JO13-4 begint seizoen in beker met gelijkspel.(1-1) 2-2

Rijnvogels

Vandaag woensdag 31 augustus de uitgestelde bekerwedstrijd tegen Oegstgeest JO13-3 op het programma op de Voscuyl in Oegstgeest. Na de feesten van afgelopen week in het dorrup nu weer voor het eerst voor het echie. En dat na 1,5 keer trainen in de benen, afwachten dus hoe de mannen gaan reageren in zo’n 1e wedstrijd.

In ieder geval hebben we dusver 2 nieuwelingen mogen begroeten die overgekomen zijn uit de D’s en dat zijn Arres Houwer en Yoran Kuyt, Arres is een voorhoede speler en Yoran is een meer verdedigende speler.

Door deze aanwinsten kunnen we ook wat schuiven met het elftal, wat de balans wat meer te goede komt.
Onder een heerlijk zonnetje en een graad of 22 vangt de wedstrijd iig aan met een complete selectie en is de opstelling Doel Mark, Verdediging van links naar rechts Yoran, Stef, Tim en Rian. Middenveld Wesley, Thomas, Andries, Thijs. Voorhoede Jordan, Arres. Reserves Daan en Stefan.

Oegstgeest trad aan met een aantal oude bekenden aangevuld ook met 1e jaar D spelers, dat was bij sommige spelers wel in de lengte te zien!!

Oegstgeest begon brutaal aan de wedstrijd en weet het onwennige Rijnvogels even niet goed om te gaan met het balbezit waardoor er regelmatig snel balverlies is. Oegstgeest weet hiervan al snel te profiteren door in een snelle aanval de verdediging weg te zetten en de aanvoerder van Oegstgeest tikt de bal prima tegen de touwen achter de kansloze Marc.

Dat is nogal een vervelend begin voor de mannen maar de wedstrijd duurt nog lang, helaas weet men na dit doelpunt niet snel genoeg te herpakken en krijgt Oegstgeest vanaf de zijkant opnieuw een goede kans om de score te verdubbelen maar Marc weet dit uitstekend te pareren.

Oegstgeest lijkt vlak daarna toch op weg naar een goal maar wordt terecht afgefloten voor buitenspel. Na zo’n 10 á 15 minuten in de wedstrijd begint Rijnvogels steeds beter te voetballen en via prima combinaties kan men vaak oprukken richting het roodgele doel alleen lukt het telkens net niet om de trekker over te halen. Oegstgeest wordt goed van het doel gehouden door de verdediging.

Jordan krijgt nog de beste kans maar zijn schot wordt ternauwernood gekeerd door de keeper. Toch weet Rijnvogels vlak voor rust de terechte gelijkmaker de produceren. Wesley weet via de zijkant z’n man opzij te zetten en weet via via Daan te bereiken, deze probeert de bal in de hoek te schieten maar lijkt naast te gaan. Gelukkig staat Stefan op de goede plek en weet met dit buitenkansje wel raad en maakt de 1-1!!

Vlak daarna is het rust en kunnen de mannen tevreden zijn dusver in een gelijk opgaande strijd.

In de 2e helft heeft Oegstgeest optisch wat meer veldoverwicht maar grote kansen weet men ook niet te creëren of de verdediging weet goed te pareren of Marc staat goed z’n mannetje.
Rijnvogels probeert nu in de omschakeling toe te slaan via de vleugels en met name Thijs weet goed van de ruimte gebruik te maken maar ook hier strand vaak de goede bedoelingen door het goede verdedigen van Oegstgeest.

Uiteindelijk probeert Rijnvogels het met afstandsschoten van ondermeer Arres en Jordan om een doelpunt te forceren maar helaas wil het niet lukken dusver. Tot het moment dat Jordan probeert aan te leggen voor een schot maar geen ruimte krijgt in de verdediging, de afvallende bal komt via Stef bij Daan en die weet de bal vol te raken en vliegt over de keeper in het doel…1-2!!!!!!

En dat met nog zo’n kleine 10 minuten, gaan de Rijnvogels dit volhouden. Fysiek zitten de mannen er behoorlijk doorheen en wordt er veel achteruit gelopen om de voorsprong te behouden.
Oegstgeest zet dan ook logischerwijs aan en komt weer meer voor het doel van Rijnvogels, helaas weet met in één van deze aanvallen te scoren. De verdediging kwam net kracht tekort om de bal cq man te blokken waardoor deze vrij komt en de bal in de verre hoek weet te plaatsen 2-2!!!!

Daarna krijgt Rijnvogels nog een tweetal corners maar echt gevaarlijk wordt het niet meer en wordt er afgefloten met een 2-2 eindstand. Hiermee kunnen denk ik beide teams tevreden mee zijn in een leuke en vermakelijke wedstrijd waarbij de score soms alle kanten uit kon.

Arres en Yoran hebben als nieuwelingen iig een prima indruk achtergelaten evenals natuurlijk de rest van het team, de spirit en werklust waren op en top. En als we op deze manier blijven knokken komen er zeker meer punten bij de komende tijd.