JO13-4 pakt 3 punten uit bij SVC’08 JO13-5

FC Rijnvogels JO13-4 pakt 3 punten uit bij SVC’08 JO13-5 (0-1) 0-2

Vandaag 18 februari weer een normaal speelprogramma op de kalender, een week geleden nog een laag sneeuw over de velden, deze keer geen sneeuw maar mist over de velden. Gelukkig kon er wel gewoon gespeeld worden aangezien het zicht redelijk was.

Helaas heeft Rian te kennen gegeven om per direct te stoppen met voetbal ivm z’n slepende blessure, ontzettend jammer maar natuurlijk volledig te begrijpen.

We wensen hem vanaf deze kant natuurlijk veel beterschap en hopelijk zonder de druk om te willen voetballen dat ie snel mag herstellen van die vervelende voetblessure!!!!

Ook afwezig vandaag wegens ziekte Jordan en Wesley was erom de bekende redenen niet. Robin kwam ons vandaag helpen zodat we iig 1 wissel hadden.

Stand van zaken voor deze wedstrijd is dat wij zoals bekend op de laatste plek staan plek 10, SVC’08 staat 3 plekken hoger op plek 7 met 10 punten uit evenveel wedstrijden. De thuiswedstrijd leverde een teleurstellend 2-4 verlies op.

Om 8.30 werd er op natuurgras (heerlijk!!) afgetrapt en gaan de beide ploegen strijden voor de 3 punten……..opstelling Doel Mark, Verdediging Yoran, Tim, Stef, Feddi. Middenveld Stefan, Daan, Thomas. Voorin Arres, Andries en Thijs. Wissel Robin.
Rijnvogels weet even in het begin niet helemaal hoe men staat en SVC ’08 profiteert hiervan door de mannen onder druk te zetten.

Het middenveld zakt helemaal in tot vrijwel in de verdediging.
Iedere bal die ook uit verdedigt wordt is voor SVC’08, gelukkig weet men van deze ruimte nauwelijks gebruik te maken omdat men gek genoeg niet goed raad weet met deze ruimte. Daardoor verzand veel in de verdediging van Rijnvogels maar wordt de bal ook weer snel ingeleverd omdat de middenvelders niet van de goal komen!!!

Uiteindelijk na zo’n 10 minuten begint de wedstrijd te kantelen en begint Rijnvogels eindelijk ook meer druk naar voren te zetten en dat helpt!!! Want Arres krijgt onder meer een grote kans op de openingstreffer maar schiet jammerlijk naast. Het spelbeeld kantelt steeds meer richting Rijnvogels en nu krijgt SVC’08 de bal nog maar nauwelijks weg.

Bij een afgeslagen aanval probeert een speler van SVC’08 de bal weg te werken maar deze komt via een Rijnvogels speler bij Andries terecht in de vrije ruimte, iedereen denkt aan buitenspel maar de vlag blijft omlaag en Andries blijft koelbloedig en maakt de 0-1!!!!!

Een dusver terechte voorsprong voor Rijnvogels, nu wordt het zaak om het koppie erbij te houden.

Helaas wordt bij een onschuldige terugspeelbal Mark een beetje zenuwachtig en werkt de bal helemaal verkeerd weg, gelukkig kan de bal nipt tot corner verwerkt worden. Bij deze corner kan een SVC’08 speler ook nog een inzet geven op de goal maar gelukkig wordt dit als team prima opgelost worden. De verdediging van Rijnvogels staat vandaag als een huis waarbij ieder z’n taak prima invult en elkaar ook helpt indien nodig!

Aanvallend krijgt Rijnvogels nog wel wat kleine kansjes maar uiteindelijk bereiken we met 0-1 de rust en is de wedstrijd nog geenszins beslist.

2e helft blijkt Rijnvogels fysiek enorm sterk en blijft men keihard op de huid zitten van de tegenstander zodat deze nauwelijks aan voetballen toekomt.

Het is aan de ene kant wachten op de 0-2 maar aan de andere kant weet je dat iedere fout zomaar afgestraft kan worden. Maar de mannen hebben een duidelijk doel vandaag en dat is winnen, en dat is te zien op het veld waar de tegenstander letterlijk soms van de sokken gelopen worden om maar geen ruimte te krijgen voor een aanval.

Aanvallend blijven de mannen van Rijnvogels het proberen en uiteindelijk halverwege de 2e helft is dan ook de beloning voor het goede spel.

Arres weet op links goed door te zetten en weet de bal prima over de keeper in de goal te schieten!! (0-2) En dat met nog ongeveer 15 minuten te gaan zou dat toch wel de beslissing moeten zijn maar scherpte moet er zijn tot het einde. Maar SVC’08 zie je in de minuten die verstrijken de moed in de schoenen zakken want Rijnvogels geeft ze gewoon de gelegenheid niet om enigszins gevaarlijk te worden. Zoals eerder gezegd de verdediging staat vandaag als een huis en willen wel een keer beloond worden met de ‘nul’,

Uiteindelijk zonder veel problemen wordt het eindsignaal behaald en hebben de mannen zeer verdiend hun 2e overwinning behaald dit seizoen. Afgelopen weken was al duidelijk een stijgende lijn te zien in het spel alleen werden soms goals te makkelijk weggegeven of kansen gemist, nu viel alles op 1 plek en is het ook wel eens fijn om aan de juiste kant van de medaille te staan!

Mannen gefeliciteerd met deze mooie overwinning, volgende week zaterdag zijn we vrij en daarna zaterdag 4 Maart spelen we de inhaalwedstrijd thuis tegen koploper RCL.