JO13-2 blijft ondanks verlies groeien

FC Rijnvogels JO13-2 : Ter Leede JO13-3            0:5 (0:3)

Net als vorige week tegen Van Nispen krijgen de Rijnvogels genoeg kansen om te scoren. Maar kleine foutjes worden efficiënt door de tegenstander afgestraft. Maar bij vlagen was er goed voetbal te zien met leuke combinaties. En dit is erg positief te noemen dat hardwerken op de training loont. Maar vergeet niet dat er nog genoeg te leren valt en dat kan alleen door op elke training je best te doen.

Vandaag mochten de mannen van Rijnvogels JO13-2 het opnemen tegen Ter Leede JO13-3. De gasten uit Sassenheim staan in de middenmoot van de bekercompetitie. Dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Met een fitte selectie van 13 man, zonder Justin en Frank (die beide een weekendje weg waren), starten we op veld 4 de wedstrijd.

De toeschouwers langs het veld zien een sterk startende thuisploeg. Met mooi voetbal en de zichtbare driehoekjes ziet het er veelbelovend uit. Het is dan ook niet lang wachten tot de eerste kans voor de Vogels. In de 5e minuut test Ruben de keeper van Ter Leede. Helaas is het schot net te zacht en is dat een makkelijke prooi voor de keeper. Toch staan we na 10 minuten geheel tegen de verwachting in op een 0:1 achterstand. Een corner wordt door de Vogels niet goed weggewerkt en kan zomaar worden ingeschoten. Door deze voorsprong komt Ter Leede veel beter in de wedstrijd en langzaam pakken ze het initiatief. Nadat Merijn al een goede redding heeft moeten verrichten, is hij 5 minuten daarna kansloos op het schot van de nummer 10 van Ter Leede 0:2. Een kleine minuut later kan Ter Leede voor de derde keer juichen. Gelijk vanaf de aftrap wordt er balverlies geleden, waardoor de Ter Leede-spits kan doorlopen en simpel de bal kan afleggen op de rechtsbuiten die kan afronden 0:3. Een flinke domper voor de Vogels, aangezien de laatste wedstrijden dit vaker aan de orde is. En dit is vooral erg jammer, omdat wij vaak dan niets onderdoen voor de tegenstander. Na een halfuur fluit de scheidsrechter voor de 1e helft af en zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

Tijdens de rust worden de messen geslepen en worden er een aantal aanpassingen gedaan. Roestam komt in het veld voor Danny, waardoor Mart weer in het centrum gaat spelen. De 2e helft is pas net begonnen en de eerste kans is voor de Vogels. Een combinatie tussen Mees en Dennis zorgt ervoor dat Niels vanaf de 16 meter rand vrij kan schieten. Het schot beland wel tussen de palen, maar de Ter Leede-keeper kan redding brengen. Een goede 10 minuten later is het Dennis die met een mooie steekpass Ruben kan bedienen. De vrijstaande Ruben kan de bal langs de uitlopende keeper schieten. Maar de bal wordt net voor de doellijn door een Ter Leede-verdediger weggehaald. Niet veel later is er weer een grote kans voor de Rijnvogels. Een ingooi van Niels komt bij Mees terecht, vervolgens passt Mees naar Dennis en met een individuele actie legt Dennis de bal klaar voor Danilo. Het schot van Danilo vliegt helaas over de lat heen. Maar een erg mooie aanval met prima combinatiespel, wat zeker een doelpunt had verdiend. Het is de Vogels niet gegund om een eretreffer te maken, want Dennis is er misschien het dichtst bij van allemaal. Een voorzet van Niels komt zo voor de voeten van Dennis, maar Dennis schiet over de bal heen en zo kunnen we nog niks op het scorebord noteren. In de laatste vijf minuten van de speeltijd krijgen we nog de 0:4 (rebound corner) en de 0:5 (lobje over Merijn heen) tegen. Het is duidelijk de vermoeidheid door het offensieve aanvalsspel hier de oorzaak van was.

Wederom een leuke wedstrijd om te bekijken. Dat het resultaat dan tegenvalt is jammer, maar dat is een bijzaak. De Vogels groeien met de week, en het veldspel was bij vlagen erg mooi om te zien. Ook nog het vermelden waard is ‘Man of the Match’ Ruben. Voor iedere meter strijden en in elk duel willen winnen, goed gespeeld Ruben! Volgende week wacht ons de derby tegen Quick Boys JO13-5. De aftrap is om 8:45 uur. Tot dan!