JO13-2 wint eerste wedstrijd van het seizoen

FC Rijnvogels JO13-2  :  Blauw Zwart JO13-3                        6:5 (3:3)

De eerste overwinning van het seizoen is een feit. In een korfbaluitslag van 6:5 wint de JO13-2 hun eerste competitieduel van Blauw Zwart JO13-3. Een verdiende overwinning voor de Vogels, die in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe trok. Door goed gebruik te maken van de ruimte aan de zijkanten en zo mogen wij ons gedeeld koploper noemen.

Het is inmiddels drie weken geleden toen de Rijnvogels JO13-2 hun laatste bekerwedstrijd speelden. Maar vandaag mogen de wedstrijdshirtjes weer uit de kast worden gehaald. Want de eerste competitiewedstrijd tegen Blauw Zwart JO13-3 staat voor de deur. Met een volledige selectie van 14 man, zonder Mees (speelde bij JO13-1) starten wij op een drassig veld 5 de wedstrijd.

De beginfase van de wedstrijd is erg rommelig. Er zijn veel duels op het veld en de eerste kansjes zijn al snel voor Blauw Zwart. Het is wachten tot 8e minuut wanneer een voorzet van Blauw Zwart in eerste instantie goed wordt weggewerkt, maar de rebound kan echter vrij worden ingeschoten en zo staat het 0:1. Een goede wake-up-call voor de Rijnvogels, want hierna wordt er beter gevoetbald. De eerste goede kans is gelijk een doelpunt. Een hoge bal van Danny komt in zestien voor de voeten van Roestam en met een harde knal laat hij de keeper kansloos 1:1. De goal geeft de Rijnvogels letterlijk vleugels, want in een tijdsbestek van acht minuten scoren we twee keer. Bij beide gevallen staat Niels aan de basis van het doelpunt en is Soltan het eindstation. Een pass van Niels naar Soltan die met een sierlijke draai zijn tegenstander het bos in stuurt en de bal achter keeper in het doel legt, is de 2:1 voorsprong. De 3:1 begint met een snelle ingooi van Niels naar de vrijstaande Ruben die met een lage snelle voorzet ervoor zorgt dat Soltan de bal kan intikken. Vlak daarna is het Ruben die op de eigen helft de bal oppikt en met een lange solo het hele veld oversteekt. Tot een echte kans komt het helaas niet, maar het toont aan dat we op snelheid veel sneller zijn dan de tegenstander. Met nog drie minuten speeltijd te gaan komt Blauw Zwart weer helemaal terug in de wedstrijd. De 3:2 is een identieke goal als het eerste tegendoelpunt, want vanaf randje zestien kan er vrij worden ingeschoten. In de laatste minuut krijgen de Vogels nog een corner tegen. Waarbij Merijn erbij de eerste kopbal er nog fantastisch bij zit, is hij helaas toch kansloos bij de rebound 3:3. Vlak daarna fluit de scheidsrechter voor de eerste helft af en zoeken wij de kleedkamers op.

In de rust worden er drie wissels doorgevoerd; Justin voor Danny, Frank voor Soltan en Danilo voor Roestam. Gelijk vanaf de aftrap van de tweede helft laten de Vogels hun intentie zien om de wedstrijd te winnen, drie 100% doelkansen worden door de Keeper van Blauw Zwart uit het doel gehouden. Maar na 40 minuten spelen maken we de verdiende 4:3, met een mooie steekpass zet Dennis Frank alleen voor de keeper. Het is voor Frank dan ook een koud kunstje, want met snelheid gaat hij langs de uitkomende keeper en rond keurig af. De gasten uit Wassenaar laten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Want alweer komt de stugge ploeg terug tot gelijke hoogte. De snelle en behendige linksbuiten wordt op snelheid weggestuurd en haar voorzet is perfect, waardoor de Blauw Zwart-spits kan intikken 4:4. Gelijk van de aftrap zoeken de Rijnvogels de aanval wat de ploeg dan een corner oplevert. Danilo neemt de corner een legt de bal heel slim af op Justin die helemaal op de zestien vrijstaat. Justin raakt de bal helemaal niet lekker, maar de bal rolt verrassend in de verre hoek van het doel 5:4. In de 52e minuut maken de Vogels de bevrijdende 6:4 voorsprong. De ingevallen Soltan gaat met een lange dribbel langs zijn directe tegenstanders en rent recht op de keeper af. Totaal niet zelfzuchtig legt Soltan de bal af op Danilo die zonder problemen de bal in het doel schiet en voor de twee doelpunten verschil zorgt. In de laatste minuut van de wedstrijd mag Blauw Zwart nog een corner nemen. Deze corner wordt perfect ingedraaid en beland in de verre hoek 6:5, maar dit doelpunt is voor de statistieken. Want direct na de aftrap fluit de scheidsrechter af en zo wint de JO13-2 de eerste competitiewedstrijd.

Een verdiende overwinning voor Rijnvogels in een spannende wedstrijd. Er werd goed gebruik gemaakt van snelheid aan de zijkanten en deze meeste kansen werden efficiënt afgerond. De volgende wedstrijd is over twee weken tegen VV Leiden JO13-1. Omdat de competitie uit oneven teams bestaat zijn we dus lekker vrij, dan kan iedereen lekker uitslapen van de frisparty!