JO13-2 geeft wedstrijd in 10 minuten weg

FC Rijnvogels JO13-2 : FC Lisse JO13-4 1:9 (0:5)

In een tijdsbestek van 10 minuten geven de Rijnvogels de wedstrijd weg. Een gevoelige tik in het leerproces van de JO13-2, kleine foutjes worden afgestraft door de tegenstander. Een rol die misschien ook in hoofden van de spelers gaat spelen. Maar niet getreurd vogels de eerste overwinning zal zeker nog gaan komen!

Vandaag stond er voor de JO13-2 de derde opeenvolgende thuiswedstrijd voor de boeg. Ditmaal was het nog ongeslagen FC Lisse JO13-4 de tegenstander, dus de verwachting was dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Ondanks de afwezigheid van Mees (speelde bij JO13-1), maar met Martoun uit JO13-3 (die een prima wedstrijd speelde en nog bedankt!), starten de Rijnvogels op veld 5 de wedstrijd.

Gelijk is te zien dat de teams weinig voor elkaar onder doen. De eerste kansjes zijn voor de gasten uit Lisse, maar de verdediging staat goed en er worden geen risico’s genomen. Ook de vogels krijgen een kans. Een corner van Dennis zorgt voor veel gevaar, maar kan worden weggekopt door een verdediger. Toch valt er na 20 minuten plotseling de 0:1 voor Lisse binnen. Daarna lijkt het een ook een mentaal spelletje te worden. Want in een tijdsbestek van 10 minuten geven de Rijnvogels de wedstrijd weg. We zoeken de kleedkamers op met een 0:5 achterstand.

In de pauze komen Danilo, Justin en Soltan in het veld. De eerste mogelijkheden zijn voor FC Lisse en hoewel de Rijnvogels weinig ervoor onderdoen, zijn Lissenaren erg efficiënt. Nadat we de 0:8 op het scorebord noteren, krijgt Frank nog een kans op een eretreffer, helaas is aanname net niet goed en kan de Lisse-keeper redding brengen. Een kwartier voor tijd staat weer de keeper van FC Lisse in de weg. Een mooie stift van Soltan lijkt in het doel te gaan, maar een wereldredding zorgt ervoor dat we toch nog geen doelpunt mogen noteren. Twee minuten is het wel raak. Via de kluts komt de bal voor de voeten van Frank, zijn schot mist kracht. Maar dat is juist de prima voorzet op Soltan die binnen kan tikken. In de slotfase kan FC Lisse nog twee keer scoren en fluit de scheidsrechter na 60 minuten af.

Een gevoelige nederlaag voor de JO13-2. Want waarbij in de eerste 20 minuten van de 1e helft nog niks aan de hand leek en we niets onderdeden voor de tegenstander, verspelen we de wedstrijd in 10 minuten tijd. Maar dit hoort bij het leerproces van klein naar groot veld. Volgende week wacht ons de eerste uitwedstrijd tegen het eveneens puntloze Van Nispen. De aftrap is om 10:00 op Sportpark De Zilk.