JO13-2 is ongeslagen status kwijt

FC Rijnvogels JO13-2:       RKAVV JO13-42:3 (1:1)

De Rijnvogels weten na vijf ongeslagen wedstrijden weer wat verliezen is. In de thuiswedstrijd blijkt RKAVV toch voor ons te sterk, maar vaak lag dat aan ons zelf. Sterke momenten wisselden we af met slechte momenten tegen een tegenstander die verdedigend goed stond. Dat RKAVV er in de slotfase nog met de winst er mee vandoor gaat doet extra zeer.

De tegenstander van vandaag is angstgegner RKAVV. In de uitwedstrijd verloren we met 4:1 en ook in deze wedstrijd gaat het redelijk gelijk op. De eerste minuten van de wedstrijd zijn echter voor de Rijnvogels. Zoals vaker dit seizoen hebben wij weer een vliegende start en na vier minuten gespeeld te hebben scoort Niels de 1:0 na een corner van Danilo. De Vogels drukken goed door en zo krijgen Boy en Dennis allebei een grote kans, maar sta beide keren de keeper in de weg. In de 18e minuut komt RKAVV plotseling op gelijke hoogte. Vanaf de middenlijn krijgt RKAVV een vrije trap en deze lange bal vliegt over onze achterste linie heen. De kleine spits wordt over het hoofd gezien en schiet de bal hoog in het doel 1:1. De Rijnvogels zijn het daarna even kwijt en bijna profiteren de gasten daarvan. Want zo kan weer de kleine spits scoren door langs de uitkomende Merijn te gaan. Uit een onverwachte hoek voorkomt Bram met een slijding ervoor dat hij echter scoort. Voor de rust kan Boy weer gevaarlijk worden na een goede actie van Niels op het middenveld. Helaas beland het schot van Boy weer in de handen van de keeper en zo zoeken beide teams met een gelijke stand de kleedkamers op.

Net als de eerste helft kennen de Vogels ook de tweede helft een hele sterke start. Zo scoort Soltan de 2:1, nadat hij de bal ontvangt van Mart (die zelf op doel probeerde te schieten) en draait bij zijn man en laat vervolgens de keeper kansloos. Tijd om voorgoed afstand te nemen van RKAVV in deze wedstrijd, want wij spelen veel beter en hebben genoeg kansen. In de 40e komt de uitploeg op een gelukkige 2:2. Bram wacht te lang met terugspelen op Merijn en de RKAVV-speler zit er tussen en legt de bal op zijn teamgenoot af, die de bal makkelijk intikt. Niks aan de hand zou je dan zeggen, maar het tegendeel bewijst zich een beetje. De Rijnvogels zoeken vaak de lange bal en willen te gehaast aanvallen in plaats van de rust te houden. Zeker tegen een verdedigende ploeg als RKAVV maak je het jezelf daardoor erg moeilijk. In de slotfase van de wedstrijd valt de 2:3 zelfs nog voor RKAVV en daarmee winnen ze onverdiend deze wedstrijd, iets wat een hun trainer ook zelf aangaf.

Zonde jongens! De laatste weken liep de Rijnvogels trein fantastisch met erg mooie overwinningen, maar ook dit hoort er helaas bij. Maak jezelf helemaal niet druk, want er gaan zeker nog hele mooie wedstrijden aankomen. De drie topwedstrijden tegen Graaf Willem VAC, VV Leiden en Blauw-Zwart staan nog voor boeg. Drie finales! Aankomende week geen competitie, maar wel een oefenwedstrijd tegen Valken’68 om 10:30.