JO13-2 wint bizarre pot van Noordwijk

FC Rijnvogels JO13-2 – Noordwijk JO13-3

Ruststand 0-3

Eindstand 4-3

Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Telmisartan bloedverdunners. De JO13-2 speelt tot nu toe wat grillig met wisselende resultaten. Met twee winstpartijen, 1 puntendeling en drie maal puntloos werd vandaag op veld 5 afgetrapt tegen het ongeslagen Noordwijk. De eerste helft waren het vooral de bezoekers die een verzorgd samenspel lieten zien en waar onze mannen op momenten volledig werden weggetikt.

‐‐————————-

Na 54 seconden werd de toon gezet en kon de bal door onze vogels uit het net worden gevist. Een schot/voorzet vloog over alles en iedereen zo de touwen in, wat de bezoekers natuurlijk een boost gaf. De eerste helft was er dus 1 om snel te vergeten, niet dat er niet hard werd gewerkt, integendeel, echter vaak op de verkeerde plek en dan loop je eigenlijk een half uur achter de feiten aan. De momenten op de helft van de tegenstander waren dan ook op 1 hand te tellen. De ruststand 0-3 was nog een magere afspiegeling ten opzichte van het vertoonde spelbeeld. In de rust werd de zorg uitgesproken onder de ruim vertegenwoordigde toeschouwers. De angst regeerde dat het wel eens een afstraffing kon worden met grote cijfers. Wat er in de rust is besproken door onze driekoppige trainersstaf zal altijd een raadsel blijven.

——————————-

De tweede helft begon als de eerste al waren de krachtsverhoudingen wat gelijker verdeeld. Een hard werkend FC Rijnvogels tegenover een goed spelend Noordwijk. Toch veranderde de beleving gaandeweg de tweede helft. De boys speelden zich met veel moeite onder de aanhoudende druk van de bezoekers. De gevaarlijke momenten bleven, maar de combinaties aan onze zijde begonnen te lopen. Na het Haags kwartiertje van ADO waren het vandaag de 4 doldwaze minuten van de JO13-vogels. Opeens was daar In de 44e minuut een doelpunt van Nick. Goed doorgelopen kon er doeltreffend 1 op 1 worden afgerond (1-3). Dan de 46e minuut na een steekpass Jelle D kon Dirkjan de bal panklaar leggen waarop Nick zijn tweede treffer kon maken (2-3). Met de adrenaline nog in zijn lijf kopte Nick in de 48e minuut vervolgens de 3-3 binnen uit een corner van Daan B.

————————–

Nog 12 minuten op de klok en langs de lijn voel je een ieder denken, het zal toch niet waar zijn. Aangezien het verzorgde spel bij Noordwijk niet meer opgewassen bleek tegen een ontketend FCR herpakte de bezoekers zich en was het een fysiek maar mooi schouwspel. Het kon nog alle kanten op, waar een ieder met deze uitslag vrede zal hebben gehad. Toch kwam er een winnaar want in de dying seconds kopte Nick uit een corner van Jelle T de 4-3 binnen. Na nog wat blessuretijd vond de scheids het genoeg en kwam er een eind aan deze triller. Nadat de toeschouwers hun broedrukpilletje hadden genomen konden de spelers in de armen worden gesloten met een glimlach van oor tot oor. Lekker gewerkt mannen.