HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO13-4 laat RCL JO13-8 schrikken en verliest geflatteerd

FC Rijnvogels JO13-4 laat RCL JO13-8 schrikken en verliest geflatteerd (3-2) 8-2

Vandaag op het programma de laatste pot voor de winterstop, deze brengt ons naar de Bloemerd, oftewel RCL uit Leiderdorp. RCL JO13-8 dusver 11 punten uit 5 wedstrijden, vorige week kreeg HVV met maar liefst 16-0(!) op de broek. Bij winst en afhankelijk van de andere uitslagen kan RCL oprukken naar de 2e plek en nog een wedstrijd volgende week tegoed tegen SVC’08.

Rijnvogels daarintegen zijn aan een vrije val bezig, de laatste winstpartij en ook de enige dusver in de competitie was tegen Blauw Zwart thuis op 12 November. Daarna wel verloren maar met wisselende prestaties met als dieptepunt het verlies vorige week tegen DSO uit Zoetermeer.

De Vogels zijn dus gewaarschuwd een gemakkelijk scorende tegenstander en zonder teaminzet, focus en mentaliteit zijn we nergens, maar met deze eerder genoemde facetten wel goed uitgevoerd dan kunnen de mannen iedere tegenstander aan!!!

Roland zorgde nog even voor de peptalk en stuurde de volgende 11 het veld in, deze keer wat meer verdedigend in een 4-4-2 opstelling. Doel Mark, Verdediging Feddi, Tim, Stef en Yoran. Middenveld Stefan, Thomas, Martijn en Daan. Voorin Arres en Andries. Reserves Thijs en Jordan. Afwezig waren Rian en Wesley.

Om 11:30 onder grijze en druilige omstandigheden werd er afgetrapt en de bedoelingen van RCL waren duidelijk, zo snel mogelijk scoren om de tegenstander te demotiveren. Afgelopen weken scoorde de tegenstander vaak vrij snel maar deze keer weten de mannen een aantal hachelijke situaties goed te keren zodat de eerste minuten van de wedstrijd iig zonder tegendoelpunt werd doorgekomen. Sterker nog de eerste de beste kans ligt aan de andere kant in het netje, Tim weet de bal goed in de diepte te spelen waarbij Arres goed de bal weet mee te nemen. In eerste instantie red de paal RCL maar Arres weet in de rebound toch de score te openen!!! (0-1)

RCL blijkt voetballend een aantal goede spelers te hebben waaronder hun aanvoerder en hun linksbuiten waar Feddi z’n handen vol aan heeft. RCL blijft wel de druk houden op de goal van Rijnvogels en weten uiteindelijk toch 2x te scoren na de voorsprong voor Rijnvogels maar toch blijft Rijnvogels prima meedoen en werken keihard voor een resultaat. (2-1)

Na de 2-1 weet Rijnvogels weer onder de druk vandaan te voetballen en weet Daan met een lepe bal Andries te lanceren die de bal perfect meeneemt in de loop en de keeper kansloos te laten! (2-2)

Daarna volgen nog 2 goede kansen voor Rijnvogels met een bal op de paal (Andries) en op de kruising (Arres), helaas werd er niet gescoord. Verdedigend weet Rijnvogels zich goed te weren, soms met wat geluk omdat de tegenstander een bal voor leeg doel overschiet maar ook Mark of de verdediging staat vaak goed om de bal te blokken.

Jammerlijk weet RCL seconden voor het rustsignaal nog net de 3-2 binnen te prikken waardoor Rijnvogels toch net ff wat vervelender aan de limonade gaat in de rust. Een prima 1e helft waarbij een sterke tegenstander toch behoorlijk aan het wankelen werd gebracht maar net geen tik kon worden gegeven. Roland complimenteert de mannen dan ook in de rust maar waarschuwt ook de 2e helft weer scherp en gefocust te zijn om misschien een resultaat te halen.

Helaas valt aanvoerder Jordan uit met een vervelende rugblessure en blijkt niet verder te kunnen, dus moeten de mannen door met 1 wissel.
2e helft dringt RCL wat meer aan en scoort men na zo’n 10 minuten de 2-4 uit een corner die prima ingeschoten werd. Prima goal en niets aan te doen.
Rijnvogels probeert er soms wel door te komen maar wordt niet meer zo gevaarlijk als in de 1e helft, sterker nog RCL loopt verder uit nadat de aanvoerder van RCL met een slim balletje in de verre hoek Mark kansloos laat. 2-5

Weer een tikkie dus en de wedstrijd lijkt nu wel gespeeld. Toch krijgt men nog een goede kans om terug te komen tot 3-5 maar de lob van Arres had te weinig snelheid om in het doel te belanden, ook Andries probeert het nog maar die bal gaat voorlangs de goal.
Helaas valt Daan ook nog eens uit in de 2e helft met een vervelende enkelblessure. Hij probeerde een bal te blokken maar z’n enkel klapte hierbij dubbel en ook hij kan niet meer verder.

Rijnvogels probeert het wel waarbij Feddi inmiddels voorin is gezet door Roland en probeert bij een actie voorbij een man te komen, helaas begaat hij hierbij een overtreding waar Feddi het niet helemaal mee eens was, en aangezien hij eerder in de wedstrijd al een aantal keer toegesproken was door de scheids, mocht ie nu vertrekken!!!!!
In die fase kwam Rijnvogels dus nog met 10 man te staan en wist RCL nog gemakkelijk uit te lopen van 5-2 naar 8-2. Enigszins geflatteerd en jammer voor de mannen van Rijnvogels want dit hadden ze zeker niet verdiend, uiteindelijk werd de schade gelukkig verder beperkt en werd dus de wedstrijd afgefloten met een 8-2 verlies.

Toch gek 8-2 verliezen maar toch als trainers tevreden zijn, ja dat waren we zeker want iedereen werkte keihard voor een goed resultaat. Ok tuurlijk gaat er hier en daar wat fout maar dat is niet erg, er werd keihard geknokt en prima lichamelijk het duel aangegaan en daar gaat het tenslotte om. Wat ik al eerder in het verslag zei, dit team kan veel heel veel maar ze moeten wel willen, ze moeten de focus hebben en de juiste mentaliteit om met elkaar voor een resultaat te knokken!!!

Als ze dit kunnen voortzetten komen de punten vanzelf!!! Goed voorbeeld is Graaf Willem II/VAC die staan 1e, daar hebben we de 1e competitiewedstrijd tegen gespeeld en speelde we een hele goede 1e helft waarbij we 1-2 voorstonden maar uiteindelijk ‘maar’ met 3-2 verliezen dus de verschillen zijn klein in deze poule, alleen het besef dat we het zelf ook kunnen moet bij de mannen doordringen.

De stap is gezet en hopelijk kunnen we deze lijn na de winterstop doortrekken om dan WEL weer punten te gaan pakken want winnen dat willen we natuurlijk allemaal!!!!
Komende week laatste trainingsweek en dan lekker 3 weken vakantie vieren en lekker uitrusten!!!
Alvast fijne feestdagen en een goed en gezond 2017 toegewenst!!!

Erik van Beelen 1 2 3 4 5 6

11/12/2016


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media