goal fluit de scheids dan ook voor de rust. In de rust wordt dat ook benadrukt dat de mannen goed gespeeld hebben in de 1e helft en dat ze prima de concentratie en de focus hebben zoals we dat graag willen zien.

2e helft blijkt Rijnvogels dit al snel op te pakken en weet men met goede passes naar voren kansen te creëren en zoals dat in de 1e helft gebeurde door DSO gebeurd het nu aan de andere kant door Rijnvogels. Andries wordt met een prima pass van Thijs gelanceerd en weet de bal mooi in de korte hoek te tikken (3-4)!!

Hierna volgt een fase waarbij Rijnvogels de boventoon voert boven DSO en weet men 3 á 4 goede kansen te creëren maar helaas blijkt het vizier voorin niet helemaal op scherp en weet Rijnvogels de gelijkmaker niet maken.

DSO loert daarentegen op de omschakeling maar verdedigend zit Rijnvogels bovenop de huid van de tegenstander en geeft hen dus niet de ruimte om gevaarlijk te worden.

Helaas maakt DSO met een prachtige goal zo’n 10 minuten voor tijd toch aan alle illusies een einde, de speler in kwestie schiet een half weggewerkte bal met een boog over de verdediging en de kansloze Mark in de goal (3-5)!! Daarna zie je de krachten afnemen van Rijnvogels en aanvallend wordt het steeds minder.

Positief daarentegen is de manier waarop men met z’n allen er voor zorgt dat i.i.g. DSO niet verder scoort, met man en macht wordt het eigen ‘hok’ verdedigd. Soms met vrouwen en kinderen eerst maar dat maakt helemaal niet uit. Met in de laatste minuten een forse hagelbui was iedereen blij dat Sander af floot na een zeer leuke wedstrijd van beide kanten.

Er werd stevig maar fair gespeeld en er werd geknokt voor een resultaat dat is een groot winstpunt t.o.v. vorig jaar. Er was vandaag ook een fase in de wedstrijd bij 3-4 dat het momentum bij Rijnvogels lag en helaas werd er niet gescoord maar dat is voetbal, een andere keer lukt dat wel. Focus op de wedstrijd, focus op voetbal en op resultaat. De punten komen dan vanzelf ook een keer!!

Deze keer vanwege het coachen 1e helft en slechte weer 2e helft wat minder foto’s dan normaal helaas.