JO13-2 doet zichzelf te kort

Meerburg JO13-8 : FC Rijnvogels JO13-2                              3:3 (2:0)

Wederom laten de Vogels in een uitwedstrijd de punten liggen. In de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Meerburg mogen we nog blij zijn met een gelijkspel, na een zeer slechte eerste helft. Een 2:0 achterstand wordt toch nog omgebogen in een 3:3, maar gezien het spelbeeld in de tweede helft doen we ons erg te kort. Een goede les voor de volgende keer, spelen tegen een team dat laag in de competitie zegt vaak helemaal niks.

Na het verlies van vorige week tegen VV Leiden (4:3) staat de wedstrijd tegen hekkensluiter Meerburg JO13-8 op het programma. Op papier is Meerburg één van de zwakkere teams van de competitie na twee zware nederlagen, maar dat zegt vaak helemaal niks. Ook hier zullen de punten gepakt moeten worden en zeker voor trainer Mike. Die momenteel thuis aan het uitrusten is na zijn operatie van afgelopen woensdag aan zijn scheenbeen. Het gevolg na een heftig incident tijdens een wedstrijd met O23, veel sterkte Mike!

De voorbereiding op de wedstrijd is verre van ideaal. Op een klein stukje veld moet er een warming-up gedaan worden en daarbij moet er een andere wedstrijd uitgespeeld worden, wat een vertraging van 10 minuten oplevert. Als we eindelijk zijn begonnen zien we een onrustig Rijnvogels. Het eerste kansje is nog voor ons, maar een aanname van Frank springt net teveel van zijn voet af en is een prooi voor de keeper. De thuisploeg toont echter wat hun intentie deze wedstrijd is en dat is de eerste punten pakken. Dat doen ze door hard te werken en veel inzet te tonen en dat levert ook een verdiende voorsprong op. In de opbouw van de Vogels wordt er balverlies geleden en de snelle sterke spits van Meerburg schiet de bal op randje zestien tegendraads in het doel 1:0. Een mooie wake-up-call zou je zeggen, maar niets is minder waar. Er worden ballen wild weggeschoten, terwijl deze rustig op keeper kunnen worden teruggespeeld. Een counter is de enige kans van de Rijnvogels in de eerste helft. Aan de linkerkant van het veld wordt de bal veroverd en naar Frank gespeeld, na het uitspelen van een tegenstander krijgt vervolgens Danilo de bal. Danilo wacht niet en schiet de bal in het zijnet van het doel. In de laatste minuut van de eerste helft krijgt Meerburg een onterechte vrije trap aan de zijkant van de zestien. De bal gaat richting Merijn en lijkt een makkelijke prooi, maar de laagstaande zon is erg verraderlijk en de bal glipt een beetje door zijn handen. De rebound is een makkelijke intikker en met een 2:0 achterstand gaan de Vogels de rust in.

Een goed moment om alles op orde te stellen en te bespreken waar het beter moet. Zoals vaker beginnen de Vogels de tweede helft erg sterk en de eerste aanval levert gelijk een corner op. De corner van Danilo vliegt over de springende Meerburg-keeper en wordt in de rebound ingeschoten door Niels 2:1. Een mooi moment om snel terug in de wedstrijd te komen. Helaas mogen we hier maar kort van genieten. Want vijf minuten later komt Meerburg op een 3:1 voorsprong. De snelle spits kan vrij naar Merijn toelopen. Het eerste schot wordt nog knap gekeerd, maar de rebound wordt als nog ingeschoten. Een kleine domper die we moeten verwerken, maar met de wind in de rug komen we tot een veel beter spel en is Soltan dichtbij een treffer. Maar het geluk is nog niet aan onze kant. Tot de 45e minuut, een diepe steekpass van Soltan op de sprintende Frank en een lage schuiver langs de keeper zorgt ervoor dat we terug in de wedstrijd zijn 3:2. Het laatste kwartier gaat dan in en Danilo en Ruben zijn nog dichtbij de gelijkmaker, maar steeds staat de keeper in de weg. De Rijnvogels domineren dan de wedstrijd en Meerburg staat alleen te verdedigen en hopen op een snelle uitval via de spits. Toch komen we in 58e minuut terug tot gelijke hoogte. Een corner van Meerburg komt bij Frank terecht en met grote passen rent Frank het halve veld over. Vervolgens passt Frank op de vrijstaande Soltan die keurig afrond 3:3, maar eigenlijk had het doelpunt moeten worden afgekeurd wegens buitenspel. Gelukkig was het geluk dit keer aan onze kant en zo pakken wij in de slotfase nog een punt.

Een wedstrijd waar je op papier de drie punten misschien wel moet binnenhalen. Maar vaak zegt de ranglijst helemaal niks en kunnen deze teams nog verrassend uit de hoek komen. Als terugkijken naar de wedstrijd hebben we een slechte helft en een goede helft gespeeld. Een mooi leermoment voor de volgende wedstrijden. Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd in de competitie. Ditmaal is VUC JO13-2 uit ’s-Gravenhage de tegenstander. Het verschil op de ranglijst is maar één punt in ons voordeel, dus geen onderschatting en er 100% voor gaan. De aftrap is om 11:30. Tot dan!