JO13-2 verliest terecht van de kampioen

FC Rijnvogels JO13-2:       VV Leiden JO13-10:6 (0:3)

De kampioen van de competitie is vandaag een maatje te groot gebleken. Ondanks de inzet namens de Vogels kon er een grote nederlaag niet voorkomen worden. Natuurlijk doet dat even pijn, maar VV Leiden was op elk front beter en dat is gewoon een feit.

In een heerlijk lentezonnetje mocht de JO13-2 het opnemen tegen ongeslagen koploper VV Leiden. Voor Leiden zou het vandaag sowieso een historische dag worden, want ook met een nederlaag zouden ze het kampioenschap gaan vieren. Wij hopen om voor een verrassing te kunnen zorgen en zeker als je kijkt naar de heenwedstrijd (4:3 verloren, ondanks de 1:3 voorsprong), is dat een reële optie. Wederom zijn we ook op volledige oorlogssterkte en om 10:20 laat arbiter Rietveld het eerste fluitsignaal horen.

Wij beginnen redelijk sterk aan de wedstrijd en een voorzet van Frank die net niet bij Danilo terecht komt, is onze eerste kans. Maar Leiden begint daarna de druk op onze verdediging te vergroten en maken het ons erg moeilijk. Gelukkig staat Merijn een goede wedstrijd te keepen en hij houd ons op de been. In de 13e minuut zijn wij echter niet scherp en scoort Leiden de 0:1 uit een corner. Echter vijf minuten later staat het al 0:2 na een mooie uitgespeelde aanval van de Leidenaren. Het enige kansje dat wij deze eerste helft nog krijgen is van Frank, die met zijn snelheid nog voor veel gevaar kan zorgen maar zijn schot is voor de keeper. In de allerlaatste minuut van de eerste helft krijgen wij ook nog de 0:3 om onze oren. Maar voor deze actie was er ook nog een overtreding gemaakt op Roestam, maar scheidsrechter Rietveld (voor de rest zeer goed gefloten)  wilde hiervoor niet fluiten.

Na de rust proberen wij toch het initiatief te pakken maar als er in de 35e minuut in de opbouw een foutje wordt gemaakt en de spits zomaar kan scoren (0:4) is dit toch wel de genadeklap. We proberen toch verzorgd te voetballen en zeker de opbouw verloopt vaak goed. Alleen kunnen we de bal in de vervolgfase niet kwijt en daar is goed het verschil in beide teams te zien. Ook in aanvallend opzicht was het vandaag net even niet. Zo waren er de mogelijkheden maar toch konden we deze kansen niet verzilveren. In tegenstelling tot VV Leiden die met twee doelpunten uit prachtige afstandsschoten scoren en daarmee de eindstand zetten op 0:6. Hierbij ook mijn felicitatie aan de trainers en spelers van VV Leiden met het terechte kampioenschap van dit seizoen.

Je zou het niet zeggen maar toch spelen de Vogels een fatsoenlijke tweede helft. Wij zijn gewoonweg zelden bij machte de sterke defensie van de tegenstander in verlegenheid te brengen en kunnen af en toe de snelle spitsen niet afstoppen. Ons veldspel is vandaag helemaal niet verkeerd en ik heb een aantal mooie combinaties en acties (aanvallend én verdedigend) gezien. Helaas konden we de doelman niet echt uittesten. Ook aan jullie inzet heeft zeker niet gelegen. Gauw vergeten deze pot. Over twee weken spelen we tegen Blauw-Zwart (11.15 uur) en dan gaan jullie weer drie punten pakken. Om zo het seizoen met een goed gevoel af te sluiten.