JO13-2 geeft voorsprong uit handen

VV Leiden JO13-1 : FC Rijnvogels JO13-2 4:3 (1:1)

In een spannende wedstrijd tegen VV Leiden komen de Vogels op een 1:3 voorsprong. De thuisploeg laat zich echter niet van de kaart brengen en komt snel terug op 3:3. Hoewel dit eigenlijk wel verdiend is moeten we de schuld bij ons zelf leggen. Want de tegendoelpunten komen door onnodige fouten. Dat er door een prachtig schot de 4:3 valt, is natuurlijk erg zonde. Want een gelijkspel was voor beide ploegen verdient geweest.

Na een lekker weekje vrij te zijn geweest is het weer tijd voor een wedstrijd. Ditmaal staat de uitwedstrijd tegen VV Leiden JO13-1 op het programma. De ploeg uit Leiden heeft de eerste twee wedstrijden met flinke uitslagen gewonnen en geld misschien wel als een kampioenskandidaat. Dus een mooie mogelijkheid om te kijken hoe de Rijnvogels ervoor staan. Met een volledige selectie van 15 man, maar zonder trainers Marc en Mike (moesten beide zelf spelen) starten wij op het hoofdveld van Sportpark Morsch 2 de wedstrijd.

De vele toeschouwers zien een rommelig begin van de wedstrijd. Zeker bij de Rijnvogels komen sommige ballen niet aan, waarschijnlijk door het hobbelige veld en omdat de ploeg op kunstgras traint. Het eerste gevaarlijke kansje is een diepe steekpass van de thuisploeg op de spits, maar Merijn is erg attent en zit er goed bij. De eerste kans voor de Rijnvogels is gelijk een doelpunt. Danilo speelt aan de linkerkant zijn directe tegenstander uit en passt de bal op de vrijstaande Mees. Met een half schot gaat de bal door de handen van de ongelukkige keeper van Leiden, een onverwachte 0:1 voorsprong! VV Leiden laat het hierbij niet zitten en pakken langzaam het overwicht in de wedstrijd, ondanks gevaarlijke speldenprikken van Ruben die vaak langs zijn tegenstander komt. Meerdere malen wordt Merijn flink onderdruk gezet en zeker de redding op de vrije trap is een beauty. Toch komt VV Leiden terug tot 1:1. De scheidsrechter geeft een onterechte corner aan de thuisploeg, terwijl dit een uittrap is voor Rijnvogels. De afgeslagen corner komt terug bij de cornernemer en zijn voorzet wordt in het doel getikt. In de slotminuut van de eerste helft zorgt een polletje ervoor dat VV Leiden bijna nog op voorsprong komt, maar Merijn houdt met een reflex de bal nog net uit het doel. Met een 1:1 op het scorebord zoeken beide ploegen de kleedkamers op.

In de kleedkamer worden de nodige wissels doorgevoerd en nieuwe aanwijzingen besproken. Zo komen Roestam, Dennis en Soltan erin voor Mart, Niels en Frank. Gelijk vanaf aftrap schieten de Rijnvogels vanuit de startblokken. Soltan gaat langs zijn twee directe tegenstanders en dribbelt zo naar het doel en met die harde trap in zijn linkerbeen vliegt de bal de bovenhoek in 1:2. De koploper weet even niet waar ze het moeten zoeken. Want Rijnvogels is op dat moment de baas. In de 38e minuut scoort Soltan zijn tweede doelpunt. Een corner wordt niet goed weggewerkt en kan zo worden ingeschoten 1:3. Bij de meeste ploegen zou dit de mentale klap zijn, maar niets is minder waar. De Vogels gaan in plaats van naar voren te lopen naar achteren lopen. Hierdoor kan de thuisploeg lekker vrij voetballen en de grote sterke middenvelder laat even zijn klasse zien, door langs de Rijnvogels-verdediging te lopen en met een stift Merijn kansloos te laten 2:3. Dit geeft natuurlijk een flinke boost en VV Leiden komt steeds dichterbij de gelijkmaker, meerdere ballen gaan net over het doel. Maar in de 48e minuut krijgen de Vogels op een ongelukkige wijze een penalty tegen. Deze wordt hard ingeschoten en zorgt voor een gelijke stand van 3:3. Met nog tien minuten te

spelen is het een spannende wedstrijd. VV Leiden zet nog steeds veel druk, maar op de counter komt Rijnvogels er af en toe uit. Het lijkt nog alle kanten op te kunnen gaan. Niet veel later vliegt een afstandschot van een Leiden-speler de bovenhoek in. Een prachtig doelpunt waardoor VV Leiden voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong komt 4:3. Rijnvogels probeert nog wat te forceren maar helaas komen daar geen kansen uit. Na 57(!) minuten spelen fluit de scheidsrechter af en ja we moesten nog minimaal drie minuten spelen. Of het wat had uitgemaakt weet ik niet, maar het is natuurlijk wel netjes om de wedstrijd in volledige speeltijd te laten spelen.

Na de wedstrijd was er veel commentaar over de scheidsrechter en natuurlijk is daar wel iets van waar, maar als je 1:3 voorstaat moet je de wedstrijd gewoon doodspelen. Een mooi leermoment voor de JO13-2, waarbij we VV Leiden JO13-1 erg goed partij gaven. Een gelijkspel was in mijn ogen verdiend geweest en daarbij ook complimenten namens de trainer van VV Leiden voor jullie spel. Volgende week wederom een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Meerburg JO13-8 en daarbij geen onderschatting. De aftrap is om 11:15 op Sportpark Meerburg. Tot dan!