JO13-2 pakt in slotminuut een verdiend punt

FC Rijnvogels JO13-2 : Quick Boys JO13-5           4:4 (1:2)

In een spannende derby pakken de Rijnvogels in de slotminuut een punt. Eindelijk het eerste echte verdiende punt voor de Vogels. Dat de ploeg na een achterstand van 2:4 terug kan komen tot een gelijkspel, toont aan dat weerbaarheid hoog is. Het gelijkspel voelde misschien wel als een overwinning en dat mag zeker gevierd worden. Goed gedaan mannen!

De eerste echte derby tegen Quick Boys JO13-5 stond vandaag op het programma. De blauw-witte zijn aan een sterke ongeslagen reeks bezig, want alleen in de eerste wedstrijd tegen VV Katwijk werd er verloren. Het beloofde op papier een zware wedstrijd te worden, maar in een derby kan alles gebeuren. Een fitte selectie zorgt ervoor dat er keuzes moesten worden gemaakt. Op de bank beginnen daardoor Niels, Roestam, Soltan (te laat) & Danilo (verslapen).

Tijdens de teambespreking is er afgesproken om de eerste minuten de tegenstander onderdruk te zetten en dat doen de Vogels dan ook. Het eerste kansje is voor Rijnvogels, maar ook Quick Boys is gevaarlijk. In de zevende minuut maken de Vogels de 1:0! Een aanval van Quick Boys wordt onderschept en Justin wordt met een diepe bal weggestuurd. Justin passt de bal naar Ruben, die alleen naar de keeper loopt en de bal er langs schuift. Kort daarna staat Justin weer helemaal vrij en met hard schot test hij de keeper. In de rebound is Ruben nog dichtbij, maar goed verdedigend werk van Quick Boys voorkomt een doelkans. De Quick Boyzers komen ook beter in de wedstrijd en zeker de buitenspelers zijn erg gevaarlijk. In de 20e minuut is de wedstrijd weer in evenwicht. Een voorzet wordt door de Rijnvogels-verdediging niet goed weggewerkt en de rebound wordt ingeschoten door Quick Boys 1:1. De Vogels laten zich niet hierdoor van slag brengen. Want zo is Frank er nog erg dichtbij, maar de keeper is het laatste struikelblok. Toch krijgen we nog voor de rust een flinke domper te verwerken. Een counter van Quick Boys komt bij hun linksbuiten terecht. Hij kan zomaar het strafschopgebied inlopen en de bal afleggen op de meegelopen middenvelder, zijn schot vliegt keihard de kruising in 1:2. Kort daarna is het bijna 1:3, maar het schot van de rechtsbuiten van Quick Boys gaat net langs de paal. En zo zoeken de Vogels met een kleine achterstand de kleedkamers op.

In de tweede helft gaan beide teams gelijk aan elkaar op. Maar toch is het Quick Boys dat hun voorsprong uitbreidt naar 1:3. Een goed verdedigende actie van Roestam wordt vervolgd door te lang te dribbelen met de bal, waardoor er balverlies komt. Quick Boys pikt de bal snel weer op en binnen twee passes staat de linksbuiten alleen voor de goal van Merijn. Met een harde knal in de onderhoek laat hij Merijn kansloos achter. Een overtreding op Soltan op randje zestien geeft aan Justin de mogelijkheid om hier mooi van gebruik te maken. En met een prachtige vrije trap die de verre hoek in vliegt, laat Justin de Quick Boys-keeper kansloos achter 2:3. De laatste 10 minuten van wedstrijd zijn erg spannend en met kansen over en weer is het een waar spektakel. Quick Boys is echter weer erg efficiënt in het maken van doelpunten. Want de rechtsbuiten kan randje zestien om zijn eigen as draaien en vervolgens de bal in de linkerkruising krullen. Een prachtig doelpunt, wat toch eerlijk gezegd moet worden.

De Vogels laten zich hierdoor niet van de kaart brengen. Want Roestam stapt goed in een te zachte pass naar een Quick Boys-speler. Dan komt de bal bij Soltan terecht en met diepe pass probeert hij Frank weg te sturen. Maar de pass lijkt te hard en zou een prooi voor de Quick Boys-keeper of verdediger moeten zijn. Maar miscommunicatie tussen deze twee zorgt ervoor dat Frank met een voetje de bal raakt en deze het doel inrolt 3:4! Het wordt dus weer erg spannend en met nog vijf minuten te gaan proberen we nog de gelijkmaker te forceren. En deze komt er ook! Frank wordt mooi weggestuurd en dribbelt de zestien in. Een sliding van de Quick Boys-verdediger is echter naast de bal, maar zijn hand raakt de bal. De scheidsrechter wijst terecht naar de penaltystip en zo mogen we in de laatste minuut een penalty nemen. De man die hem gaat nemen is koele kikker Danilo en met een hard laag schot knalt hij de bal het net in 4:4! Na het doelpunt ontploft de Kooltuin en rennen alle spelers het veld op. De scheidsrechter fluit hierna direct af en zo pakken de Rijnvogels het eerste verdiende punt.

Een ware thriller was deze wedstrijd. Steeds maar terugkomen van een achterstand laat de weerbaarheid zien. Iedereen werkte hard voor elke meter, een echte teamprestatie! Volgende week is er weer een derby. Want dan spelen we onze laatste bekerwedstrijd tegen koploper VV Katwijk. De aftrap is om 10:00 op Sportpark De Krom. Tot dan!