JO13-2 kan niet stunten in laatste wedstrijd

Blauw – Zwart JO13-3:FC Rijnvogels JO13-26:1 (5:1)

De Rijnvogels kunnen in de laatste wedstrijd van het seizoen niet imponeren. Tegen Blauw-Zwart worden we in de eerste helft van het kastje van de muur getikt. De tweede helft is qua inzet en duelkracht stukken beter, maar echter is dan al te laat. Hoogtepuntjes van deze wedstrijd is het fantastische doelpunt van Dennis (omhaal) en de geweldige reddingen van ‘Man of the Match’ Merijn!

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen staat vandaag op het programma. We vertrekken richting sportcomplex De Schulpwei, want daar staat Blauw-Zwart JO13-3 op ons te wachten. En ik hoor u denken, Blauw-Zwart? Ja, dat was de opponent in de allereerste competitiewedstrijd van 29 oktober 2016 en die thriller wonnen we met 6:5! De Wassenaren zijn overigens aan een goed seizoen bezig want zij bezetten momenteel de 2e plek. Voor de Rijnvogels valt er geen eer meer aan te behalen. Wij zouden op papier nog één plek kunnen dalen als RKAVV weet te winnen van VUC, maar dit is alleen voor de statistieken. Het winnen van de wedstrijd zou voor ons een geweldig slot zijn van het seizoen.

Het hoofdveld is het toneel waar onze JO13-2 zich mag vertonen en de grote grasmat is in een zeer goede staat. Daar zal het vandaag in ieder geval niet aanliggen. De wedstrijd begint met 10 minuten vertraging want nota bene de thuisploeg laat op zich, tot grote frustratie van de scheidsrechter. Wat gelijk op valt is dat er bij Blauw-Zwart veel andere spelers rondlopen, die we in het eerste duel waren tegengekomen. Zo is bijvoorbeeld de grote centrale verdediger een onbekende, de jongen zou bij de B-Junioren zeker niet misstaan. De Rijnvogels hebben heel veel moeite met het spel van Blauw-Zwart. Want zo komen wij niet of nauwelijks af van onze eigen helft en maken we het ons zelf erg moeilijk. Zo moet Merijn al vroeg in de wedstrijd in actie komen op een aantal afstandschoten maar met verve houd hij zijn doel schoon. Wanneer onze eerste aanvallende kans een corner oplevert, kan dit misschien wel zomaar voor een verrassing. Maar het tegenovergestelde gebeurd. Want binnen twee passes maakt de Blauw-Zwart aanvaller met een effectief lobje over Merijn heen de countergoal af 1:0.  Het helpt natuurlijk ook niet als Roestam in zijn eigen zestien op de voet van de tegenstander gaat staan. De scheidsrechter is resoluut en wijst naar de penaltystip. De penalty wordt keihard in de bovenhoek geschoten 2:0. De Vogels zijn het daarna even helemaal kwijt en Blauw-Zwart maakt er korte metten van. De 3:0 laat dan ook niet snel op zich wachten, een voorzet glipt door de handen van Merijn en valt het doel in.

Daarna volgt er een korte opleving van de Rijnvogels. We kunnen de bal beter naar voren spelen en we zijn wat dreigender. Een corner is vaak het maximale wat het oplevert maar misschien valt die deze keer wel goed. Zo komt een corner terecht bij Dennis die de bal op de borst laat stuiteren en die met een schitterende omhaal de 3:1 maakt! Mooier dan dit worden ze deze ochtend niet meer gemaakt, geweldig doelpunt! Helaas kunnen de Rijnvogels deze lijn niet doorzetten, individuele fouten zorgen er voor dat de stand wordt opgeschroefd naar 4:1 en zelfs 5:1. Met deze score zoeken wij gedesillusioneerd de kleedkamer op.

Er zal iets moeten gaan gebeuren, zeker het feit dat we bijna elk duel verliezen en we overal een stapje te laat zijn. We durven zelfs geen overtreding te maken want dat laat zien dat je op scherp speelt. De eerste 15 minuten in de tweede helft zijn stukken beter dan de eerste helft. We zitten er kort op en zowaar is Justin met een afstandsschot nog erg gevaarlijk. Blauw-Zwart is erg verrast en laten zien dat ze echt moeilijk hebben, maar uit een counter scoort de rechtsbuiten 6:1. De hoofdjes gaan dan weer langzaam omlaag en we zijn overal weer een stapje te laat. Het is vooral tegenhouden en dankzij Merijn (die een wereldwedstrijd speelt) mogen we danken dat we niet met 10:1 verliezen. Want zelfs ballen uit de kruising zijn een prooi voor hem, ook onder applaus van toeschouwers van Blauw-Zwart. Af en toe kunnen we door de snelheid van Frank en Danilo nog voor enige gevaar stichten alleen spelen we dit vaak niet goed uit. De laatste wedstrijd van het seizoen eindigt in mineur, want met een 6:1 nederlaag verlaten we De Schulpwei.

Het avontuur van de JO13-2 stopt, een seizoen met ups en downs. Maar met een groep van alleen maar eerstejaars is dat natuurlijk logisch. Het ontdekken van het grote veld en de valkuilen die het soms met zich meebrengt hoort allemaal in de ontwikkelen van een jonge voetballer. Zeker als trainer heb ik vaak genoten van de kleine dingentjes en de wedstrijden tegen VUC-uit (3:6 winst, nadat we thuis zwaar verloren), Meerburg-thuis (6:3 winst, geweldig voetbal), RBB-thuis (5:4, na een 0:4 achterstand) waren echte thrillers met alles erop en eraan. Ik zelf heb genoten en uw waarschijnlijk ook. Ik wil graag natuurlijk de ouders/supporters bedanken die als een 12e man langs het veld stonden. Natuurlijk ook de medetrainers en de jongens voor hun geweldige inzet en dat hardwerken vaak mooie dingen kunnen opleveren.