JO13-2: Zet sterke reeks voort

4-11-2017

FC Rijnvogels – ASC JO13-3 11:2 (4:0)

Door de blessures van Jelle (weer voor het eerst getraind), Colin en Roestam (die wel op de bank plaatsneemt), krijgen wij hulp van Johan en Sander uit de JO13-1. Beide mannen hadden hiervoor al een wedstrijd gespeeld, maar wilden graag met ons meedoen. We starten de wedstrijd erg goed en binnen drie minuten staat het al 1:0 door een goal van Bram Haasnoot. We spelen in een te laag tempo en we spelen teveel door het midden. Desondanks gaan we rusten met een 4:0 voorsprong. Door doelpunten van Justin (2 keer) en Tyrell.

In de tweede helft komen Sander en Samuel in het veld voor Dennis en Ruben Haasnoot. De Vogels zijn hongerig naar doelpunten en het is een eenrichtingsverkeer. Uiteindelijk maken Tyrell, Justin (3 keer), Finn, Roestam en Dennis de doelpunten. De Ajax Sportman Combinatie weet nog wel twee keer het net te vinden en daar blijft het ook bij. Nadat we vorige week al dichtbij de dubbele cijfers waren, is het deze keer wel raak! Want laagvlieger ASC gaat met een flinke nederlaag weer terug naar Oegstgeest.

11-11-2017

Haagse Hout JO13-2 – FC Rijnvogels 2:4 (1:1)

Een wedstrijd die op papier erg leuk kon worden, want op de ranglijst scheelt het slechts twee puntjes. Doordat onze ziekenboeg met blessures nog steeds niet leeg is, doen Mart (JO13-1) en Geddy (JO13-4 en sinds dit jaar voor het eerst op voetbal) mee. Vanaf het eerste fluitsignaal nemen de Rijnvogels het initiatief. Door het snelle kunstgrasveld gaat de bal erg snel rond. We spelen erg goed en komen verdiend op voorsprong. Tyrell scoort een mooi doelpunt na een messcherpe steekpass van Thijs 0:1. Een onterecht afgekeurd van Ruben Haasnoot voorkomt dat wij de marge kunnen verdubbelen. Het Haagse Hout moet het vooral doen met snelle omschakelingen. De eerste doelkans van de Hagenezen beland op de kruising van de lat, maar de tweede kans zit er echter wel in. Een fijn afstandsschot vliegt over Jaimy het doel in en met een gelijke stand gaan we rusten 1:1.

Na de thee komen Bram Haasnoot en Geddy in het veld. De bal bevind zich vooral op de helft van Haagse Hout. Al hebben we moeite om door deze muur van spelers heen te spelen. Uiteindelijk krijgen we een penalty na een overtreding op Tyrell en Justin maakt dit karwei keurig af 1:2. Maar onverwachts komt de thuisploeg weer terug. Een foutje in onze verdediging en het staat zowaar weer gelijk 2:2. We nemen met een puntje geen genoegen. Bram Haasnoot straft een  fout van de keeper keihard af door met een afstandsschot te scoren (2:3). Het is nieuwkomer Geddy die met een slimme steekpass de aanstormende Tyrell bediend en laatstgenoemde maakt dit keurig af 2:4. Fantastische overwinning tegen een tegenstander met inhoud. Ga zo door!

18-11-2017

FC Rijnvogels – Valken’68 JO13-2 3:2 (1:0)

De enige overgebleven derby in onze competitie stond vandaag op het programma. In de voorbereiding speelde we al 2:2 tegen elkaar. Erg interessant hoe de verhoudingen nu liggen. Het initiatief ligt bij de uitploeg. De Rijnvogels ogen niet scherp en zijn vaak overal een stapje te laat. Zo kennen we de Vogels niet. Het is te danken aan Jaimy dat Valken’68 niet op voorsprong kan komen. Tegen het einde van de rust nemen we meer de controle over de wedstrijd en dit resulteert in een doelpunt. Dennis krijgt een slechte uittrap van de keeper zo maar in zijn voeten. Hij speelt de bal naar Justin, die de bal keurig in het hoekje schiet 1:0.

In de tweede helft zien we een ander Rijnvogels. We ogen scherper en binnen 3 minuten verdubbelen we de score naar 2:0. Het is een mooie aanval over rechts en de voorzet van Ruben Haasnoot beland voor de voeten van Tyrell die vervolgens scoort. Valken’68 komt onverwachts terug. Een afgeslagen voorzet wordt niet goed weggewerkt en vanuit de tweede lijn is Jaimy kansloos op een afstandschot 2:1. De Vogels krijgen voldoende kansen om opnieuw afstand te nemen. Maar we kunnen het niet afmaken. De gasten hebben daar geen moeite mee. Een razendsnelle counter die start bij de keeper kunnen we niet eruit halen. Pardoes valt de bal voor het doel en ze valt erin 2:2. De spanning is helemaal terug en aan beide kanten kan de goal vallen. De Rijnvogels hebben daar meer het recht op. Want Geddy, Ruben Haasnoot, Justin en Tyrell moeten het eigenlijk gewoon af maken. Een paar minuten voor tijd maakt Dennis de winnende. De keeper zag er bij dat moment slecht uit, maar voor wie maakt dat uit?! Een zwaarbevochten overwinning in deze derby.

25-11-2017

SVC’08 JO13-3 – FC Rijnvogels 0:0 (0:0)

Soms heb je van die wedstrijden waar bijna alles tegen zit. Een slechte warming-up doordat er geen ruimte is, hele slechte grasmat en daarbij een hoogbejaarde scheidsrechter (79 jaar) die het allemaal even teveel werd. Natuurlijk mag dit geen excuus zijn, maar het zijn wel allemaal factoren die meetellen. In de eerste helft moeten de Rijnvogels gewoon op voorsprong. Met diepe steekballen breken wij vaak door de verdediging van SVC’08 heen. Echter kunnen Frank (bedankt voor het meespellen!), Tyrell, Ruben H en ook later Justin niet de verdiende treffer op het scorebord zetten.  De eerste helft wordt ook nog eens vijf minuten eerder afgebroken. Doordat de beste man in het zwart geen tijdswaarneming bij zich had, tjaa …

Ook in de tweede helft weer genoeg kansen, maar hij wil gewoon niet vallen. Na 40 minuten noteren we de eerste kans voor SVC’08. In de resterende tijd moeten wij er 1:0, 2:0 van maken. Tegen het einde van de wedstrijd gaat de Scheveningse ploeg er ook weer in geloven en zij krijgen goede kansen. Maar ook bij hun valt die niet en zo eindigen we de wedstrijd waar die mee begonnen is (0:0). Het gelijke spel voelt als een verlies, zeker na de hele sterke reeks aan overwinningen van de afgelopen weken. Maar er wachten nog twee belangrijke wedstrijden voor de winterstop en door het puntverlies van de koploper is alles terug bij elkaar. Kom op mannen, alles geven de laatste wedstrijden!