JO13-2 neemt revanche op VUC

VUC JO13-2 : FC Rijnvogels JO13-2 3:6 (1:3)

In een week waar FC Barcelona revanche heeft genomen op PSG en zelfs door is in de Champions League. Daar doet JO13-2 in principe hetzelfde tegen VUC, want in de thuiswedstrijd werd er met 1:8 verloren. Maar in de uitwedstrijd halen wij onze revanche door met 3:6 te winnen in een heel mooi schouwspel! Een teken dat er in drie maanden tijd een hoop is veranderd en dat verschil toont zich in de uitslag.

Om 9:15 werd er vanaf onze eigen Kooltuin vertrokken richting VUC. Voor iedereen een onbekende bestemming, maar gelukkig doet Google Maps wonderen en zo komen we uit bij Het Kleine Loo in Den Haag. De eerste wedstrijd tegen de Pinguïns (bijnaam VUC) eindigde in een zware 1:8 nederlaag en zeker de grote middenvelder staat nog bij iedereen in het hoofd gegriffeld. Tijd voor wraak en met een hele fitte selectie van 15 spelers hebben we genoeg stootkracht.

Net als vorige week ligt de bal al binnen één minuut in het doel bij de thuisploeg. Een aanval lijkt stuk te lopen op de VUC-verdediging, maar Niels legt de bal keurig af op Justin. Hoewel Justin de bal helemaal niet zuiver raakt, vliegt deze wel over de keeper het doel in 0:1. Wederom een hele goede start en in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Voorschoten ’97 zetten wij nu wel door. Zo moet de keeper al snel weer redding brengen op de inzet van Danilo. Een aantal minuten later is hij wel kansloos op de een tegen een situatie met Frank. Die na een steekpass van Soltan het net vind en de 0:2 maakt. De Rijnvogelse storm is nog steeds niet gaan liggen, want zo is Dennis er ook nog erg dichtbij maar gaat zijn schot over het doel. Na 10 minuten gespeeld te hebben wordt ook VUC eindelijk wakker. De grote middenvelder gaat langs Justin en Dennis en zijn pass komt bij de spits terecht, die de bal op de paal schiet. Onze verdediging staat de 1e helft als een huis en dat is zeker een compliment waard aan Merijn-Sybren-Mart-Danny-Roestam en later ook Bram. Toch is een fout van Roestam de inleider naar het doelpunt dat VUC gaat scoren. In de eigen zestien wil Roestam zijn man passeren, maar daarbij wordt er balverlies geleden. Op het eerste schot kan Merijn nog knap redding brengen, helaas is hij kansloos op de rebound 1:2. De thuisploeg probeert te zoeken naar de gelijkmaker en dat neemt risico’s met zich mee. Zo wint Justin knap zijn duel op het middenveld en stuurt hij met een harde diepe bal Soltan weg. De directe tegenstander probeert Soltan nog van de bal af te krijgen, maar dat lukt zonder resultaat en koelbloedig maakt onze spits de kans af 1:3. Nog net voor de rust had het zomaar 1:4 kunnen staan, want Niels (schot over na een mooie aanval) en Frank (schot op de lat) waren er dichtbij. De Rijnvogels mogen na 30 minuten spelen de kleedkamers opzoeken na een geweldige 1e helft.

Na de thee komen Bram, Boy en Mees in het veld voor Roestam, Justin en Dennis. De Vogels gaan verder waar ze 1e helft mee geëindigd waren. Zo moet de keeper al snel redding brengen op een schot van Soltan en ook Frank is er dichtbij, maar zijn schot gaat naast. Tegen de verhouding in komt VUC helemaal terug in de wedstrijd. De fysiek sterke speler van VUC begint net over de middenlijn aan een solo en passeert meerdere Rijnvogel-verdedigers. Helemaal in zijn eentje rond hij het af en zo wordt het weer spannend 2:3. De JO13-2 laat zich niet gek maken en zetten het sterke spel voort. Een foutje van de VUC-keeper zorgt ervoor dat Soltan de 2:4 mag scoren en de marge is weer twee doelpunten. In de 41e minuut komt VUC weer terug. Een voorzet vanaf rechts komt pardoes voor de

voeten van een VUC-speler en met een zacht tikje rolt de bal het doel in 3:4. Heel erg lang hoeven we niet te treuren, want binnen een mum van tijd (twee minuten) staat het weer 3:5. Langs de rechterkant van het veld heeft Frank weer zijn brommer aangezet en op volle snelheid gaat rent hij richting het doel. De kans die hij zelf gecreëerd heeft rond die ook keurig af door de bal in het dak van het doel te schieten. De Rijnvogels blijven de druk erop houden en in de 48e minuut nemen we definitief afstand van VUC. Soltan zet aan de zijlijn goed door en met een puntgave voorzet scoort Frank, 3:6! De laatste tien minuten aan speeltijd levert voor beide teams niets op, al waren Ruben en Dennis aan onze zijde nog dichtbij.

Een fantastisch overwinning mannen, chapeau! Al het harde werken en de 100% inzet betaald zich vandaag helemaal uit. Niets is ook mooier om wraak te nemen van een team waarvan we eerst verloren. Het toont dat de JO13-2 als team veel stappen heeft gemaakt in de laatste maanden en dat met veel hard werken er veel bereikt kan worden. Ook wil ik nog een compliment geven aan de beste speler van VUC (Rainer, als het goed is) die na de wedstrijd iedereen een hand gaf en veel sportiviteit toonde. Een voorbeeld voor elke hedendaagse voetballer. Volgende week opnieuw een tegenstander waarvan we hebben verloren, namelijk RKAVV. De aftrap is om 8:45 op onze eigen Kooltuin.