JO13-2: Sluit maand af met veel doelpunten

7-10-2017

Graaf Willem VAC JO13-5  – FC Rijnvogels 2:1 (2:1)

Voor het eerst deze competitie krijgen de Rijnvogels een echte test. Op het slechte grasveld komen de Vogels al snel op een 2:0 achterstand. Heeft het te maken met het vroege tijdstip waardoor we niet scherp zijn? Na de tegendoelpunten pakken we eindelijk het heft in eigen handen. We krijgen een aantal goede kansen en Tyrell kopt een corner van Finn binnen 2:1. De doelstelling is om in de 2e helft zo snel mogelijk de gelijkmaker te maken. Echter gebeurt dit niet. We gaan een kwartier voor tijd nog wat aanvallender spelen. Tyrell krijgt nog een hele grote kans, maar de keeper kan de bal nog keren. Hiermee verliezen we de eerste wedstrijd van de competitie, terwijl we beter verdienden. Maarja, dat is voetbal zou Johan Cruijff zeggen.

14-10-2017

FC Rijnvogels – SJZ JO13-2 1:5 (1:3)

Dit keer staat er een thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen SJZ voor de boeg. Weer een lastige opstakel, zeker omdat de uitploeg in een 4-4-2 opstelling speelt. Net als vorige week komen we al snel weer op een 0:2 achterstand door twee afstandschoten. We hebben veel moeite met het vinden van de vrije man en tot grote kansen komen we niet. De tegenstander is wel effectief en scoort vijf minuten voor de rust de 0:3 binnen na slecht uitverdedigen. In laatste minuut van de 1e helft doet Justin via een prachtig afstandschot nog wat terug en met 1:3 zoeken we de kleedkamers op. De start van de 2e helft is veelbelovend. Het enige wat nog mist is een aansluitingstreffer, helaas komt deze er niet. Het kost ons heel veel energie die we aan het einde zullen moeten bekopen. De stand loopt nog op naar 1:5 voor SJZ en dat is een flinke domper. Volgende week maar rechtzetten en misschien op tijd naar bed!(?)

21-10-2017

FC Rijnvogels – ODB JO13-1 7:5 (3:4)

Vandaag spelen we de inhaalwedstrijd voor de beker tegen het Haagse ODB. Door de vele blessures aan onze kant van Colin (knie) en Jelle (kuit), hebben we versterking gekregen van de JO13-1. De kleine mannen: Jacco, Senn en Danilo doen mee. We schieten uit de startblokken en komen terecht op 1:0 voorsprong door Senn. Maar het verleden herhaalt zich. In een tijdsbestek van 10 minuten geven we het helemaal weg 1:3. Dit geheel tegen de verhouding in, want we spelen een hele goed wedstrijd met leuk positiespel. Met een uiteindelijke ruststand van 3:4 door doelpunten van Bram Haasnoot (rebound corner) en Dennis (snelle counter via Senn, waarbij Dennis scoort) belooft de 2e helft nog voor heel veel leuks.

In de rust krijgen de jongens een aantal tactische aanwijzingen en de kleine foutjes moeten eruit. We beginnen weer heel sterk. Binnen een mum van tijd staan we 4:3 voor door twee doelpunten van Roestam. Waarbij Tyrell in beide gevallen een hoofdrol speelde. De lijn wordt aan het einde goed doorgezet en de score loopt op naar 7:5. Man of the Match Tyrell en Justin maken de laatste twee treffers en we sturen ODB met een flinke nederlaag naar huis. Chapeau mannen, heerlijke pot! Daarbij ook de bedankjes aan de mannen van de JO13-1. Top!

28-10-2017

Voorschoten’97 JO13-6 – FC Rijnvogels 0:8 (0:4)

Op het eigen sportpark Adegeest mag de thuisploeg blij zijn dat het maar bij 0:8 is gebleven. De groengelen hebben de hele wedstrijd niks tot nauwelijks iets in te brengen en dat is verdienste van de Rijnvogels. We spelen vanaf het begin al erg goed en de trainingen van de afgelopen weken, waarbij vooral het accent wordt gelegd op het aanvallende spel levert zijn vruchten af. De 1e helft wordt afgesloten met een 4:0 voorsprong door doelpunten van tweemaal Justin, Dennis en Ruben Haasnoot. Echter hadden dit er veel meer moeten zijn, want de 100% kansen waren minimaal op twee handen te tellen. Aan het begin van de 2e helft probeert Voorschoten’97 nog even aan te zetten. Maar de verdediging met Thijs-Bram-Bram-Ruben van Klaveren en Danny uit de JO13-3 speelden allemaal een hele goed wedstrijd en gaven niks weg. De 5:0 komt op naam van Ruben Haasnoot na een mooie pass van Finn. De laatste drie doelpunten werden gemaakt door Soltan uit de JO13-3. Ik heb nog nooit iemand gezien die binnen vijf minuten een hattrick maakt, tot vandaag. Prima gespeeld mannen en weer een wedstrijd met veel doelpunten.  En bedankt Danny en Soltan voor het meedoen, lekker gespeeld mannen!

Een slecht begin van de maand eindigen we met een sterk eindschot en dat zien we vaak ook terug in de wedstrijden. De stijgende lijn zullen we moeten doorzetten, waarbij we keihard moeten blijven trainen en werken. Want op die manier kunnen we iets moois bereiken.  Reinier.