JO13-2 wint na 1:3 achterstand

FC Rijnvogels JO13-2 : Voorschoten’97 JO13-4 4:3 (1:3)

In de laatste wedstrijd voor de winterstop gaan de Vogels al met een 1:3 achterstand de rust in. Na de thee zien we een compleet andere wedstrijd, waar Rijnvogels oppermachtig is. Uiteindelijk wordt de achterstand omgezet in een 4:3 voorsprong en er waren zelfs mogelijkheden voor een nog grotere uitslag. De man van de wedstrijd is Frank, die met een hattrick erg belangrijk was. Een flinke opsteker voor het team en hiermee gaan wij met een lekker gevoel de winterstop in.

De laatste wedstrijd van het jaar staat vandaag voor de boeg. Voor het eerst krijgen we Voorschoten’97 JO13-4 op bezoek. Een team dat de laatste weken een paar flinke nederlagen kreeg te verwerken. Dit bied voor ons een mooie mogelijkheid om de eerste seizoenshelft met een overwinning af te sluiten en zo met een goed gevoel de winterstop in te kunnen gaan. De omstandigheden zijn daarbij ook nog in ons voordeel, want er zijn geen afwezigen en we spelen op ons oude vertrouwde kunstgras.

Op een frisse ochtend starten wij om 11:17 de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut neemt Voorschoten’97 het initiatief en wordt er voornamelijk op ons speelveld gevoetbald. Maar in de 6e minuut counteren wij er razendsnel uit. Frank wordt diep weggestuurd en rent alleen op de keeper af. De keeper kan op het eerste schot nog redding brengen, maar de rebound wordt door Ruben ingeschoten en zo staan wij op een onverwachte 1:0 voorsprong. Helaas kunnen wij hier niet lang van genieten. Want een paar minuten later heeft Voorschoten’97 een indirecte vrije trap op randje zestien, door een klein foutje van Bram na een terugspeelbal op Merijn. De vrije trap wordt afgelegd op een Voorschoten-speler en deze schiet de bal in de verre hoek 1:1. Niks aan de hand zou je dan zeggen, maar de Vogels zijn hierdoor toch een beetje van slag. De eerst volgende kans voor Voorschoten’97 is ook gelijk een doelpunt. In de opbouw wordt er balverlies geleden en de bal wordt naar de rechtsbuiten gespeeld, met een stuiter schiet hij de bal over Merijn heen in het doel 1:2. Het geluk is deze wedstrijd nog niet aan onze kant. Want in de 17e minuut wordt er door ons slecht uitverdedigd en alweer scoort de rechtsbuiten van Voorschoten’97 na een diepe steekpass, 1:3. In de laatste fase van eerste helft krijgen wij wat meer rust in ons spel en hebben we meer balbezit, maar tot echte kansen leid het niet. Met een 1:3 achterstand gaan we de rust in en dat geeft ons een goed moment om de tactiek aan te passen, om als nog deze wedstrijd te kunnen winnen.

Na de rust komen Roestam & Soltan in het veld en hierdoor verschuift Frank naar de linksbuiten positie. Gelijk zien we een heel ander Rijnvogels dan de eerste helft en al in de 2e minuut na rust komen wij terug in de wedstrijd. Een voorzet van Ruben lijkt een prooi voor de keeper te zijn, maar die zit er helemaal naast. De bal komt terecht bij Frank en in een soepele draai schiet hij de bal in het doel 1:3. Dit geeft ons veel vertrouwen en het lijkt een eenrichtingsverkeer te worden naar het doel van Voorschoten’97. Want waarbij eerst nog de paal in de weg staat bij een schot van Frank, is zijn tweede schot wel een doelpunt. Een prachtige steekpass van Dennis naar Frank en oog in oog met de keeper rond Frank af 3:3! Zal het vandaag dan toch gaan gebeuren? Ook de toeschouwers langs het veld voelen dan toch nog een verrassing aankomen. Het is wachten tot 24e minuut wanneer rond de middenlijn Dennis de bal hoog de lucht in schiet richting het doel van Voorschoten’97, Frank gelooft erin en sprint erachter aan. Hierbij rent hij langs zijn directe tegenstander en schiet hij de bal over de

uitkomende keeper in het doel 4:3! We pakken eindelijk de leiding in deze wedstrijd en dat is zeer verdiend. In de laatste minuten probeert Voorschoten’97 nog wat te forceren, maar dat leid tot geen gevaar. In tegenstelling juist, want op de counter komen wij er nog twee keer heel gevaarlijk uit, maar zijn Danilo en Soltan net niet scherp genoeg. Gelukkig maakt het niet meer uit en pakken wij op een schitterende wijze de winst in de laatste wedstrijd van het jaar!

Een heerlijke overwinning na een fantastische comeback. Voor de neutrale toeschouwer was dit een zeer leuke en spannende wedstrijd om te volgen. Het is ook goed te zien dat er in het team een stijgende lijn is en het veldspel groeit met de weken. Misschien komt de winterstop net te vroeg voor ons, maar ook een mooi moment om alles te laten bezinken. De volgende wedstrijd is pas in het nieuwe jaar op 14 januari tegen RKAVV. Iedereen alvast een prettige kerst toegewenst en tot de volgende wedstrijd!