JO13-4 verliest van Valken ’68

Dubieuze beslissingen scheidsrechter helpt Valken ’68  in het zadel (1-4) 1-9

Vandaag een heuse topper op de Kooltuin  tegen Valken ’68 JO13-3, Valken dusver de volle 9 punten uit 3 wedstrijden maar Rijnvogels ook gewoon knap 7 punten uit 3 wedstrijden. Valken op de 2e plek achter Voorschoten die ook 9 punten heeft uit 3 wedstrijden maar een beter doelsaldo. Rijnvogels volgt daarachter op de 3e plek.

Vandaag Rian helaas nog in de lappenmand en Wesley afwezig om de bekende redenen. Fedi debuteert vandaag in het elftal, afkomstig van vv Katwijk. Opstelling Doel Marc, Verdediging Fedi, Stef, Tim, Yoran. Midden Stefan, Daan en Thomas. Voorin Jordan, Arres en Thijs. Reserve Andries.

Rond 11.15 werd er afgetrapt onder prima omstandigheden van 20 graden en droog. Valken hanteert veelvuldig lange bal naar voren waar 2 snelle spelertjes proberen door de verdediging te komen.

Rijnvogels probeert vooral voetballend langs de zijkanten gevaar te stichten via onder meer Arres en Thijs. Het spel golft op en neer en beide partijen geven goed partij.

Na zo’n 8 minuten weet Valken met een diepe bal een speler weg te sturen en te ontsnappen aan de verdedigers van Rijnvogels. Hij blijft ze goed voor en schiet de bal prima langs Marc. 0-1.

Daarna blijft het spelbeeld eigenlijk hetzelfde met beide kanten speldenprikken totdat Daan een vrij trap mag nemen na ongeveer 15 minuten net buiten de 16, hij krult hem goed voor en Andries weet er z’n been tegenaan te zetten en de bal verdwijnt achter de kansloze Valken keeper. 1-1!!!!!

Het goede spel dusver wordt dus beloond met de verdiende gelijkmaker. Helaas volgt daarna een periode waarbij de scheidsrechter nadrukkelijk een hoofdrol speelt. Ten eerste kan Valken vanuit de verdediging de bal wegwerken en onderweg wordt de bal 3x(!) met de arm beroerd en heeft men hier voordeel bij en scoort met de 1-2!!!

Daarna volgt ook nog eens de 1-3 waarbij de spits gewoon de bal mag meenemen met de arm waardoor hij de bal kan intikken. Ongeloof langs de kant hoe kan je tot 2x toe zo als scheidsrechter in de fout gaan. En ook nog eens iemand die thuis je eigen vereniging fluit, nu hoor je natuurlijk neutraal te zijn maar je weet nu eenmaal dat een scheids die thuis fluit wat makkelijker is voor de thuisspelende ploeg maar deze man loopt zowat in een Valken shirt rond!!!!

Na deze tegenslagen weet Andries zich vrij gespeeld en weet alleen op de Valken keeper af te gaan maar helaas scheidsrechter fluit af wegens een overtreding op een eigen

speler(!), weg voordeel en alsof dat niet genoeg is vergeet hij ook een obstructiegeval net buiten het strafschopgebied van de tegenstander te fluiten. Al met al een hectische fase in de wedstrijd waarbij dus helaas de leidsman even de weg kwijt is. Helaas weet Valken ook nog gebruik te maken van de rommelige fase en vlak voor rust ook nog eens de 1-4 te scoren!!

In de rust probeert Jan de schade te beperken door de mannen moed in te spreken want zo slecht was die 1e helft niet. Nu blijken ook wat spelers door de scheidsrechter aangesproken te zijn op hun in zijn ogen felle acties en daar blijken toch deze spelers van onder de indruk want in de 2e helft durven deze spelers nauwelijks meer in te grijpen en laat men Valken eigenlijk voetballen. Fedi weet nog met een aantal acties de bal uit het doel te houden nadat Marc gepasseerd was en blijft de 1-4 nog lang op de borden en weet Rijnvogels soms nog tot een leuke actie te komen. Helaas staat de verdediging van Valken nu wat beter gepositioneerd en worden er dus weinig kansen meer gecreëerd.

Na ong. een kwartier spelen is de pijp leeg bij de mannen, ze hebben hard gestreden voor een resultaat maar nu dendert Valken er overheen. Het middenveld valt niet meer te belopen en de ruimtes worden steeds groter waardoor Valken steeds meer druk ontwikkelt richting de goal van Marc. Zoals eerder beschreven er bleken wat spelers onder de indruk van de scheidsrechter die een aantal had toegesproken waardoor ze niet meer durven ingrijpen en met name hierdoor lopen de Valken makkelijk uit van 1-4 in korte tijd van ongeveer 15 minuten naar 1-9!!!!

Uiteindelijk fluit de scheidsrechter af met deze enigszins geflatteerde uitslag. De mannen hebben in fases prima gevoetbald, vanuit het middenveld werd vaak de oplossing gezocht. Leermoment is dat ze wat beter van zich af moeten bijten, ook als een scheidsrechter wat zou gezegd hebben, dat hoort erbij. Deze geeft de grens aan maar om nou je zomaar te laten overlopen is ook niet de bedoeling.

En tuurlijk helaas blijken een aantal momenten beslissend maar dat moeten we accepteren, wat gebeurd is is gebeurd. Volgende week weer nieuwe kansen tegen RCL JO13-9. Let op aanvangstijd is 10.00 ipv 8.30!!!

Komende week weer lekker trainen, tot dan!!