JO13-4: Blauw Zwart JO13-5 ontsnapt tegen Rijnvogels

Blauw Zwart JO13-5 ontsnapt tegen Rijnvogels JO13-4 (2-3) 7-6

Vandaag op het programma Blauw Zwart JO13-5 uit in Wassenaar op sportpark Schulpwei.

De eerdere ontmoeting op de Kooltuin werd een prooi voor Rijnvogels met 4-2, maar uiteraard geeft dat geen garantie voor deze wedstrijd. Zeker niet als je naar de stand kijkt waar Blauw Zwart netjes op een 4e plek bivakkeert. Voor ons zit er weinig meer op dan proberen iig niet laatste te worden aangezien dit de één na laatste wedstrijd is.

De laatste volgt over 2 weken thuis tegen Graaf WillemII/VAC JO13-9. Vandaag afwezig Thijs en Andries kan helaas maar een halve wedstrijd spelen.

Opstelling Doel Mark, Verdediging Yoran, Tim, Stef, Wesley Middenveld Feddi, Arres en Thomas. Voorin Daan, Andries en Stefan. Reserves Jordan en Robin.

Om 9:00 werd er afgetrapt op gewoon gras onder prima weersomstandigheden, droog, een zonnetje en een graad of 13. Blauw Zwart blijkt direct in het begin de bovenliggende partij waarbij Rijnvogels nog even, zo lijkt het, op gang moet komen.

De Wassenaarders proberen met lange ballen over de verdediging met snelheid er doorheen te komen en dat lukt met name in het begin regelmatig. Gelukkig weet men in het begin met wat kunst en vliegwerk het doel schoon te houden tot helaas er een diepe bal gespeeld wordt waarbij Wesley niet goed instapt. De speler van Blauw Zwart kan hierdoor doorlopen richting goal en schiet hem netjes over Mark in de goal. (1-0)!

Een slecht begin voor de Rijnvogels en dusver was het spel niet echt hoopgevend, maar langzamerhand begint Rijnvogels uit de schulp (op de schulpwei

😉 ) te kruipen en wordt men steeds gevaarlijker in de combinatie. De eerste speldenprik komt van Andries maar die schiet de bal hard voorlangs, en een andere bal kan de keeper net stoppen.

Verdedigend heeft Wesley geruild met Feddi en dat komt de snelheid achterin ten goede waardoor de lange bal van Blauw Zwart een stuk minder effectief is. Uiteindelijk weet Rijnvogels via een mooie combinatie op 1-1 te komen door een prachtig afstandsschot van Stefan na een combinatie met Thomas die de achterlijn opzoekt en de bal terugtrekt, de bal verdwijnt diagonaal achter de kansloze keeper.

Rijnvogels begint steeds beter te voetballen maar moet blijven oppassen voor de 2 snelle voorwaartsen van Blauw Zwart, deze behendige voetballertjes houden de achterwaartsen goed bezig maar houden het dusver goed tegen.

Rijnvogels weet ook op voorsprong te komen door een mooie combinatiein het strafschopgebeid waarbij Robin Andries uitstekend weet te bedienen en Andries weet wel raad met dit soort kansen en tikt de bal beheerd binnen. (1-2)

Helaas is de vreugde van korte duur want vrijwel vanaf de aftrap staat men niet goed op te letten en weet Blauw Zwart direct weer gelijk te maken, wat een domper na zo’n mooie goal!! (2-2)

En zo blijft het spel op en neer golven en weet uiteindelijk Rijnvogels vlak voor rust toch nog de leiding te nemen, nadat Blauw Zwart de bal niet goed kan wegwerken komt de bal bij Arres en verkijkt de keeper van Blauw Zwart zich totaal op de bal en verdwijnt deze in de goal!! (2-3)

Met deze stand wordt de rust bereikt en zijn de mannen wel toe aan wat drinken, de wedstrijd vergde veel energie dusver waarbij de ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn. Zo zie je maar nipt verlies tegen de nr.2 Voorschoten en nu op voorsprong tegen de nr.4 Blauw Zwart. Het team heeft dan ook vaak veel pech gehad en geven soms te makkelijk doelpunten weg. Hierdoor staan we zo laag want qua werklust doet werkelijk iedereen z’n stinkende best.

Nadat de mannen weer even gerust hebben en door Jan weer op scherp gezet zijn begint de 2e helft en daarin moet men zorgen dat Blauw Zwart niet het geloof krijgt in de wedstrijd door snel de 3-3 te scoren maar ja als je dat zegt gebeurd het juist. Een bal wordt vanaf de zijkant zo over Mark heen het doel in gespeeld na wederom een snelle uitbraak. En dus staat het na enkele minuten al 3-3 en dat was nou juist niet de bedoeling. Rijnvogels is ook wat minder dominant dan de 1e helft en Blauw Zwart ruikt dat er wat te halen valt en dus blijft men de goal opzoeken.

Ook de 4-3 valt na een solo dwars door de verdediging van Rijnvogels, ongelofelijk niemand die ook maar iets doet. De speler loopt er zo doorheen om daarna de bal achter de kansloze Mark te schieten.

Toch blijven de Rijnvogels er voor knokken en Daan brengt Robin geweldig in stelling en die poeiert de bal onbedaarlijk in de verre hoek en zo staat het weer 4-4!!!! Wat een wedstrijd.

Vlak daarna krijgt Rijnvogels wederom een goede kans maar Stefan heeft niet genoeg kracht om de bal hard genoeg in te schieten waardoor de keeper kan redden.

Na deze kans kantelt de wedstrijd flink richting Blauw Zwart en kan men in enkele minuten tijd uitlopen van 4-4 naar 4-7 en lijkt de uitslag nog groter uit te gaan vallen maar met kunst en vliegwerk weten de mannen de scoringsdrift tot stoppen te brengen.

Ongelofelijk want deze periode speelde Blauw Zwart met 10 man omdat één van de spelers een gele kaart (tijdstraf, wegens onreglementair duwen van Feddi) had gekregen, in deze periode viel 2 van de 3 goals!! Met nog 5 minuten op de klok weten de Rijnvogels toch nog een slotoffensief eruit te persen. Feddi weet vanaf de zijkant uit te breken en uiteindelijk brengt z’n solo de bal via Arres naar Stefan en die schiet de bal goed in de hoek. (7-5)

Vlak daarna wordt Daan na een actie vanaf de zijkant neergehaald in het strafschopgebied, PENALTY!! Hij neemt ‘m zelf en brengt daarmee de eindstand op de borden, want de scheidsrechter fluit daarna direct af. (7-6)

Wat een wedstrijd hebben we gezien, 2 tegenstanders die heerlijk vrij en gelijkwaardig tegen elkaar voetbalden maar verdedigend was het allemaal net ff wat minder scherp dan vorige week tegen HVV. Volgende week ff geen voetbal dus lekker uitrusten. Op 22 april de laatste competitiewedstrijd tegen Graaf Willem II/VAC.