JO13-2 laat het beste van zichzelf zien

Rijnsburgse Boys JO13-6  :  FC Rijnvogels JO13-21:1 (0:1)

In de beste eerste helft van het seizoen laten de Rijnvogels zien wat ze kunnen, want  tegenstander Rijnsburgse Boys wordt van het kastje naar de muur gespeeld. Helaas vergeten wij voor rust de voorsprong te vergroten. Iets wat ons in de tweede helft duur komt te staan, wanneer de gelijkmaker valt. In de slotminuut mogen wij nog blij zijn met een punt, want voor leeg doel wordt de bal op het aluminium geschoten.

De een-na-laatste wedstrijd voor de winterstop staat vandaag op het programma en niet zo maar een eentje. Het is namelijk een derby tegen ‘De Uien’ Rijnsburgse Boys JO13-6. Net als wij begonnen de Rijnsburgers met een overwinning aan de competitie, maar daarna verloor de ploeg veel wedstrijden en zitten ze een beetje in dezelfde situatie als wij. Een wedstrijd waar er voor elke meter geknokt zal moeten worden en met 15 fitte jongens is dat ideaal om aan deze wedstrijd te beginnen.

Op een glad veld start de scheidsrechter de wedstrijd en gelijk is er al een kansje voor Danilo, maar zijn inzet gaat naast. Wat gelijk opvalt, is dat de Rijnvogels veel sterker de duels aangaan en daar heeft Rijnsburg veel moeite mee. Wij domineren de wedstrijd en er zijn veel mooie combinaties te zien. De verdediging van Rijnsburg heeft het er maar erg druk mee en vooral Danilo is met zijn vele acties een groot gevaar. Helaas zit het in de laatste fase net steeds niet mee, want vele schoten zijn voor de keeper of gaan over of naast. Het is eigenlijk afwachten wanneer de 0:1 gaat vallen. Toch moeten we oppassen voor de counters van de thuisploeg. Maar onze laatste linie met Sybren-Mart-Bram-Roestam staan erg goed te verdedigen en geven weinig weg en daarachter natuurlijk nog Merijn, die met een paar keer uitlopen er goed bij zit. In de 22e minuut komen wij verdiend op voorsprong. Justin krijgt de bal op het middenveld aangespeeld en ziet de keeper te ver voor zijn doel staan. Met een fantastisch afstandsschot schiet Justin de bal over de keeper in het doel waardoor wij eindelijk de 0:1  leiding nemen! Vlak voor rust krijgen wij door de knappe balverovering op het middenveld van Frank een hele grote kans. Frank bediend Danilo die diep gelopen is en recht op de keeper af gaat. Het schot is echter een prooi voor de keeper en zo gaan wij met een 0:1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft zien we een ander Rijnsburgse Boys. Blijkbaar zijn er in de rust flinke woorden gevallen, maar dat werpt wel z’n vruchten af. Want de ploeg staat veel beter georganiseerd. In de 35e minuut is het eerste gevaarlijke moment voor de thuisploeg, maar dit loopt met een sisser af. Een schot over het doel van Soltan is eigenlijk de enige keer dat er op doel wordt geschoten door Rijnvogels. De wedstrijd speelt zich meer af op het middenveld. Hoewel wij meer de bal hebben, is Rijnsburgse Boys wel erg effectief met het creëren van kansen. Zo is de rechtsbuiten erg dichtbij een doelpunt, maar staat Merijn in de weg. Een paar minuten later een identieke situatie en deze keer haalt Mart de bal van de lijn af. Rijnsburgse Boys groeit in de wedstrijd en neemt het heft in handen.

In de 45e minuut komt de thuisploeg toch op gelijke hoogte. De spits wordt vakkundig weggestuurd en laat Merijn kansloos achter 1:1. Wij laten het hierbij natuurlijk niet zitten en blijven ook nog steeds gevaarlijk. Zeker Danilo heeft veel ruimte om zijn acties te maken, maar net in de laatste fase maken we de verkeerde keuze of doen we er net iets te weinig mee. Dit breekt ons uiteindelijk op en richting het einde van de wedstrijd lijkt een gelijkspel voor beide ploegen verdiend. In de laatste minuut van de speeltijd komen we met de schrik vrij. Een strakke voorzet op de vrijstaande rechtsbuiten zou normaal gesproken het doel in moeten. Maar hij raakt de bal totaal verkeerd en deze beland tweemaal op de bovenkant van lat en gaat achter. Kort daarna fluit de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd af.

Een wedstrijd waar beide ploegen uiteindelijk tevreden moeten zijn met een punt. De eerste helft was voor de Rijnvogels en de tweede helft voor Rijnsburgse Boys. Zeker voor ons was de eerste helft erg mooi om te zien en hebben we genoten. Helaas moet je voor rust de voorsprong vergroten naar een 0:2 of zelfs 0:3 om zo je tegenstander geen kans meer te geven. Nu moeten we deze stijgende lijn doorzetten naar volgende week. Want dan is de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Voorschoten’97 JO13-4. De aftrap is om 11:15 op ons eigen Sportpark De Kooltuin. Tot dan!