JO13-2 geeft Meerburg voetballes

FC Rijnvogels JO13-2:       Meerburg JO13-86:3 (4:2)

Op het eigen hoofdveld pakken de Rijnvogels op een prachtige wijze de winst. Zeker voor de rust zien we erg goed voetbal en flitsend aanvalspel. Tegenstander Meerburg wordt vaak van het kastje naar de muur gespeeld en komt er met een 6:3 uitslag nog wel genadig van af. Een positieve opsteker voor onze Vogels die laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

Na een kleine onderbreking van twee weken mogen we op onze eigen Kooltuin een wedstrijd spelen. De nummer laatst van de competitie Meerburg JO13-8 komt met een goed gevoel af richting Katwijk. Zeker na hun 4-2 overwinning van vorige week op VUC kan dit op papier een lastige wedstrijd worden. Zelf hebben wij ook met Meerburg een appeltje te schillen, want in de uitwedstrijd speelden wij gelijk en lieten we het in de eerste helft liggen.

De Vogels beginnen erg sterk aan de wedstrijd, dit ziet ook Soltan die voorlopig met een enkelblessure in de lappenmand zit, beterschap! Onze eerste aanval is ook gelijk het eerste doelpunt van deze wedstrijd en misschien wel de mooiste van dit seizoen. Vanuit onze laatste linie wordt er prima naar voren gecombineerd. Een één-tweetje tussen Mees en Frank waarbij Frank vervolgens diep gaat en zijn voorzet beland wederom voor de voeten van Mees die de 1:0 op het scorebord zet. Niet veel later verdubbelen wij de score naar 2:0. Roestam is erg alert en stapt op het middenveld goed door en met passeeractie gaat hij langs een tegenstander, zonder twijfelen schiet hij vanuit de tweede lijn. In het schot zit een irritante stuiter waardoor de keeper er niet helemaal goed bij zit, Frank is er echter snel bij en rond de rebound af.

De wedstrijd is volledig in onze handen en Meerburg komt er niet aan te pas. Toch zorgt een klein foutje ervoor dat Meerburg terug in de wedstrijd komt. Op het middenveld wordt er balverlies geleden en zoals we in de uitwedstrijd al zagen loert Meerburg op deze momenten. De grote spits scoort uiteindelijk, nadat Merijn eerst nog knap redding brengt maar op de rebound kansloos is 2:1. De Rijnvogels gaan echter verder waar ze meebezig waren en dat is goed voetballen. Meerburg wordt weer helemaal uitgespeeld en ditmaal scoort Danilo tegendraads in het doel na een mooie pass van Boy 3:1. Echter zorgt weer een foutje ervoor dat de ploeg uit Zoeterwoude de aansluitingstreffer maakt. Op ons eigen veld willen het voetballend oplossen terwijl dit eigenlijk niet kan en binnen twee passes schiet de spits weer raak 3:2. Vlak voor de rust maakt onze spits Dennis er nog 4:2 van. Nadat de Meerburg verdediging weer wordt opengespleten en de keeper er weer ook niet helemaal goed uitziet. Met deze stand gaan wij de rust in, maar dit had ook veel hoger kunnen zijn want veel kansen gingen net naast of over.

Het beeld na de pauze is echter anders. Ondertussen zijn Sybren voor Danny en Ruben voor Frank in het veld gekomen. Meerburg voetbalt agressief naar voren toe en zeker de eerste 10 minuten in de tweede helft hebben wij het lastig. De vele corners van de witte formatie zijn erg gevaarlijk, maar met Merijn blijft het gelukkig hierbij. Wij kunnen zelf de score vergroten via een counter. Een super steekpass van Mees op Ruben kan de wedstrijd in het slot brengen. Maar 1 op 1 met keeper heeft Ruben het geluk nog niet aan zijn zijde. In de 48e minuut straft de ingevallen Frank de grote fout van Meerburg-rechtsback af door zelf zijn tweede goal deze wedstrijd te maken 5:2. Wij nemen na dit doelpunt weer de wedstrijd in onze eigen handen en de kansjes stapelen zich op. Het volgende doelpunt die er aan komt is geen voorzet of een uitgespeelde aanval, maar een fantastisch afstandschot van niemand anders dan Justin. Van een meter of 20 twijfelt hij niet en een harde pegel vliegt de rechterbovenhoek in 6:2. Het sportpark ontploft en langs het veld horen we al de toeschouwers; tien, tien, tien roepen. De Rijnvogels proberen nog de uitslag te vergroten, maar dit gaat net iets te geforceerd. Hierdoor ontstaat er teveel ruimte achterin en daar profiteert Meerburg nog één keer deze wedstrijd van door nog de 6:3 te maken. Dit was het laatste wapenfeit deze wedstrijd en onder luid applaus gaan de Vogels van het veld af.

Een zeer leuke wedstrijd met een zeer verdiende zege. Zeker in de eerste helft zagen we fantastische aanvallen en mooie combinaties. Als trainers zagen wij langs de kant de potentie die er zit en wat wij allemaal als team kunnen presteren. Volgende week wacht ons de uitwedstrijd tegen Graaf Willen VAC JO13-5. De aftrap is om 11:00 en laten we daar onze stijgende lijn doorzetten!