JO13-2 verliest weer in slotfase

FC Rijnvogels JO13-2:       Graaf WII VAC JO13-52:3 (1:1)

Net als onze laatste competitiewedstrijd tegen RKAVV geven we wederom in de slotfase de wedstrijd uit handen. Beide teams gingen gelijk op en maakten er een spannende pot van. Helaas moesten we het hoofd buigen tegen deze fysieke tegenstander en ontbrak er een beetje de wilskracht om te winnen.

Vandaag mag de JO13-2 weer een thuiswedstrijd spelen tegen Graaf WII VAC. Een fysiek sterke tegenstander en het eerste duel leverden een gelijkspel op, maar een overwinning had op basis van kansen zeer verdiend geweest. De trainers kunnen beschikken over een volledig elftal zonder blessures en zeker om te strijden voor plek twee in de competitie is dat erg belangrijk.

Nadat scheidsrechter Arie Kuijt om tien voor half elf voor het eerst fluit zien de toeschouwers een sterke fase aan de kant van Rijnvogels. Dat er na drie minuten al de 1:0 op het scorebord staat is eigenlijk al geen verrassing meer te noemen. Want de laatste weken vallen de doelpunten snel aan onze kant. Een vrije trap van Justin komt voor de voeten van Soltan terecht, die de bal keurig in het doel schuift. Na wat kleine kansjes van Graaf WII VAC is halverwege de eerste helft Frank dichtbij een grote kans. Frank lijkt in een één tegen één situatie te komen met de keeper, maar een keurige tackle voorkomt dat. In het veld is ook goed te zien dat er een aantal Vogels erg onder de indruk zijn van de grote Graaf WII VAC speler. Deze jongen laat zich ook gelden en daar hebben we het erg moeilijk mee. In de 20e minuut scoort  Graaf WII VAC de 1:1. Vanuit een ingooi tikt Graaf WII VAC ons vakkundig uit en op randje zestien is een afstandsschot Merijn te machtig. De wedstrijd is erg rommelig (misschien door het veld) en speelt zich vooral af op het middenveld. Vlak voor de rust is een schot van Frank nog het enige wapenfeit.

Na de pauze verschijnen er vier nieuwe jongens in het veld; Roestam, Niels, Ruben & Danilo komen in het veld voor Sybren, Boy, Justin & Frank. De start is echter niet waren we op gehoopt hadden. Een foutje in de aanname van Mart en de spits van Graaf WII VAC kan alleen naar het doel lopen en afronden 1:2. De Rijnvogels moeten nu wel de aanval gaan zoeken en dat gaat vaak geforceerd. De stugge ploeg uit Wassenaar maakt het veld erg klein en simpel voetballen is erg moeilijk. In de 40e komen wij onverwachts op gelijke hoogte door een doelpunt van Dennis. Dennis krijgt even de ruimte en met een afstandsschot verrast hij de keeper. In het schot zit overigens nog een kleine stuiter en daar verkijkt de doelman (is eigenlijk een speler, want de echte doelman moest er met een blessure van af) zich compleet op 2:2. De wedstrijd ligt weer helemaal open en beide teams gaan voor de volle winst. Ook in de regenachtige omstandigheden is het een ware veldslag, want voor iedere meter wordt er geknokt. We zien aan beide doelkanten veel kansen, zo zijn Danilo (schot) en Ruben (schot naast) aan onze kant dichtbij en heeft Graaf WII VAC een grote kans uit een corner. In de slotfase valt dan toch een doelpunt en helaas niet aan onze zijde. Vanuit de tweede lijn is een afstandsschot Merijn te machtig en wederom krijgen wij net voor het laatste fluitsignaal de 2:3 om de oren.

Wat een domper. Voor de tweede competitieduel op rij staan we met lege handen en dat vaak terwijl we er niets voor onderdoen. Het is gewoon pech hebben. Zeker tegen een tegenstander die fysiek erg sterk is en de ruimte erg klein maakt. In zo’n fase is het veld groot maken en de rust bewaren erg belangrijk. Maar dat is juist iets wat af en toe ontbreekt en hierdoor maak je het jezelf erg moeilijk.

De finishlijn van het seizoen is nu bijna echt in zicht. Volgende week spelen we thuis tegen ongeslagen kampioen VV Leiden. Een mooi moment om hieraan een einde te maken, want in de uitwedstrijd maakten wij het hun heel erg moeilijk en als één ploeg het kan zijn wij het. Daarbij zou het natuurlijk ook leuk zijn dat iedereen kan komen kijken om de Vogels als een 12e man te steunen in hun laatste thuiswedstrijd. Aftrap is om 10:15.