JO13-4 maakt half dozijn vol bij ASC JO13-3

FC Rijnvogels

(0-4) 0-6

Vandaag de wedstrijd op de rol op het knusse sportpark van ASC aan de Duivenvoordestraat in Oegstgeest. Laatste keer winst was lang geleden in de E-tjes dat de winst werd behaald en dat destijds op het kleine veld met 2-3. Daarna louter grote nederlagen tegen ASC, vorig seizoen zowel uit als thuis 7-0 verlies.

Dit seizoen is crescendo begonnen voor de Boys door 1 overwinning en 1 gelijkspel staan we op de 4e plaats, ASC dusver 2 verloren partijen waarbij vorige week flink pak slaag tegen Valken ’68 met 11-0(!).

Onder heerlijke omstandigheden kwamen we met de volgende 11 in de wei, Doel Marc, Verdediging Yoran, Tim, Stef, Daan, Middenveld Thomas, Wesley, Andries, Voorin Stefan, Jordan en Thijs. Reserve is Arres. 2e helft hebben we geen wissels aangezien Andries helaas eerder weg moet en Rian nog in de lappenmand zit met hielspoor.

Om 8.30 wordt er afgetrapt en begint Rijnvogels direct met flink druk zetten op de tegenstander. ASC weet eigenlijk vanaf het beginsignaal dat Rijnvogels resultaat wil halen.

Middenveld zit bovenop de tegenstander en de verdediging laat geeft m.n. in de 1e helft nauwelijks ruimte aan de tegenstander om te voetballen. ASC weet het doel in de eerste 10 minuten nog droog te houden maar vlak na de wissel Arres voor Thijs weet men Yoran, die ver meegekomen is, te bereiken en die schiet hem met een droge knal uitstekend binnen!!!! Heerlijke goal en uitstekend begin van de Rijnvogels die zeer scherp ogen. (0-1)

Daarna een waar bombardement op de goal van ASC maar de keeper en verdediging weet de bal veelvuldig te pareren tot een moment dat Stefan onder meer een kans op de goal krijgt die schiet hem via de keeper terug het veld in, nog een schot tegen de keeper maar dan weet Andries wel raad met de afvallende bal en knalt ‘m bijna gelijkwaardig aan de goal van Yoran binnen!!! (0-2)

En ook de derde goal kan eigenlijk een kopie genoemd worden, wat een power hebben de mannen in de benen vandaag want ook Jordan weet een bal na een corner vol op de slof te nemen en de 0-3 te maken. 3 verschillende doelpuntenmakers dusver en absoluut verdiend. ASC komt er in de 1e helft niet aan te pas.

Hooguit hier en daar een speldenprikje maar Marc zal zelden zo’n rustige helft hebben gehad!!!!
De stand wordt ook nog naar 0-4 getild doordat een bal bij een corner door Jordan ingezet wordt en via een speler van ASC het doel wordt ingewerkt. Eigen doelpunt dus van ASC.

Met een ruime 0-4 voorsprong wordt de rust bereikt en gaan de mannen verdiend aan de limonade maar worden wel even op scherp gezet want je weet het nooit. Een tegenstander kan zomaar in de wedstrijd komen door een toevallige goal.

2e helft wordt aangevangen zonder wissels en dus hopen dat de mannen heel blijven. In de 2e helft gaat het spel wat meer heen en weer en Rijnvogels speelt wat meer in de omschakeling. Helaas stranden veel aanvallen door net ff een verkeerde bal te geven maar ook de wisseling van keeper helpt ASC doordat ie wat meer pareert en minder bang is.

Marc weet wel z’n belangrijkste taak te volbrengen, de nul houden want 2x komt er een situatie waarbij hij prima handelend optreed. De rest weet de verdediging goed tegen te houden, soms met wat corners maar ASC wordt daar niet of nauwelijks gevaarlijk mee.

Rijnvogels weet 2x uitstekend in de omschakeling te scoren, daarbij wederom andere doelpuntenmakers. Nu weet Thomas bij een uitval alleen op de keeper af te gaan die hij omspeelt en de bal slim in het hoekje weet te tikken. (0-5)

En Daan haalt verschrikkelijk uit en de keeper kansloos te laten waarbij de bal hard en hoog in de goal beland!!! (0-6)
Daarna is de accu wel een beetje leeg, logisch ook want er is hard gewerkt door iedereen zelfs toen Tim er met een blessure even 5 minuten uit was werd er niets weggegeven!!!

De scheidsrechter fluit dan ook met een mooie 0-6 eindstand af, een dik verdiende overwinning voor de mannen, een grote pluim voor het getoonde spel. Tuurlijk kunnen er dingen beter maar dat is niet erg, daar gaan we weer druk mee trainen. Te beginnen maandag!!!!