HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO13-4 stelt opnieuw teleur en gaat onderuit tegen SVC’08

Rijnvogels JO13-4 stelt opnieuw teleur en gaat onderuit tegen SVC’08 JO13-5 (2-2) 2-4

Vandaag wederom een thuiswedstrijd voor Rijnvogels, de 4e achter elkaar. Op de 1e thuiswedstrijd tegen Blauw Zwart na die nog gewonnen werd leverde de wedstrijden tegen DSO en UDO helaas nederlagen op met wisselende prestaties. SVC’08 dusver ook niet veel punten gehaald, dusver 1 punt tegen HVV. SVC’08 staat dus vlak achter ons oftewel een belangrijk duel voor beide teams.

Vandaag onder koude maar gelukkig droge omstandigheden wordt er afgetrapt met de volgende spelers. Doel Mark, Verdediging Wesley, Tim, Feddi, Yoran, Middenveld Stefan, Thomas, Daan, Arres, Jordan en Thijs. Reserve Stef. Afwezig vandaag Andries en Rian.

SVC’08 begon noodgedwongen met 10 man, in de 2e helft kon de 11e speler het team weer compleet maken. Voor de wedstrijd werd er door Roland en Jan duidelijk gemaakt dat de mannen scherp en gefocust aan de wedstrijd moeten beginnen, dit is namelijk een vaak terugkerend probleem.

Helaas blijkt wederom dat er niet goed geluisterd is door de mannen want 10 sec(!) na de aftrap lag de bal al in het mandje bij Rijnvogels!!!! (0-1) Niet ingrijpen door Wesley geeft de speler ruimte om door te lopen, ook Tim probeert nog te corrigeren maar de raakt de bal eigenlijk precies in de loop van de speler en die tikt hem over Mark in het doel. Ongelofelijk wederom een snelle achterstand die je nog maar moet zien recht te draaien. Het spel blijft in handen van SVC’08 in de 1e 10 minuten zonder tot gelukkig grote kansen te komen. Daarna begint Rijnvogels wat beter in het spel te komen en weet men de voorwaartsen wat beter te vinden, ook omdat SVC’08 wat teveel naar voren staat.

Arres en Jordan worden met regelmaat gevonden en 2 afstandsschoten weet de keeper nog onschadelijk te maken, totdat Arres eindelijk los komt van z’n tegenstander en prima de keeper weet te omspelen en de 1-1 scoort!!!!
Rijnvogels wordt steeds sterker en Feddi weet na een hoekschop de bal op doel te schieten maar helaas beland de bal op de lat!!! Rijnvogels blijft de aanval zoeken en wederom wordt Arres na een pass van Yoran weggestuurd en schiet prima de 2-1 binnen. SVC’08 lijkt in deze fase om te vallen zeker als vlak daarna de 3-1 gescoort kan worden maar men het niet goed uit weet te spelen.

En als je dan denkt dat je de wedstrijd onder controle hebt dan scoort de tegenstander, SVC’08 weet namelijk snel via de linkerkant uit te breken en opnieuw wordt er nauwelijks tegenstand geboden en Mark reageert te laat op de inzet op de goal en dus verdwijnt de bal achter Mark in het net. (2-2)
Dit blijkt ook uiteindelijk de ruststand, maar zeker een ruststand die nog mogelijkheden geeft voor de 2e helft. Wederom worden de mannen nog ff gewezen op de focus en concentratie in de kleedkamer.

Maar het is werkelijk te gek voor woorden want ook in de 2e helft mag SVC’08 nu na zo’n 20 seconden (!!) alweer scoren en wederom niet ingrijpen vormt de basis voor deze goal. (2-3)

En zo sta je wederom tegen een achterstand aan te kijken, wat er daarna in deze 2e helft gebeurd is eigenlijk met geen pen te beschrijven zo slecht!! Rijnvogels voetbalt totaal niet meer en SVC’08 (nu inmiddels wel met 11 man maar dan nog……..) mag doen en laten wat het wil.

De stand werd nog wel opgetild naar 2-4 maar de stand had gemakkelijk hoger kunnen uitvallen want er waren kansen genoeg voor SVC’08 maar laten we het er maar op houden dat ze medelijden met ons hadden. Totaal geen verweer, geen weerstand, niet knokken voor een resultaat, helemaal nix in deze 2e helft. We zijn in het half uur dat deze 2e helft duurde welgeteld 2x in de buurt van hun doel geweest zonder gevaarlijk te worden.

Zeer teleurgesteld dropen de mannen na het laatste fluitsignaal af richting kleedkamer waar er nog even werd nabesproken over deze wanprestatie. Normaal wordt dit altijd gedaan tijdens de maandagtraining maar het was nu zodanig een collectief falen dat er toch iets over gezegd moest worden want zo kan dit niet langer doorgaan.
Verliezen is niet erg, kan iedereen overkomen maar de manier waarop is wel belangrijk. Het begint altijd met inzet, stukje focus en bezig zijn met voetbal op momenten dat het moet.

We steken er met z’n allen veel tijd in om iets te bereiken en dan verwacht je van de mannen wel de inzet en de wil om te winnen, en met winnen krijg je plezier als team want daar doe je het met z’n allen voor. Over het algemeen zijn de verschillen in deze klasse helemaal niet zo groot alleen wordt het beslist op details en dit Rijnvogels kan alles als het wil maar het kan ook helemaal instorten zoals vandaag gebeurd is. Ontzettend jammer en echt niet nodig, inmiddels zijn we afgezakt naar de voorlaatste plaats en moeten we echt beter gaan presteren om weer omhoog te kijken. En dat kunnen de mannen dat weet ik zeker maar het moet ook uit hun zelf komen, wij als trainers kunnen helpen met techniek, conditie e.d. maar als de wil er niet is lukt het nooit!!!

Volgende week een moeilijkere tegenstander die vandaag HVV met 0-16(!) verpletterde RCL. Komende week goed trainen en volgende week gewoon iig je best doen dan zijn wij al heel content en als je dan verliest dan is dat helemaal niet erg!!
1 2 3 4 5 6

04/12/2016


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media