JO13-3 boekt kletsnatte zege

Katwijk JO13-4 – FC Rijnvogels JO13-3             0-6
Ruststand 0-4
doelpuntenmakers: Roy 3x, Teun 2x, Twan

Zaterdag 9 november was het dan eindelijk zover. De allereerste wedstrijd op een groot veld voor de nieuw opgerichte JO13-3. De JO12-2 had zoveel mensen dat het team omgevormd werd naar een JO13 elftal. Met de aanwinsten Thijs, Djek en Zeb was het team compleet en zodoende werden we ná de herfstvakantie pas ingedeeld in een nieuwe competitie.

Tegen Katwijk op De Krom was dat meteen de allereerste wedstrijd voor de meesten op een groot veld. De warming-up werd gedaan op veld 3 onder zeer natte omstandigheden. Nog voordat de aftrap (op veld 1!) verricht werd, waren de jongens al doorweekt. Toch zag je daar weinig van terug in het spel. Fanatiek en enthousiast werd Katwijk op hun eigen helft onder druk gezet. Vooraf wisten we dat Katwijk nog geen wedstrijd gewonnen had en wij waren dus zeer benieuwd hoe goed wij waren ten opzichte van de nummer laatst. Overduidelijk waren we een maatje te groot. Keeper Bram heeft maar weinig te doen gehad. Mede daarom in combinatie met het koude weer en een zere rug moest Bram toch reeds in de 1e helft gewisseld worden. Na een warme douche was hij gelukkig weer helemaal het mannetje. Onze aanvalslinie onder aanvoering van Teun zorgde voor genoeg dreiging voor het Katwijkse doel. Het was ook Teun die tweemaal het net wist te vinden. Met links of met rechts. Het maakt voor Teun niet uit. Nog vóór de rust wist midden mid Roy de score te verdubbelen naar 0-4. Het is dat wij gedurende de 1e helft wat slordiger gingen voetballen want anders had de score wel meer op kunnen lopen. Drijfnat en doorweekt zocht men in de rust de kleedkamer op. Een lekker warm bakje limo moest weer wat warm bloed door de aderen laten stromen, maar dat viel niet mee. Toch was er niemand die zich beklaagde over die kou! Wat een bikkels!

De tweede helft begon droog, maar de kou begon wel wat terrein te winnen. Katwijk beet wat meer van zich af, maar keeper Sven, die het plekje onder de lat had overgenomen van Bram, was een paar keer alert toen de bal richting zijn zestien kwam. Hij hield de rest van de wedstrijd zijn hok schoon. Onze defensie met Twan, Emiel, Thijs, Thijs en Swen gaf verder niets meer weg en zorgde ervoor dat de druk op de Katwijkse helft kwam. Roy pikte nog een goal mee door een pingel feilloos binnen te schieten. De mooiste goal kwam van de slof van Twan. Zijn afstandsschot was onhoudbaar voor de Katwijkse sluitpost. Met Djek op de rechterflank en Roan (de 1e helft Zeb) op de linker werd de Katwijkse verdediging goed vastgezet. Nick en Chiem stonden op het middenveld hun mannetje en kregen ook nog kansen op een goal, maar gescoord werd er niet meer. FC Rijnvogels JO13-3 boekte een hele mooie 0-6 overwinning in hun allereerste match op een groot veld! Onder erbarmelijke omstandigheden tegen een tegenstander die goed voetballen vrijwel onmogelijk maakte is dit een zeer puike prestatie!

De foto is een archief foto van een wedstrijd toen het zonnetje nog scheen. Binnenkort wordt een nieuwe elftalfoto gemaakt!