JO13-4: RCL JO13-9 draait rollen om in 2e helft.

Vandaag een uitwedstrijd bij RCL JO13-9 op de Bloemerd in Leiderdorp. Helaas door diverse omstandigheden staan we vandaag met precies 11 man. En zullen de mannen het moeten doen zonder wissels!

Rijnvogels knap op de 3e plek met 7 punten ui 4 wedstrijden, alleen een flinke (geflatteerde) oor wassing vorige week tegen de nr.2 Valken ’68 met 1-9(!). Nu tegen de nr.5 RCL die 3 wedstrijden gespeeld heeft en 3 punten dusver gehaald heeft maar wel al tegen de nr.1 ((12-1 verloren) en nr.2 (1-7 verloren) gespeeld heeft. Deze ploegen Valken en Voorschoten steken met kop en schouders boven de rest uit.

Opstelling Doel Feddi, Verdediging Yoran, Tim, Stef en Wesley, Middenveld Daan, Stefan, Thoms, Voorin Thijs, Jordan en Arres.

De wedstrijd vangt aan om 10.00 onder prima zonnige omstandigheden en de 1e kans krijgt RCL na een foutieve bal van Feddi maar hij weet knap toch de bal van de doellijn

te houden. Rijnvogels probeert regelmatig via de lange bal de voorhoede in stelling te brengen en Arres krijgt als 1e een grote kans maar de bal gaat 1 tegen 1 met de keeper net naast de paal.

De ploegen doen niet veel voor elkaar onder en ook Rijnvogels krijgt wat hachelijke momenten te verwerken zonder dat Feddi wat te doen krijgt want de verdediging weet telkens de voet er tussen te krijgen. Ruimte tussen de linies worden in de loop van de 1e helft wel groter maar de mannen kunnen het nog wel belopen maar kost veel energie.

Rijnvogels komt uiteindelijk toch op 0-1 na een goede uitval waarbij Jordan de bal goed voor z’n voeten krijgt en uithaalt, prima in de rechteronderhoek!!

Arres krijgt ook nog een goede kans maar helaas schiet de bal net naast de goal omdat hij de bal iets teveel aan de binnenkant raakt. Thijs probeert het ook met een bekeken lob maar Rijnvogels zit het ff niet mee en de bal beland op de lat!!!!!!

RCL heeft moeite met het fysieke spel van Rijnvogels maar het gevaar is dat dit ook veel energie kost bij de mannen, zeker ook bij deze warme omstandigheden. Voorlopig gaat het nog steeds goed en weet Arres bij een uitval prima Thijs te vinden die in de korte hoek de keeper van RCL verschalkt (0-2)

RCL begint in de laatste fase van de 1e helft wel wat beter te worden en Tim begaat een overtreding op een speler van RCL net buiten het strafschopgebied. Vrije trap volgt waarbij Feddi de bal prima keert maar de terugvallende bal valt bij een speler van RCL en die tikt m in.  1-2??? Nee Jan vlagt voor buitenspel omdat de speler op moment van de vrije trap in buitenspelpositie bevindt en er dus voordeel bij had. Terecht afgekeurde goal.

Vlak voor rust krijgt Rijnvogels een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd  op slot te zetten waarbij Thomas alleen op de keeper afgaat maar helaas schiet hij de bal recht in de handen van de keeper. Hierna fluit de scheids voor de rust.

Rijnvogels krijgt in de rust te horen dat men de linies beter op elkaar moeten aansluiten en dat valt of staat met positiespel, want het warme weer kost nu eenmaal veel energie, zeker zonder wissels. En het is gewoon nog een wedstrijd met een ruststand van 0-2. De ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd alleen Rijnvogeltaan de had 0-3 of zelfs wel 0-4 kunnen maken maar helaas is dat niet zo dus alles is nog mogelijk.

1e helft redelijk zonder kleerscheuren doorgekomen dus staan de mannen nog in dezelfde 11 op de mat in de 2e helft. Hierin begint de wedstrijd eigenlijk met hetzelfde beeld als in de 1e helft waarbij Rijnvogels erg veel energie in de wedstrijd stopt en RCL niet echt een vuist kan maken.

Alleen begint m.n. het middenveld ruimte te geven aan de tegenstander waardoor RCL vrij makkelijk telkens de aanval kan opzoeken zonder in eerste instantie gevaarlijk te worden. Rijnvogels creeert nog wat kleine kansjes, ondermeer een bal voorlangs en een bal die de keeper goed keert maar toch is het beeld langzamerhand aan het kantelen. En lijkt de energie uit het elftal uit het elftal te lopen.

Keerpunt blijkt een periode waarbij RCL zo’n 6 corners mag nemen, Rijnvogels lijkt er nauwelijks uit te komen maar men weet toch nog iedere bal te pareren maar RCL begint bloed te ruiken en voelt dat er iets te halen valt.

Vlak hierna volgt een periode waarbij, dat moet ook vermeld, zo’n beetje iedere bal goed valt voor RCL en men in een tijdbestek van zo’n 10 minuten 5x(!) weet te scoren en dus kijk je ipv na een 0-2 voorsprong tegen een 5-2 achterstand. Rijnvogels weet ook nauwelijks meer de ruimtes te belopen waardoor hoofdzakelijk deze goals vallen. Vermoeidheid in combinatie met het uit positie lopen helpen hierbij RCL om in zo korte tijd te scoren uit m.n. afstandsschoten.

Zonde want het was niet nodig maar nu blijken geen wissels de mannen toch wel op te breken, RCL kan dit wel constant met 2 wissels en dus hebben ze net dat beetje meer extra. Gelukkig weet Rijnvogels zich daarna met de laatste krachten nog goed op te richten en krijgt Thomas na een overtreding op hemzelf de mogelijkheid met een pingel om het leed te verzachten, en dat doet hij prima (5-3).

Zelfs Arres weet het nog spannend te maken met een lange rush vanaf de middenlijn weet hij de bal te veroveren en de bal in te schieten maar helaas gaat de bal net voorlangs en zit het hem vandaag niet echt mee wat dat betreft. Vlak daarna fluit de scheidsrechter af en hebben de mannen tot het gaatje keihard gewerkt maar blijkt de vermoeidheid doorslaggevend. Hierdoor werd vaak het positiespel vergeten waardoor men veel moest dichtlopen. Dat lukt je wel 1 helft maar 2 helften is best pittig en zwaar. Ook valt de 0-3/0-4 niet want dan speel je de wedstrijd toch anders in de 2e helft maar dat is nu eenmaal voetbal. Zonde maar het is niet anders, wel allemaal keihard gewerkt voor een resultaat en dat is alleen maar goed!!!

Volgende week Meerburg uit om 11.30, doen moeten we daar de punten maar gaan halen.