JO13-2 toont twee gezichten

FC Rijnvogels JO13-2 : VV Noordwijk JO13-3  3:4 (0:3)

In een spannende thuiswedstrijd tegen noorderbuur Noordwijk gaan de Vogels al met een 0:3 achterstand de rust in. Maar met een sterk optreden in de tweede helft komt de JO13-2 terug tot 3:4. Tot een gelijkspel komt het niet, aangezien de scheidsrechter na 60 minuten moet affluiten.

Vandaag mochten de mannen van JO13-2 aantreden tegen VV Noordwijk JO13-3. De Rijnvogels hadden vorige week de eerste wedstrijd verloren tegen SJC met 1:3, maar daar had een gelijkspel ook wel in kunnen zitten. Met een fitte selectie van 13 man, zonder Boy (speelde bij JO13-1) en Justin (weekendje weg) starten wij op een zonnig hoofdveld de wedstrijd.

Vanaf de aftrap nemen de Rijnvogels het initiatief. Tot echte kansen komt het niet, maar de start is in ieder geval veelbelovend. Maar na amper 6 minuten spelen staan wij toch met 0:1 achter. Een foutje in de opbouw en de grote sterke spits van Noordwijk (die bijna twee koppen groter is dan Danny) kan de bal makkelijk in doel tikken, zonde! Maar de vogels proberen de aanval te blijven zoeken en Soltan kan na mooie individuele actie bijna tot schieten komen, maar de Noordwijk-keeper is erg attent en is eerder bij de bal. Ook moet Roestam één keer aan de noodrem trekken voor het stoppen van een counter. Dit levert hem een gele kaart op en een tijdstraf van 5 minuten op. Van deze man meer situatie maakt Noordwijk goed gebruik van. Een corner wordt slecht weggewerkt en komt zo voor de voeten van een Noordwijk-speler, zonder aarzelen schiet hij de bal in de verre hoek en het staat 0:2.

De Rijnvogels kunnen de bal maar lastig rondspelen en vaak wordt de bal ingeleverd aan de tegenstander. Vlak voor de rust wordt ook nog de 0:3 geïncasseerd. Doordat de bal in de voeten van de Noordwijk-speler wordt gespeeld. Hij kan zomaar de zestien inlopen en de bal in de verre hoek schieten.  In de blessuretijd van de eerste helft zorgt Merijn ervoor dat het niet nog 0:4 wordt. Want met een prachtige redding pakt hij een vrije trap die zomaar de kruising had in kunnen gaan.

In de rust wordt iedereen weer opgepept, want niemand wil met een grote uitslag verliezen. Danilo is inmiddels ook in het veld gekomen voor Ruben. De Rijnvogels starten scherp en er worden veel duels gewonnen. Daarnaast is er niemand te lui om mee te verdedigen. Toch is de eerste grote kans na rust voor de Noordwijkers. De grote spits kan vanuit de tweede lijn uithalen en zijn schot komt via de onderkant van de lat op de doellijn terecht.  De bank van Noordwijk schreeuwt dat de bal over de lijn is, maar scheidsrechter W. van Rijn (uitstekend gefloten) wijst dit af en we gaan verder. De Rijnvogels worden via de zijkanten steeds gevaarlijker en met name Danilo is een ware plaaggeest voor de Noordwijkers. Met allemaal acties probeert Danilo de verdedigers van zich af te schudden, maar met kunst en vliegwerk lukt het Noordwijk om Danilo af te stoppen, tot de 45e minuut. Een verre uittrap van Merijn komt voor de voet van Frank terecht en met een mooie diepe steekpass wordt Danilo weggestuurd. Danilo is veel te snel voor zijn tegenstanders en kan keurig de bal langs de keeper in het doel schieten 1:3!

De JO13-2 gaan er weer in geloven en langs de zijkant van het  veld ziet het publiek een wedstrijd die op-en-neer gaat. Noordwijk krijgt nog veel kansen, maar Merijn is erg scherp en met mooie reddingen is hij een ware sta-in-de-weg. Maar in de 57e minuut zal Merijn toch de bal uit het net moeten halen. Een counter van Noordwijk komt bij de rechtsbuiten terecht en met een hard schot gaat de bal de bovenhoek van het doel in 1:4. Toch staat het na twee minuten verder alweer 2:4. Een te korte terugspeelbal op de keeper van Noordwijk wordt onderschept door Frank en zonder twijfelen schiet Frank de bal op doel. In de laatste minuut van de blessuretijd krijgen de Vogels nog een corner. Danilo neemt de corner en de bal wordt bij de eerste paal door een Noordwijk-speler omhoog gekopt. Een communicatiefout bij de keeper en de speler zorgt ervoor dat beide met koppen tegen elkaar botsen en tot de verrassing van iedereen vliegt de bal daarbij het doel in, 3:4! Jammer genoeg moet de scheidsrechter na de aftrap gelijk affluiten.

Kortom : een mindere eerste helft en een sterke tweede helft. Het vertoonde inzet, werklust en gedrevenheid bieden perspectief. Gezien het spelbeeld in de tweede helft had er een gelijkspel in kunnen zitten. Maarja dat is voetbal. Volgende week wacht ons weer een thuiswedstrijd. Dit keer tegen FC Lisse JO13-4, aftrap is om 8:45 uur. Kijken of wij hier wel van kunnen winnen!