JO13-2 wint makkelijke oefenwedstrijd

FC Rijnvogels JO13-2 : Valken’68 JO13-2 5:0 (4:

0)

De oefenwedstrijd tegen dorpsgenoot Valken’68 levert de Rijnvogels een makkelijke overwinning op. De Vogels waren duidelijk een maatje te groot en de uitslag had misschien wel de dubbele cijfers kunnen halen, maar in de eindfase misten we veel kansen. Het veldspel was bij vlagen goed te noemen alleen domineerden we te weinig om de tegenstander compleet weg te spelen.

Op een mooie zonnige zaterdag spelen de mannen van de JO13-2 een oefenwedstrijd tegen Valken’68 JO13-2. Een team dat net als ons in de vijfdeklasse figureert. Het zou voor de Vogels daarom ook erg goed zijn om een positief resultaat te halen. Zodat dit vertrouwen geeft richting de laatste competitiewedstrijden.

Vanaf de aftrap zien we rommelige fase, maar wanneer Mees al na vier minuten de 1-0 maakt na een afstandsschot in de korte hoek, veranderd de wedstrijd in het voordeel van ons. Vlak daarna maakt Dennis het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Op de speelhelft van de tegenstander ziet Dennis de keeper erg ver voor zijn doel staan. De bal vliegt hoog over de keeper in het doel 2:0, schitterend! De Vogels spelen in de eerste helft bij vlagen erg goed voetbal, de bal wordt in de ploeg gehouden en er is rust in het spel. Dit levert ons de 3-0 (penalty Danilo) en 4-0 (hardschot Soltan) op en dat is zeer verdiend.

De tweede helft is eerlijk gezegd erg zwak. Misschien komt het ook door de instelling waarmee we beginnen, want ja we staan 4-0 voor en dus wordt het een makkie. Het voetballende spel waar we de eerste helft zo sterk in waren valt compleet weg. De Valkenburgers winnen veel duels en ze krijgen ook gevaarlijke kansen. Ondanks het slechte spel krijgen wij wel veel kansen om te scoren zo zijn Frank, Soltan en Sybren erg dichtbij, maar dat komt door de zwakke verdediging van Valken’68. In de 20e minuut krijgen wij een penalty na een overtreding van Soltan. De penalty wordt echter naast geschoten door Mart. Maar belangrijker is hoe de aanval hiervoor ontstond. Namelijk bij Merijn en via goed combinatiespel kwamen we snel in hun strafschopgebied terecht. Het enige lichtpuntje van deze helft. In de laatste minuut scoort Soltan de 5:0 en zo eindigen we de wedstrijd.

Na de wedstrijd was er nog onenigheid bij beide ploegen over bepaalde dingen die gebeurd waren. Zelf vind ik dat wij hierin meer volwassenheid in moeten tonen en ons niet mee moeten laten slepen door de tegenstander. Zelf bespeurde ik ook dat in de tweede helft meer naar de tegenstander gekeken werd daar naar ons zelf. Door lekker te gaan voetballen, wat wij ook goed kunnen. Want je kan een team het best vernederen door dit met goed voetbal te doen en een hoge uitslag die daar vervolgens door komt.

Volgende week staat ons Graaf Willen VAC te wachten en dat zal geen makkelijk potje worden. Op onze eigen Kooltuin trappen wij om 10:15 af.