JO13-2 verliest enerverende oefenwedstrijd

FC Rijnvogels JO13-2      :       Altior JO13-1                            1:3 (0:1)

In een spannende oefenwedstrijd tegen Altior staan de Rijnvogels uiteindelijk met lege handen. De kansen waren er, maar twee keer laat een oude voetbalwet zich horen. Aan deze nederlaag moeten we geen waarde aan hechten, want de competitie is en blijft het belangrijkst.

Vandaag speelt de JO13-2 een oefenwedstrijd tegen Altior. Aangezien we normaliter deze week vrij waren, is het toch belangrijk om het wedstrijdritme te bewaren. Met sparringpartner Altior uit Ter Aar hebben wij een prima tegenstander gevonden. In hun competitiepoule staan ze weliswaar niet hoog in de rankschikking, maar uit de doelsaldo’s kunnen we afzien dat de ploeg weinig tegendoelpunten krijgt en ook weinig scoort. Erg interessant. Zonder trainer Marc, Merijn en Ruben die alle drie aan het genieten zijn van hun vakantie, maar met keeper Luuk uit de JO13-1 starten wij om klokslag 10:00 de wedstrijd.

De start is voor de bezoekers te noemen en verrassend pakken ze het initiatief. Wat ook op valt is dat wij op het middenveld en in de verdediging er organisatorisch er niet goed bij staan. Altior ziet dit dan ook en al snel zorgen zij voor veel gevaar. Onze verdediging doet zijn taak, maar er is veel nervositeit waarbij wij het onszelf moeilijk maken. Nadat de trainers iedereen weer op de juiste plek hebben gezet, zie je dat we voetballend er weer goed uitkomen. Dit leid tot vele kansen en het is wachten wanneer de goal valt. Zo is uitblinker Soltan er na een mooie actie al dichtbij en kunnen Frank, Danilo en Mees ook de oranjeformatie geen pijn doen. Helaas is er een oude voetbalwet die zegt: als jij niet scoort dan valt die aan de andere kant. In de 19e minuut zorgt een mooie dieptepass ervoor dat de spits van Altior alleen naar Luuk kan afrennen. Op randje zestien haalt hij uit en het schot verdwijnt in de verre hoek 0:1. In de laatste fase voor de rust blijven we zoeken naar de gelijkmaker, echter helaas valt die niet en met een achterstand zoeken we de kleedkamers op.

De tweede helft kan van ons niet beter beginnen. Want in de 34e minuut krijgen wij een vrije trap na een harde overtreding op Roestam. Hoewel de afstand erg ver is, lijkt het eigenlijk onmogelijk om de bal in één keer op doel te schieten. Maar wij hebben een specialist in ons team namelijk Justin en die heeft patent op deze vrije trappen. Als Justin de vrije trap neemt lijkt de bal over te gaan, maar plotseling daalt de bal heel snel en gaat die over de keeper het doel in 1:1! Enkele minuten is Altior heel erg dichtbij de 1:2 voorsprong, maar met een fantastische redding weet Luuk zijn doel schoon te houden. De wedstrijd lijkt alle kanten op te kunnen gaan. De Vogels hebben het balbezit en zijn aanvallend sterker, maar Altior staat verdedigend goed en loert continu op de counter. Frank is vaak zijn tegenstander te snel af en heeft meermaals de keuze om een voorzet te geven of toch voor eigen succes te gaan, misschien toch een keuze te veel. In de 20e minuut komen wij op een 1:2 achterstand. Een hoge bal gaat over Sybren heen en zou een makkelijk prooi moeten zijn voor Luuk. De bal glijd tijdens het uitkomen uit zijn handen waardoor de Altior-speler kan scoren. Een klein foutje van Luuk die verder een hele goede wedstrijd stond te keepen. De Rijnvogels gaan wederom opzoek naar de gelijkmaker, maar dit gebeurt te gehaast en we zoeken vaak de moeilijkste oplossing. In plaats van simpel te spelen naar een teamgenoot die naast je staat en  de ruimte aan de zijkanten te gebruiken. Een paar minuten voor tijd gooit Altior definitief de wedstrijd op slot door de 1:3 te maken.

Een zeer sportieve en spannende oefenwedstrijd hebben we jammer genoeg verloren. Maar aan het resultaat moeten we niks aan hechten. Het gaat om de leermomenten en dat iedereen zijn spelritme kan behouden. Als trainers hebben wij mooie momenten gezien die we op de training kunnen behandelen. Zodat we aanstaande zaterdag klaar zijn voor de inhaalwedstrijd tegen Voorschoten’97.  Aftrap om 12:00 op Sportpark Adegeest.